Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayır sola yatmaniza gerek yok yani sol tarafındaki yumurtaliklar gelişiyor ve zamanla çatlayacak oyuzden doktorunuz ilişki önermiş değerlendirin yani bu 7 günüMerhaba herkese, doktor alttan muayene etti sol tarafra yumurta gelisiyor oluşuyor dedi. Sol taraf ama haberin olsun felan guldu anlamadimda pekte soramadim. Carsamba ve sonrası 7 gun iliski onerdide. Sol taraf olmasi ne demek sola mi yatcam nedir bilgisi olan ?
Hayır sola yatmaniza gerek yok yani sol tarafındaki yumurtaliklar gelişiyor ve zamanla çatlayacak oyuzden doktorunuz ilişki önermiş değerlendirin yani bu 7 günü
Bizim her iki taraftan yumurtaliklarimiz var bazen sol bazen sağ daki yumurtaliklar gelişebiliyor. Sizinde sol taraftaki yumurtaliklarijiz geliştiği için öyle söylemiş doktorunuzNeden sol taraf demis olabilir? Sag taraf bisey demedi. Carsamba ve sonrası değerlendirin dedi.
Bizim her iki taraftan yumurtaliklarimiz var bazen sol bazen sağ daki yumurtaliklar gelişebiliyor. Sizinde sol taraftaki yumurtaliklarijiz geliştiği için öyle söylemiş doktorunuz
Hayır sadece biraz bekle ki spermler rahme ulaşsın daha rahat diye ama bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey değil, her ay yumurtalıklardan birinde bir baskın folikul gelişir sizin bu ay soldan gelişmiş normal yani kaç mm olduğunu söyledi miIliski sonrasi yarim saat ayaklarini cek uzan bekle dedi. O yuzden dedim acaba sol tarafa dogru yatip beklemek mi gerekiyor dedimde.
siyasi şaka yapmış herhaldeMerhaba herkese, doktor alttan muayene etti sol tarafra yumurta gelisiyor oluşuyor dedi. Sol taraf ama haberin olsun felan guldu anlamadimda pekte soramadim. Carsamba ve sonrası 7 gun iliski onerdide. Sol taraf olmasi ne demek sola mi yatcam nedir bilgisi olan ?
Sola dogru vs yatmam gerekmiyor değil mi.siyasi şaka yapmış herhaldebaşka bir anlamı olamaz.
bu ay sol yumurtalıktan yumurtlayacaksın demek ki.
Hayır sadece biraz bekle ki spermler rahme ulaşsın daha rahat diye ama bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey değil, her ay yumurtalıklardan birinde bir baskın folikul gelişir sizin bu ay soldan gelişmiş normal yani kaç mm olduğunu söyledi mi
Baskın folikul orda, kaç mm olduğunu yazarsan az çok tahmin ederiz ne zaman çatlarKagida yazmisti aslinda aklim degil suan çalışıyorum ama eve gidince bakarim. Bu ay sol gelisecek o zaman bakalim nolvak ne bitcek
gerek yok canım sırt üstü en az 15 dk yatman yeterSola dogru vs yatmam gerekmiyor değil mi.
gerek yok canım sırt üstü en az 15 dk yatman yeter
Her ay tek bir yumurtalikta yumurta gelisip catlar. Bu da ya sağ ya sola denk gelir. Iliskiden sonra sol tarafiniza yatmaniz da fayda var tabi ki. Cunku duz yattiginizda spermler ikiye ayrilarak yarisi sag yarisi sol yumurtaliga dogru ilerler sola yatarsaniz yer cekiminin de etkisiyle spermlerin cogu sol tupe dogru ilerleyecektir. Benim doktorum bu sekilde soylemisti en azindan.Neden sol taraf demis olabilir? Sag taraf bisey demedi. Carsamba ve sonrası değerlendirin dedi.
Benim doktorum da solda gelisiyor deyip durdu bu sekilde duzgun aciklama yapmadi. Diger arkadaşlar bunun bu sekilde fayda etmeyeceğini yazmis ama siz o teoriyi kirmis oldunuz bende.d en azimdan sola dogru yatmammin birsey kaybetmem herhalde.Her ay tek bir yumurtalikta yumurta gelisip catlar. Bu da ya sağ ya sola denk gelir. Iliskiden sonra sol tarafiniza yatmaniz da fayda var tabi ki. Cunku duz yattiginizda spermler ikiye ayrilarak yarisi sag yarisi sol yumurtaliga dogru ilerler sola yatarsaniz yer cekiminin de etkisiyle spermlerin cogu sol tupe dogru ilerleyecektir. Benim doktorum bu sekilde soylemisti en azindan.
Kaybetmezsiniz tabi ki. Bunun fayda etmeyecegini söylemek ya da saçma bulmak ilişkiden sonra yarım saat ayaklanmadan yatmanın da manasız olduğunu kabul etmek anlamına gelir. Benim bildiğim (duyduğum ve okuduğum) kadarıyla hamile kalmakta zorlanan ve hamile kalma konusunda hemen olsun diye heycanlanan anne aday adayı kadınlarının ilişkiden sonra en az yrm saat kipirmadan yattiklari ve hatta spermler kolay aksın diye bacaklarini havaya diktikleri yönünde. Kaldı ki çoğu doktor da bunu destekler. Iliskiden sonra kalcanizin altina yastik koymaniz ve en az yrm saat o sekilde kalmaniz yönünde size tavsiye verirler. Yani bu düşünceyle hareket eden bir kişinin diğer ihtimali yok sayması veya saçma bulması tuhaf geliyor bana. Herkes bu tarz yöntemlerle hamile kalmıyor tabi ki. Tutma ihtimali düşük olan bir pozisyonda iliskiye giren de, iliskiden sonra hemen ayaklanip duş alanda, tuvalete gidip orasini burasini hemen temizleyen de hatta sırf sürtünme yoluyla bir şeyler yaşayanlar da hamile kalabiliyor. Yani kalabilen istese de istemese de hemen hamile kalabiliyor zaten burdaki amaç bu amaç için uzunca bir süre uğraşan kadınların her ihtimali değerlendirmesi gerektiği. Sizin de dediginiz gibi ilişkiden sonra sola yatmakla ne kaybedersiniz ki? Sağa gidecek olan yine gider. Yumurtaliklara kadar ilerleyebilmis olanlar zaten hareketli ve güçlü olanlardır. O hareketli ve güçlülerden bir tanesini bile sol yumurtalığa çekseniz kâr kârdır. Zaten hepi topu o kadar milyonlarca spermden ortalama olarak yalnizca 30 adeti fln (bir yerde okuduğum kadarıyla yazıyorum tabi bu bilgiyi) yumurtaliklara ulaşıyormuş. Bunun 15 i saga 15 i sola gitse elde var 15 sperm gibi bir durum ortaya çıkmış oluyor. Siz sol tarafa yatsanız da yatmasanız da kalçanızın altına muhakkak yastık koyun. Hakkınızda hayırlısı olur inşallahBenim doktorum da solda gelisiyor deyip durdu bu sekilde duzgun aciklama yapmadi. Diger arkadaşlar bunun bu sekilde fayda etmeyeceğini yazmis ama siz o teoriyi kirmis oldunuz bende.d en azimdan sola dogru yatmammin birsey kaybetmem herhalde.
Vakit ayırdığınız ve boyle uzun uzun yazdığınız icin cok teşekkür ederim. Dediginiz gibi yapacağım bakalim bu ay sonumuz nr olacak.dKaybetmezsiniz tabi ki. Bunun fayda etmeyecegini söylemek ya da saçma bulmak ilişkiden sonra yarım saat ayaklanmadan yatmanın da manasız olduğunu kabul etmek anlamına gelir. Benim bildiğim (duyduğum ve okuduğum) kadarıyla hamile kalmakta zorlanan ve hamile kalma konusunda hemen olsun diye heycanlanan anne aday adayı kadınlarının ilişkiden sonra en az yrm saat kipirmadan yattiklari ve hatta spermler kolay aksın diye bacaklarini havaya diktikleri yönünde. Kaldı ki çoğu doktor da bunu destekler. Iliskiden sonra kalcanizin altina yastik koymaniz ve en az yrm saat o sekilde kalmaniz yönünde size tavsiye verirler. Yani bu düşünceyle hareket eden bir kişinin diğer ihtimali yok sayması veya saçma bulması tuhaf geliyor bana. Herkes bu tarz yöntemlerle hamile kalmıyor tabi ki. Tutma ihtimali düşük olan bir pozisyonda iliskiye giren de, iliskiden sonra hemen ayaklanip duş alanda, tuvalete gidip orasini burasini hemen temizleyen de hatta sırf sürtünme yoluyla bir şeyler yaşayanlar da hamile kalabiliyor. Yani kalabilen istese de istemese de hemen hamile kalabiliyor zaten burdaki amaç bu amaç için uzunca bir süre uğraşan kadınların her ihtimali değerlendirmesi gerektiği. Sizin de dediginiz gibi ilişkiden sonra sola yatmakla ne kaybedersiniz ki? Sağa gidecek olan yine gider. Yumurtaliklara kadar ilerleyebilmis olanlar zaten hareketli ve güçlü olanlardır. O hareketli ve güçlülerden bir tanesini bile sol yumurtalığa çekseniz kâr kârdır. Zaten hepi topu o kadar milyonlarca spermden ortalama olarak yalnizca 30 adeti fln (bir yerde okuduğum kadarıyla yazıyorum tabi bu bilgiyi) yumurtaliklara ulaşıyormuş. Bunun 15 i saga 15 i sola gitse elde var 15 sperm gibi bir durum ortaya çıkmış oluyor. Siz sol tarafa yatsanız da yatmasanız da kalçanızın altına muhakkak yastık koyun. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah![]()