- 6 Mart 2025
- 464
- 165
- 18
Arkadaşlar merhaba bugün kadın doğuma gittim adetten temizlendim yumurtlama görmüştüm dün bugün de çatlama gördüm ovulasyon da ve benim sol tüpüm kapalı ağustos ayında bi dış gebelik yaşadım oda sağ tüpten oldu rahim filmin de gördük ki sol kapalı ve açılmadı bugün ki doktor da daha çok su toplanması gibi tüp büyük tarzı bir şeyler dedi ve sağ tarafta da hafif bi büyüklükte kist varmış ve evet şükür istemiştim yumurtlama bu ay sağdan olmuş sağ tarafta büyümüş ama kist olması ve de doktorun sol tüp böyle olduğu için dedi gebelik şansını çok çok düşürür tutunması zorlaşır dedi altı ay normal dene olmazsa tüpün alınması gerek dedi devlete gitmiştim bugün ama benim doktorum özelde o ise öyle bir şey demedi sağ taraftan yumurtlama olursa gebelik olabileceğini sol tarafın çok rahatsız ederse çok ağrı kanama tarzı anca o zaman ameliyat ile alınabileceğini falan söyledi denersin bi süre olmazsa klomen çatlatma iğnesi yumurtlama takibi gibi tedavi olmazsa en son tüp bebek dedi ama sol tüpün alınması gerektiğini hiç demedi acil durum olmadığı sürece ama bugün ki doktor da kafamı karıştırdı şimdi ben bu ay sağdan yumurtlasam da sol tüp yüzünden gebelik oluşma ihtimali çok çok mu az boşuna mı uğraşıyorum bir de kist varmış gebelik düşündüğün için ilaç vermiyorum dedi ama o da gebeliğe engel mi olsaydı diyorum heralde gebelik bu ay es geç ilaç kullan falan mı derdi kafam karıştı bilen birileri yardımcı olursa çok sevinirim