Sokak köpeğinde uyuz

princess7

✌
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2008
1.258
39
158
İstanbul
şuan memleketimdeyim burda coker cinsi kahverengi tüylü çok şirin bir ev köpeği var ama arka bacak baldırlarının derileri siyalamaya başlamış belliki hasta olduğu için atmışlar sokağa...ilk gün ayağına basabiliyordu bugün çok zzorlanıyor..su pilav et verdim..battaniye serdim orada yatıyor..ilkin yadırgadı gitti yan tarafına yine çimene yattı akşam soğuktanmıdır nedir battanıyenin üstüne yatmış..kaşıntısı,tüy dökülmesi yok ama deride siyaha yakın koyulaşmalar var..boynundada hafiften var..internetten ilaç araştırdım dicromec için iyi diyorlar ama koyunlara veriliyormuş dozunu ayarlarsak köpeklerde de olumlu sonuç alınabiliyormuş..belediye veterinerine danışayım diyorum ama var mı sizin bi fikriniz veya tecrübeniz? ayrıca köpeğe kene/pire tasması da alayım diyorum..resmini çekip koyarım uyuz başlangıcı diye tahmin ediyorum netten resimlerine de baktım ama anlayamadım pek..çünkü onunla örtüşen resim bulamadım..bugün çok iştahsız et koydum etrafında dolaştı ama yemedi..ne yapmalıyım? iğne vs yapamam sanırım tablet gibi oral yolla yutabileceği yiyebileceği bir ilaç önerirseniz çok sevinirim..yaşı da büyük değil sanırım..resmini çekince koyarım yardımlarınızı bekliyorum

ayrıca ona kulube tarzı bişey yapmak istiyorum (bizimkileri ikna edemedim eve almaya) nasıl yapsam bilemiyorum

Belediye veterinerine götürün mutlaka.
Veterinere danışmadan ilaç vermeyin tehlikeli.
Sokaklarda gördüğümüz uyuzlu köpeklerimizi belediye veterinerlerine gönderiyoruz fakat mutlaka geri getirilmesini sağlamanız gerekir.
Veterinerle sık sık konuşun tedavi durumunu takip edin ve hayvanın bulunduğu mahalleye geri döndermelerini sağlayın.
Diğer aşıları da yapılmış kısırlaştırılmış ve belediyeye kayıt edilmiş olur böylece.

Bir de hayvan cocker demişsiniz bir şansı olabilir resimlerini çekip facebook sayfalarına gönderin belki yuvalanabilir.

Bir de genel olarak söylüyorum,mahallenizde baktığınız köpekleri belediyeye kayıt ettirin küpe numaralarını da saklayın.
Herhangi bir kaybolma durumunda küpe numarası önemli.

Son düzenleme:
kıyamazlar, minik şey. o sahip bozuntularına da yazıklar olsun:41: duyarlılığınıza hem teşekkürler hem tebrikler

merhaba eğer kendine dokunduruyorsa yapabileceğin en faydalı şey sorunlu bölgelere zeytinyağı sürmek.

kopege araba carpmis, bacagi kirilmis..siyahlasmis kirilan yer..veterinerleri tlfla aradim 5-6tane buldum acan olmadi..yarin resmi tatil sali gunu isbasi yarin yola cikicaz ben napicam? Amcalarin bahcesi var israr ettim ama yok diyolar..ne yapicam ben..uyuz degilmis kasintisi dokuntusu yok..bi ben ilgileniom bu kdr kopekle bana da baska isin yokmu gibi laflar ediyolar..yarin vet acik midir?oraya birakma imkanim var mi?kopek cok yasliymis yaslandi diye atmislar sanirim ama ins kaybolmustur da vet sahibini bulur..babam izin verse arabayla eve goturecem ama yok..ne yapayim kizlar bi akil verin

Kırık bacakla o halde duruyor mu hayvan?
Belediyeyi arasaydınız gelip alırlardı şimdi bütün gece o sancıyla mı kalacak.
Yer mekan adını özelden bana yazabilirseniz bir şeyler yapmaya çalışayım yahu bir insan mı yok orada aracı olan vicdan sahibi

bu akşamüstü öğrendim belediyeyi aradım ama bayram tatili zabıtalar şuan burda yok yarın sabah ararsanız yardımcı olurlar dedi..bacağı yapıldıktan sonra sokağa salarlarsa yine kötü olur çok korkak araba vs görünce hemen yerine gitmeye çalışıyor..bacağı düzeltildikten sonra da hatta hergün belediyeyi arayıp durumunu öğreneyim veterinerle irtibata geçip face te filan ilan vermesini sağlayayım diyorum bi işe yarar mı ? çok yaşlı köpecik ya.. off..

59608_539866946027315_1879165003_n.jpg

köpek aynen bu şekilde cocker cinsi..fotoğraf temsilidir.bende çektim ama blgsayar telefonumu tanımıyor bitürlü

Bütün yazılanları okumadım acil bir durum ve konu olduğu için bizim mahalledede vardır böyle uyuz bir köpek çok üzüldük babamla götürsek götüremeyiz bizden kaçıyor aç susuz kalmış belli ki. Belediyeyi aradık alın bunu hayvanı uyuz olmuş tedavi edin hayvanı dedik. Almadılar il sağlık bakanlığına kadar e-mail attım şikayet ettim köpeği sonra gelip aldılar. Böyle durumlarda işi bilene bırakın lütfen sizin vereceğiniz ilaç onun için kötü olabilir. :50::50::50:

haklısın bilip bilmeden vermek çok tehlikeli o da can sonuçta..tecrübe eden varsa fikir almak amacıyla sormuştum..

haklısın bilip bilmeden vermek çok tehlikeli o da can sonuçta..tecrübe eden varsa fikir almak amacıyla sormuştum..

Çok özür dilerim şimdi tamamen okudum yazdıklarınızı. O stresle yazdım hemen hiç kıyamıyorum şu canlara :43:

bu sabah havlamalariyla uyandim bsy oldu sandim..ayaklanmis,o bahcede bir o yana bir bu yana dolasiyor,ayaklarinin ustune basamiyordu ilk gun simdi rahatca basiyordu..cok yasli gozleri cok az goruyor ani harekette hemen kaciyor..oksadim sevdim bana da cok zor alisti..ustu camur olmus derisine baktim biseyi yoktu sadece tuyleri siyah..ilkgun kaciyordu yakinlas
miiyordu bakamamistim smdi iyice baktim..dislerinde curuk sorunu hic yok ama gozleri cok az goruyor..belediyeyi yine arayip muayene etmelerini isticem sonrasinda komsu ben bakarim hickimseyi elletmem dedi..dayimin ogluda ona yer yapacak orda bakacaklar ama evde bakilsa cok daha iyi olur..arabalardan motosikletten asiri korkuyor hemen kacmaya calisiyor insanlardanda cok korkuyor ben memleketimi boyle bilmezdim ya..ona bi sahip bulabilirmiyiz resim cektim ama uzaktandi yuzu gorunmedi napsak ya

veterineri goturdum,gayet iyi,keyfi yerinde ayagi 1haftaya iyilesir dedi..gozleri net gormuyor yani az goruyor ama ona yapacak bsy yok dedi..asi,damla vs onlari aksam veterineri arayip konuscam..saglikli olmasina cok sevindim..hepinize tskler cvp yazdgnz icin

Back
X