sokakta kalan kadın

shiftcan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2008
2.025
556
123
sevgili hanımlar sizlere bir sorum olacak bilgisi olanların yardım etmesini rica edeceğim.

şimdi ben ankarada yaşıyorum, işe gidip gelirken güzergahım olan gordion avm nin yanında bir kafe açıldı onun da yanında bir boş arazi var, orda gelip geçerken gördüğüm bir kadın var. büyük ihtimalle suriyeli, iki üç tane de bebesi var, orada yaşıyor sanırım ne zaman geçsem orda, gece pek dikkat edemedim ama akşam 8-9 gibi de gördüğüm oluyor, dileniyor desem oradan pek yürüyen olmaz yani orada duruşu da dileniyor gibi değil pek, kenarda hatta arazinin ortasına doğru, orda eşyaları da var ufak tefek. kış geliyor aklımdalar sürekli, üç beş lira versem geçici çözüm. zaten henüz durup soramadım da bi yandan da korkuyorum durmaya açık söylemek gerekirse çünkü kimseye güvenemiyoruz neler okuyoruz her yerde.

bu kadın için ne yapabilirim, sığınma evi falan ya da nereyi haberdar etmeliyim? valla uzaktan uzağa görüyorum ama orada yaşıyorlarsa ben hadi battaniyesidir gıdasıdır falan alayım ama açık arazi yani kış soğuk yağmur kapıda, insani şartlardan uzakta açık bir alanda yaşıyorlar tepelerinde çadır dahi yok, şimdi bile açık alanda akşamlar üşütmeye başladı. bunlar için kalıcı bir çözüm bulmak istiyorum.

neler yapılabilir bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum.

Belediyeyi ararsaniz onlar yardimci oluyor.

bende belediyedeyim farklı bir ilçede ancak biz sadece gıda yardımı yapıyoruz, hiç evsizlere veya kadınlara sığınma evi tarzı bir oluşumumuz yok o yüzden belediyeyi direk elemiştim açıkçası çünkü gıdadan önce barınak problemleri var. şimdi baktım çankaya belediyesinin sığınma evi var ancak 25 kişi kapasiteliymiş ve sanırım ikamet içi hizmet veriyordur, ama yarın arayacağım orası da aklımda.

bende belediyedeyim farklı bir ilçede ancak biz sadece gıda yardımı yapıyoruz, hiç evsizlere veya kadınlara sığınma evi tarzı bir oluşumumuz yok o yüzden belediyeyi direk elemiştim açıkçası çünkü gıdadan önce barınak problemleri var. şimdi baktım çankaya belediyesinin sığınma evi var ancak 25 kişi kapasiteliymiş ve sanırım ikamet içi hizmet veriyordur, ama yarın arayacağım orası da aklımda.

Ya mesela istanbulda kışın sokakta gordugunuz evsizleri ihbar etme hatti var. Hepsini topladiklari sıcak yerler var. Yazik ya Allah yardimcilari olsun.
Baslarinda bir erkek yok mu?

Ya mesela istanbulda kışın sokakta gordugunuz evsizleri ihbar etme hatti var. Hepsini topladiklari sıcak yerler var. Yazik ya Allah yardimcilari olsun.
Baslarinda bir erkek yok mu?

yok hiç görmedim kundakta bir çocuk var kadının kucağında, iki tane de ortalarda koşuşan çocuk var. ama yani yalan söylemeyim durup konuşmaya korktum açıkçası. vicdanım da sızlıyor ama devir çok kötü, 3-5 tane kötüyle karşılaşıyoruz belki de iyi insanlar ve gerçekten yardıma muhtaçlar ama korktuğum için durup konuşamadım bile o yüzden en azından yetkililere haber vermek istedim. nasıl vereceğimi bilemedim :(

yok hiç görmedim kundakta bir çocuk var kadının kucağında, iki tane de ortalarda koşuşan çocuk var. ama yani yalan söylemeyim durup konuşmaya korktum açıkçası. vicdanım da sızlıyor ama devir çok kötü, 3-5 tane kötüyle karşılaşıyoruz belki de iyi insanlar ve gerçekten yardıma muhtaçlar ama korktuğum için durup konuşamadım bile o yüzden en azından yetkililere haber vermek istedim. nasıl vereceğimi bilemedim :KK43:

Ya kadina sakin fuhus yaptiriyo olmasinlar orda? Maalesef ben bi iki yerde gordum. Siz karakola falan haber verin hic olmazsa cadir kente gonderirler..

ah kuzucuklar ya :KK42:
aslinda boyle durumlarda sosyal medyada cok ise yariyor,insanlar kenetlenip yardim topluyor..bebekleri de varmis cok yazik zavalli kadin..:KK61:
twitterdan filan paylassaniz aslinda yayila yayila iyi kalpli birine denk gelirsiniz belki barinma saglayacak..tabi bu belediyenin yada siginma evlerinin red cevabini duyduktan sonraki secenek..

Müşteciler için yapılan çadır kentler var ordan kaçmış yada kaçak yolla girmiş olabilir. Polise haber vermeniz en mantıklısı. Kadın sıgınma evlerşnin işlevi farklı daha çok şiddet görenler ile ilgileniyorlar.

Back
X