Evlat Edinme SOMALİ'den evlat edinmenin yolu açılıyor

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

demmay

💑 ( 👶+👶) = 💙
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2007
1.843
31
116
41
K.K.T.C.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye’den Somalili çocukları evlat edinmek için çok sayıda talebin olduğunu söyleyerek, meclis açıldığında konu ile ilgili yasal alt yapının takibinin Dışişleri Bakanlığı ile birlikte yapılacağını açıkladı. Şahin, yasal alt yapı çıktıktan sonra da bir engelin kalmayacağını belirtti.

:10::70:

reklam kokan hareketler bunlar.

önce kendi evlatlarımıza sahip çıkalım da sonra kilometrelerce uzaklıkta ki afrikaya el uzatalım.

malatya çocuk esirgeme yurdunda çocuklara yapılan işkenceleri unutmadım.

reklam kokan hareketler bunlar.

önce kendi evlatlarımıza sahip çıkalım da sonra kilometrelerce uzaklıkta ki afrikaya el uzatalım.

malatya çocuk esirgeme yurdunda çocuklara yapılan işkenceleri unutmadım.

Türkiye'den evlat edinirken insanlar çekiniyor , korkuyor. Yarın birgün annesi, babası çıkar hayatımızı, düzenimizi boar, bizlere zarar verir, başımıza bela olur, para talep eder vsvsvsvsvsvsvsvs daha sayayım mı ? Çok çok haklılar. İnsanlar Türkiye'den evlat edinirken annesi-babası ölmüş çocuklar istiyor. Çok duydum şahit oldum. Türkiye'deki çocuklarımız elbette önceliğimiz ama onlarda "çocuk"... Eğer bakanlığa böyle çok sayıda talep olupta bakanlığın gözardı etmemesi takdire değer bence. Anjelina Jolie, madonna benim memleketimde bu kadar yetim var ben Afrika'dan almayayım mı demiş ? Bizdede Bir çok çocuk sahibi olmayan ünlüler var, Bir tek Nilüfer bu konuda cesur davrandı. Lütfen Çocukları ayırmayalım. Bizim çocuklarımız, Onların çocukları diye birşey yok. Türkiye'de zevk için ilişkiye girip gayri meşru çocukları bırakıyorlar, Ben çocuğa bakamıyorum diye(nedense hamile kalmadan düşünemiyorlar) bırakıyorlar, Haklı sebepleride vardır ama Oradaki çocukların Ana-babasız kalmalarının tek sebebi AÇLIK.... Bunlarıda kıyaslarken hesaba katın lütfen. Siz kaç defa hayatınız boyunca TÜRKİYE'de bir çocuk esirgeme kurumuna gittiniz gerçekten merak ettim ? Bizim çocuklarımız diyorsunuz ya ayda bir falan gidiyor olmalısınız.Malatyada'ki çocuklar için tepkinizi arayıp yetkiliye gösterdiniz mi ? Siz koruyup kolladınız mı ? Biz önce kendi üzeirmize düşeni yapalım sonra yargılayalım. Söz konusu çocuksa Reklam kelimesi ne kadar iğrenç kaçıyor farkında olmalısınız. Sadece sizin için söylemiyorum. Biz birey olarak üzerimize düşeni yapalım ama nereye kime yaparsak yapalım......yani sizin yorumunuzu okuyunca şunu düşündüm demek ki ben somaliden evlat edindiğimde sizin gibiler diyecek ki ülkedeki çocuk esirgemedeki çocuklar yetmedi mi diye soranlar olacak. Ne kadar üzücü bir durum.... Çok yanlış düşünüyorsunuz çoook...

Türkiye'den evlat edinirken insanlar çekiniyor , korkuyor. Yarın birgün annesi, babası çıkar hayatımızı, düzenimizi boar, bizlere zarar verir, başımıza bela olur, para talep eder vsvsvsvsvsvsvsvs daha sayayım mı ? Çok çok haklılar. İnsanlar Türkiye'den evlat edinirken annesi-babası ölmüş çocuklar istiyor. Çok duydum şahit oldum. Türkiye'deki çocuklarımız elbette önceliğimiz ama onlarda "çocuk"... Eğer bakanlığa böyle çok sayıda talep olupta bakanlığın gözardı etmemesi takdire değer bence. Anjelina Jolie, madonna benim memleketimde bu kadar yetim var ben Afrika'dan almayayım mı demiş ? Bizdede Bir çok çocuk sahibi olmayan ünlüler var, Bir tek Nilüfer bu konuda cesur davrandı. Lütfen Çocukları ayırmayalım. Bizim çocuklarımız, Onların çocukları diye birşey yok. Türkiye'de zevk için ilişkiye girip gayri meşru çocukları bırakıyorlar, Ben çocuğa bakamıyorum diye(nedense hamile kalmadan düşünemiyorlar) bırakıyorlar, Haklı sebepleride vardır ama Oradaki çocukların Ana-babasız kalmalarının tek sebebi AÇLIK.... Bunlarıda kıyaslarken hesaba katın lütfen. Siz kaç defa hayatınız boyunca TÜRKİYE'de bir çocuk esirgeme kurumuna gittiniz gerçekten merak ettim ? Bizim çocuklarımız diyorsunuz ya ayda bir falan gidiyor olmalısınız.Malatyada'ki çocuklar için tepkinizi arayıp yetkiliye gösterdiniz mi ? Siz koruyup kolladınız mı ? Biz önce kendi üzeirmize düşeni yapalım sonra yargılayalım. Söz konusu çocuksa Reklam kelimesi ne kadar iğrenç kaçıyor farkında olmalısınız. Sadece sizin için söylemiyorum. Biz birey olarak üzerimize düşeni yapalım ama nereye kime yaparsak yapalım......yani sizin yorumunuzu okuyunca şunu düşündüm demek ki ben somaliden evlat edindiğimde sizin gibiler diyecek ki ülkedeki çocuk esirgemedeki çocuklar yetmedi mi diye soranlar olacak. Ne kadar üzücü bir durum.... Çok yanlış düşünüyorsunuz çoook...

reklam diye bir ibare kullanmamın nedeni bugünlerde somalinin ön planda olması.

ben kişilerden şahıslardan değil devletten bahsettim

bizim devletimiz ne kadar sahip çıkıyor yetimhanede ki çocuklara hangi şartlarda yaşıyorlar haberleri var mı acaba

yani biz her şeyi hallettik de sadece somali mi kaldı

ayrıca angelina jolie ve madonna çok ekstrem örnekler onlar neredeyse her kıtadan çocukları var.

reklam diye bir ibare kullanmamın nedeni bugünlerde somalinin ön planda olması.

ben kişilerden şahıslardan değil devletten bahsettim

bizim devletimiz ne kadar sahip çıkıyor yetimhanede ki çocuklara hangi şartlarda yaşıyorlar haberleri var mı acaba

yani biz her şeyi hallettik de sadece somali mi kaldı

ayrıca angelina jolie ve madonna çok ekstrem örnekler onlar neredeyse her kıtadan çocukları var.

Somali ön planda çünkü yardım toplamaya çalışıyorlar. Sırf daha çok yardım toplanabilsin diye sanatçılar için özel uçak bile kalktı. Gündemi takip ettiğinizi umuyorum. Onların bu dünyadaki imtihanı bir çok ülkedeki çocuktan daha kötü. o ekstrem örnekler yapabiliyor biz neden yapamıyorum. onlar gibi 10 tane çocuğa yardımcı olamayız ama ne kadarına yardımcı olsak kardır. Ayrıca 1 hafta önce şöyle bir haber vardı " çocuk esirgeme ve yetiştirme kurumları kapatılacak, ev sistemine dönülecek" . O kurumlarda yaşayan çocukları evler açıp bir aile sıcaklığında 10 ar kardeş gibi yetişecekler. bu evlerde yaşayan bir kız çocuğu şunları söyledi " Bir evin içinde yaşıyoruz, evin sıcaklığını ortamını hissediyoruz. Psikolojimiz çok iyi. İstediğimiz arkadaşlarımızı evlerimize ders çalışmaya davet edebiliyoruz. İstediğimiz yemekler pişiyor, bir kurumda değilde normal bir ailede yaşıyor gibiyiz, çok mutluyuz".. hatırladıklarım kız çocuğun söylediği aşağı yukarı böyle şeyler. o kız çocuğu temiz, pak , üstü başı nasılda güzeldi. Yani Birşeyler yapılıyor. Gündemi takip etmek gerek. ben Nimet Çubukçu'ya o kadar kızar sayar söverdim ki. Şimdi bunları gördükçe, nasıl yapılabiliniyormuş isteyince görsün , utansın kendinden diyorum. Görevini layığıyla yapmayan herkes utansın. Sen, ben, herkes. Eğer o çocuklar yalnıza bizim yüzümüzden.. O çocuk öyle durumdaysa sebep olan birilerinin yüzünden. ama Afrika'daki çocukların öyle olma sebebi ne kendileri, ne de ailesi. O çocukların aklı başında olsa, ne ailesinden, ne ülkesinden ayrılmak istemez. Açlık bu hiçbirşeye benzemez. Şu Mübarek ramazanda Açlığı biz nebze görüp perşian olmadık mı ? Bir kısmımız ben bu sıcakta oruç tutamam deyip aç kalmayı bile hayal edemedik. LÜtfen böyle düşünmeyin....

o insanlar en az 10 yıldır bu durumda. somali de veya afrikada aclık yeni baslamadıki.. bu ülke bu haldeyken bırakın cocuk esirgeme kurumlarını bu ülkede bebekler saçma sapan nedenler ile her gün babasız kalırken birden bire her gün ben somalinin gündeme getirilmesini sadece reklam olarak değerlendiriyorum..

not: yaklasık 3 4 yıldır belli vakıflar devlet kurumları aracılıgı tüm ailece ile yurt dısına yardımlarımız oluyor, belirtmek istedim..

o insanlar en az 10 yıldır bu durumda. somali de veya afrikada aclık yeni baslamadıki.. bu ülke bu haldeyken bırakın cocuk esirgeme kurumlarını bu ülkede bebekler saçma sapan nedenler ile her gün babasız kalırken birden bire her gün ben somalinin gündeme getirilmesini sadece reklam olarak değerlendiriyorum..

not: yaklasık 3 4 yıldır belli vakıflar devlet kurumları aracılıgı tüm ailece ile yurt dısına yardımlarımız oluyor, belirtmek istedim..

açıkçası sizinle tamamen aynı görüşleri paylaşıyoruz.bu sene somali,gelecek sene kimbilir hangi ülke?ve merak ediyorum Somali için yardım çağrısını başlatan ülke hangisi ve sebebi gerçekten ne acaba?lütfen biraz uyanık olalım yahu,şöyle biraz silkelenip kendimize gelelim.malesef bu dünyanın başındakiler sandığınız kadar merhametli değil.ben de önce kendi açlarımıza,ihtiyaç sahiplerimize bakalım diyorum.kendi açığımızı kapattıktan sonra dışarıya kucağımızı sonuna dek açalım.Efendimizin bir hadisi var biliyorsunuzdur' hayra önce en yakınınızdan başlayın' diye.ben yanıbaşımdaki zavallıyı görmezden gelicem binlerce km öteye gidip oradakini bağrıma basıcam bu ne kadar mantıklı?ne kadar etik?bence zerre kadar değil.ve evet birinin somalili bir çocuğu evlat edindiğini görürsem onun için hiç te hüsn ü zan edemiycem üzgünüm bu hiç te samimi değil.çok iyilik yapmak istiyorsa gitsin orada muhtaç bir aile bulsun ömür boyu yardım etsin ,ihtiyaçlarını temin etsin.illaki o topraklardan bir yavruyu koparıp yurdundan,kültüründen uzaklaştırıp buralara getirmek mi gerekiyor?

Back
X