• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sokak köpekleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende cadde üstünde oturuyorum gece dörde beşe kadar iki ayaklilardan çekiyorum.
Bağırmak , korna çalmak , arabesk müziklerle dimtis dimtis gezmek , daha dün sokağa bira şişesi fırlattılar mesela bunları şikayet edip barınağa da gonderemiyorsun .
Lütfen şikayet etmeyin böyle bir vebal almayın üstünüze bu hayvanlar oraya göturulup ölüme terkediliyor . Onların cani bizimkinden ucuz ya da değersiz değil ki .. Sadece sahipsizler ,Belkı açlar .Belki susuz bilemiyoruz . Gündüz mama koyun kızla beraber akşam bizim evin önünde oynuyolar bak seni çok seviyolar diyin ama lütfen şikayet etmeyin ...

Bütün sokak hayvanları stres içinde, sessiz ve rahat uyuyacak yerleri yok, hep tetikte bulunmaları lazım, derin uykuya giremiyorlar, cünkü ille bir taraftan ya tekme, ya taş, ya sopa, ya tecavüz, araba sesleri, kurnalar, sade hayvanları değil, insanları da strese sokuyor. Herzaman streste olan bir insan, birgun geliyor, aklını kaybediyor, köpekler de havlıyor ve arabaların arkasından koşuyorlar. Aynısını ben annemlerin sokağında gördüm. Sokaklar araba ile dolmuş. 5 adım yere arabaya atlayıp gidiyorlar, sanki bunlar doğum kanalından araba içinde kayıp doğdular. Ben hayvanlara çok acıyorum. İnsan hakları yokki, hayvan hakları olsun turkiyede. Hayvanları şikayet et, insanları şikayet et, şikayet üzerine şikayet. Türkiye in eski durumunu çok arttırıyor bu durum.

Burda da martılar öyle bir bağırıyor ki gece gündüz bazen uykusu çok ağır olan ben bile sıçrayıp uyanıyorum. Sesleri sıfıra indirmek maalesef mümkün değil. Korkulacak bir şey olmadığını anlatın. Uyansa bile tekrar uyumayı kendisi öğrensin. Eğer bunu öğrenemezse her yüksek seste kriz yaşarsınız ev olarak.

Sizin prenses evladınız mışıl mışıl evinde uyusun diye, köpekler havlayınca annesi kızına durumu anlatıp sakinleştirmek, birşey olmayacağını anlatmak yerine evham yapıp "masum" köpekleri nasıl barınağa göndereceğini sorsun?! Daha neler okuyacak bu gözler. Köydeki insanlar o sesler icinde nasil büyütmüş çocuklarını hayret? Lütfen bazı şeyleride abartmayın. Onlar gece havlayınca benim vicdanım sızlıyor acaba noldu niye uyuyamıyor bu masum hayvanlar diye. Yapmayin lütfen biryere şikayet etmeyin günahlarına girmeyin masumların

nereye şikayet edilir demişsiniz sonra sakin olun şikayet yok demişsiniz. Kendisinden başka canlılara yaşam hakkı tanımayan sizin gibi insanlar yüzünden barınakta çocuklar açlıktan susuzluktan birbirlerini parçalıyorlar!
Adı üstünde sokak köpeği! Sokak onun! Onların hem yerlerini yurtlarını alıyoruz! Hemde üstüne seslerini kesmeye çalışıyoruz! İnsanoğlu ne kadar daha bencil olabilir aklım almıyor benim.
kusura bakmayın ama Şikayet ettiğinizde o hayvanlara ne olacağını Bilmediğiniz bahanesini anlayabilirim ki onu bile anlayamam ayda bir akşam haber izleseniz neler olduğunu anlarsınız ama kafa yapınızın temelindeki hata sokakta havlayan köpeği susturmaya çalışmak!
onlar havladıklarında bilemezsiniz ki ne olduğunu! Belki köşede biri boğazını kesmeye çalışıyor! Belki biri çekti kenara tecavğz ediyor! Belki biri yavrularına zarar veriyor. Belki de son 1 haftadır boğazından gram lokma geçmediğinden birisi sesini duysun diye açım diye ağlıyor!
çok yazık! İnsan olmak ayrı meziyetmiş yeni anlıyorum! Doğmak yetmiyormuş!

Merhaba kk nın güzel üyeleri ikinci konum sokak köpekleri olacakmış :-) benim için şu an en büyük dert bu
istanbul da oturuyorum öyle sakin bir yerde de değilim ama geceleri sürekli köpekler her geçen arabaya insana havlıyorlar ve kızım 1 buçuk yaşında her gece uykusu bölünüyor havlamalarına korkup ağlıyor anne hav git git diyor ne yapmam gerekiyor şikayet nereye ediliyor hiç bir fikrim yok bilgisi olan yardımcı olabilir mi teşekkürler şimdiden

Güncelleme: şikâyet etmek yok arkadaşlar sakin olun braz yanlış bir cümle oldu hayvanlara zarar gelsin istemiyoruz hic birimiz
Benzer bir sorun yaşıyorum. Sosyetik bir mahallede oturuyoruz. Her tarafımız villa. Hepsinin bahçesinde köpek var. Hadi onlar sıkıntı değil, bi de horozlar var. Biri başlıyor gecenin 2 sinde hadi hepsi arkasından. Sabaha kadar. Kızıma sakin bir müzik açıyorum. Ninni olur, özellikle sözsüz. Dinlendirici. Böylece arka sesleri perdeliyor. Gecenin sessizliğinde bu tarz sesler uyaran oluyor. Sabit, hafif bir ses verirseniz içeriye köpek havlaması falan etkisiz kalır

Merhaba kk nın güzel üyeleri ikinci konum sokak köpekleri olacakmış :-) benim için şu an en büyük dert bu
istanbul da oturuyorum öyle sakin bir yerde de değilim ama geceleri sürekli köpekler her geçen arabaya insana havlıyorlar ve kızım 1 buçuk yaşında her gece uykusu bölünüyor havlamalarına korkup ağlıyor anne hav git git diyor ne yapmam gerekiyor şikayet nereye ediliyor hiç bir fikrim yok bilgisi olan yardımcı olabilir mi teşekkürler şimdiden

Güncelleme: şikâyet etmek yok arkadaşlar sakin olun braz yanlış bir cümle oldu hayvanlara zarar gelsin istemiyoruz hic birimiz
Bizim burda sahipli köpek var. Dışarda bakıyolar. Kızım 2 yaşında havlamasından o da korkuyodu. Dışarda gördüğü zaman kaçmaz sever ama o ses değişik geliyo demek ona. Köpek havladığı zaman mama istiyomuş uykusu gelmiş öyle diye diye alıştı

Köpekler geceleri daha aktif oldukları için gece havlamaları doğal. En ufak seste bile tedirgin olup kendilerini korumaya aldıklarından dolayı oluyor. Bir köpek ses duyup havlarsa onun sesini duyan tüm köpekler de çağrıya yanıt verir.
Yapılabilecek şey kızınızı bu seslere alıştırmanız ya da ses yalıtımı yaptırmanız olur. Çoğu belediye köpekler havlıyor gelin bunları alın dediğinizde köpekleri toplamaz. Çünkü tüm barınaklar dolu ve oradaki köpeklere bile bakamıyorlar.

Beylikdüzü Yakuplu'da hayvansever bir sokakta yaşıyorum, geniş cadde modunda bir sokağımız var ve tam sayamadım ama yirmiye yakın köpeğimiz ve kediler var, esnaf bakar, insanlar bakar, belediyemiz iyidir, sokaklarda hep mama ve su var, köpekler arabalara niye havlıyor bilmiyorum toplanıp araba peşi koşuyorlar geceleri o bahsettiğiniz ses bizde de oluyor ama yaklaşım önemli, eşimle yürüyüşe çıktık geçen gece 11 civarı idi, köpekler havlayınca aaa köpekler iyi geceler diyor oğluma dedi bir ses bakındım sesin sahibini anlamak için, bahçe katta oturan bir hanım, hava çok sıcak camekanlı balkona çocuk için yatak yapmış orada uyutuyor, torunuydu muhtemelen epey yaşı vardı hanımın, gülümsedim gözlerim doldu, canlıları sevin, onlar yaşamımızın bir parçası. Zaten olmadık eziyet çekiyorlar beton yığınları arasında bu kadar tahammülsüz olmayın. Sokakta bir sürü ses var ; araba sesi, insan sesi, müzik sesi var da var.... alışmak alıştırmak lazım....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X