- 10 Mart 2010
- 2.450
- 3.216
- 723
- Konu Sahibi setenay143
Seni çok iyi anlıyorum canım. Bizimde ara bir bahçemiz var kapımızın önünde. Tüm mahallenin çocukları orada toplanırdı. 10 / 15 çocuk doluşurdu. Nasıl bir bağırış çağırış. Ya oynarsın tamam ama bağırmanın, çığlık atmanın anlamı ne ? Sürekli herkes kendi kapısının önünde oynasın diye bağırırdık. Bir kısmı taşındı gitti çok şükür. Bizde bahçemize çit yaptırdık. Çocuklar girmesin uzakta oynasın diye. Bu defa da çitten giriyorlar. Top oynarken o topu o çitlere vura vura gevşetmişler. Çitin kapısına çıkıp ileri geri gidip sözde oyun yapıyorlar. Kapının yayını kırdılar. Hayır bahçe bize ait. Çit kendi paramızla yapıldı. Elin çocukları gelip hasar veriyor. Yani normal oyun değil. Hepimiz çocuk olduk ama bunlar resmen eşkiya gibi. Bazen ciddi söylüyorum dövesim geliyor. Arada bağırınca el kol hareketi yapıyorlar. O an diyorum ineyim aşağıya sessizce tutayım kulağından hadi yap bakalım o hareketi diyeyim. Sonra vazgeçiyorum. Apartmana girip tuvaletlerini bile yapıyorlar. Tam dayaklıklar tahammül bile edemiyorum. Son zamanlarda uzaklaştırdık. Ama yılmadık yani sürekli camda, balkonda çabuk kapınızın önüne, burda oynamayacaksınız, şimdi iniyorum aşağıya falan diye söylene söylene bıktırttık. Umarım sizinde çözüm bulursunuz.