son çarem tüp bebek mi?

ay100lum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2010
2
0
36
Adıyaman
slm hocam 3 yıllık evliyim hiç korunmadım 7 defa klomen ovitrelle tedavisi gördüm.hsg çektirdim tüpler açık hiç bir problem yok.1 defa aşılama yaptırdım ama sonuç negatif.eşimde varikosel var ama amliyatlık değilmiş sperm sayısı yeterli.Tam 1 yıldır bütün tedavilere ara verdim bundan sonra ne yapmalıyım tüp bebek düşünüyrm ama karasızım ne yapmak gerekiyr şimdiden çok tşkr ederim....

merhaba, tedavilerinize ara verdiğiniz süreçte de gebelik yaşamadığınızı düşünürsek iki yol izleyebilirsiniz; ya bir kez de daha aşılama tedavisi görüp gebelik olmaz ise tüp bebek işlemine geçilebilir ya da direkt tüp bebek tedavisi seçeneğini değerlendirebilirsiniz. tüp bebek tedavisinde gebelik ihtimalinizin daha yüksek oldması diğer taraftan da maliyetli bir tedavi olduğundan iki seçenek de sizin için uygulanabilir yollardır. sadece iyi merkez seçimi yapmalısınız.bol şans.

hocam merhaba
26 günde bir adet görüyorum.bu hiç şaşmaz.rahim filmi çektirdim tüplerim açık çıktı.raporda iki tuba açık,uterus sağa deviyelidir yazıyor.
adetimin 21.gününde progesterona bakıldı sonuç:16.08
hormon değerlerim: FSH : 5,8 LH: 3,42 TSH : 2,69
eşim çapa tıp fakültesinde fiziki kontrol edildi ve semen testi verdi .doktoru hiçbir sorunun olmadığı hususunda rapor yazmış. semen testi aşağıdadır:
perhiz süresi :3 gün
volüm: 2,6 ml
renk:sarımtrak
ph:8,5
vizkozite: +
likefaksiyon: 20 dk
fruktoz: +
spermatozoa sayısı :18.000.000 ml
total spermatozoa sayısı : 46.800.000
ileri hareketli: %34
yerinde hareketli:%9
hareketsiz:%57
toplam ileri hareketli sperm sayısı : 15.912.000
yuvarlak hücre sayısı:400.000 ml
vitalite: %57
morfoloji: %3 anormal: %97
sorum şu ki progesteron değerimi yorumlar mısınız?,
bundan sonra ne yapmamızı önersiniz? problem nerden kaynaklanıyor?

merhaba hocam 3.aşılamam ve dün 14.günümdü beta hcg 2.5 çıktı daha adet olmadım, bütün tahlillerim normal, eşiminde sonuçları normal rahim filmim temiz, sebibi yok dendi ,bundan sonraki süreç ne olacak teşekkür ederim...

merhaba geçmiş olsun öncelikle. artık 3. aşılama tedavisi de uygulandı ise benim önerim biraz dinlendikten sonra tüp bebek tedavisine başlamaktır. burada bekleme süresini belirleyecek olan sizin yaşınız, evlilik süreniz, tedaviye ulaşabilirliliğinizdir elbette. size anlamsız geliyor açıklanamaması durumun belki ama aslında bizim bugünkü teknoloji vebilgilerimizle açıklayamadığımız bir neden mutlaka var aslında. benle görüşmek isterseniz de kliniği arayabilir ya da görüşmeye gelebilirsiniz. sevgiler, iyi pazarlar.

merhaba, sizin sonuçlarınızda bir sıkıntı yok gibi duruyor. ancak eşinizin sperm sayımında bir miktar sayı ve hareket problemei var. önerim bir kez daha sperm sayımı yapılması eğer durum aynı şeklide ise artık aşılama tedavisine geçmenizdir. bu tedavi de 3 kereden fazla denenmememli eğer hala sonuca ulaşamıyor iseniz tüp bebek tedavisine geçilmelidir. yani önceliğiniz iyi bir tüp bebek emrkezinde bu işle uğraşan bir hekim arkadaşımdan görüş alıp tedaviye başlamanız olalıdır. sevgilerimle. bana ulaşmak isterseniz de bahçeci kliniğinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. iyi pazarlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…