Sokakta Sarılmanın Cezası 91 TL

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
İstiklal Caddesi’nde “Sana güveniyorum, sen de bana güveniyorsan sarıl bana” yazısıyla kolları açık şekilde duran ve yürüyenlerin kendisine sarılmasını bekleyen gençlere, polisler “çevreye rahatsızlık vermek”ten 91 lira para cezası kesti.
Sitene Ekle
sokakta-sarilmanin-cezasi-tam-91-tl--4883761.Jpeg

ARİF BALKAN İstanbul milliyet

İnsanların güvenlerini test ettiklerini söyleyen Emre ve Eren Döngel (23) kardeşler, “Kimseye zorla sarılmadık. Herkes kendi iradeleriyle gelip sarıldı. Kardeşim ve ben apar topar gözaltına alındık. Karakolda dakikalarca bekledik” dedi.
Gelen tepkiler: http://onedio.com/haber/sokakta-birine-sarilmanin-cezasinin-91-tl-olmasi-385951

Yazik be.
Cocukcagizlar sadece sarilmak istemis, zorla da degil.
Bu neyin korkusudur, neyin paranoyasidir ki apar topar karakol? Milleti taciz etseler tamam da, yok yani.
Ben bu tur yaratici ve zararsiz sosyal aktiviteler seven biri olarak yadirgadim, hatta kinadim.

Hangi ulke unuttum ama yabanci bir ulkede de "free hugs" yani sarilma kampanyasi vardi boyle. Cok hostu, videosunu izlemistim.

Şaka gibi...
Sarılırken İstiklal Caddesi'nde trafiği mi engellemiş, taşkınlık mı yapmış, slogan mı atmış, sarıldığı insanları taciz mi etmiş? Nedir yani gerekçe, çevreye rahatsızlık vermemiş ki, delikanlıyı gözleri kapalı, kollarını açmış halde dururken seyredenler ve sarılanlar durumlarından gayet hoşnutken bu ceza da neyin nesi?

Keşke orda olsaydım da bende sarılsaydım, sarılmak ne kadar güzel bir duygudur biliyorlar mı?
Sevgiliye sarılmanın, bir dosta sarılmanın güzelliğini tatmalarını öneririm.

Bizim ulkemiz ve ayni kafa yapisinda ulkeler boyle sivri hareketleri sevmez...
Onlara gore edebinle oturacaksin oturdugun yerde...
Kahkaha atmak, sarilmak, opusmek bunlar hep onlara gore "sivri" ve "edepsiz" tavirlardir...
Hepimize gecmis olsun, ne diyelim...

Belki sadece insanları gülümsetip şaşırtarak dikkat çekmek istediler, bişeylere bu 2 genç..Katilleri bırakıp,insanlara sarılmak isteyenleri toplamalarına hiç şaşırmadım..

İstiklal Caddesi'nde bu tur seyler hep olur ama kimse de tutuklanmaz aslinda. Bana şikayet etmişler gibi geldi. Aksi halde neden tutuklasinlar ki gençleri?

“Sana güveniyorum, sen de bana güveniyorsan sarıl bana” ne güzel bir yazı bulmuşlar böyle... gör neyden rahatsız oldular... Kızlar da gitmiş sarılmışsa namus koruyuculuğuna soyunanlar mı rahatsız olup şikayet etti acaba... Bir de cezayı kim vermiş, polis kendi kafasından dur buna ceza keseyim dememiştir sanırım.

Back
X