Kizlar, doğumdan önce bir çok gebelerde ishal olur diye biliyorum. Ama bu kadar erken olmasi normal mi ?
Şuan 36+4 haftalik hamileyim. daha nerden baksan 3 haftadan fazla zamanim var. Yoksa erken doğum belirtisi mi?:44:
Böyle durumla karşılaştınız mı?
hafif belimde ağrıyor :26:
son haftalarda olur diye bişey duymadım ama ben en az bir aydır ishal gibiyim.bağırsaklarım dopingli gibi bir çalışıyor kigerçi bunda beslenme tarzımın tamamen değişmiş olması da etken.sebzeye meyveye çok düşkün oldum.kabızlıktan iyidir ama
son haftalarda olur diye bişey duymadım ama ben en az bir aydır ishal gibiyim.bağırsaklarım dopingli gibi bir çalışıyor kigerçi bunda beslenme tarzımın tamamen değişmiş olması da etken.sebzeye meyveye çok düşkün oldum.kabızlıktan iyidir ama
Kesinlikle kabız olmaktan iyidir.doktorum programındaki Aytuğ bey anlatmıstı bir hastası hamileyken hiç tuvaltini yapamıyormuş haftada bir doktora geliyormuş aytuğ elle makattan taşlasmış kakaları alıyormuş.bunu hiç unutamam çok korkunç bir eziyet
ben 15 gündür nerdeyse ishalim ve bebeğimin bu yüzden gelişimi durdu sıcaklardan olduğunu söğledi doktor ama durmadan bağırsak sancısı doğum sancımı tetikliyor ve sancılanıyorum açılma olmayınca yolluyorlar şansımıza sıcaklara geldik allah yardımcımız olsun
çok şükür şimdi iyiyim. bi anda korkmuştum. 2 gün devam etti. belkide meyve sebze ağırlıklı beslendiyimden oldu.
bu sıcaklarda başka ne yenilir ki :44: haşlanmış tuzsuz yağsız patates iyi geldi. bide kefir.
evet yaz hamileliği çok zor. bizde 37 yi bitiriyoruz. Allah hepimize yardımcı olsun
bende arada ishal olmaya başladım hafta olarak önden giden oğlum ishalden sonraki kontrolumde haftasından geriye düştü kilo olarak bende düştüm.Bendeki ishale sanırım magnezyum neden oluyor ne zaman alsam ishal oluyorum o yüzden 2-3 günde bir almaya başladım.
Gecmis olsun canim, ishal olmak evet kabiz olmaktan cok daha iyidir ama iste anneyiz hepimiz endiselenmemiz normal.
Ishal oldugumuzda bol bol su icmemiz gerekiyor, kabizliktada oyle gerci..cunku vucut cok su kaybediyor ishal olundugunda.
Kabizlikta ise cok su tuketimi ve lifli besinler yemek gerekiyor.
Kızlar şu İshal olayına CİDDİ YANAŞIN!
Neden böyle dediğimi izah edeyim.
geçen ay en son ultrasona girdiğimde doktorum herşey gayet güzel, çocuğun kilosuda iyi 2660 gr demişdi. hatta doğuma yakın böyle giderse 3500 ola bilir demişti.
ve dün.... son ultrasondan 1 ay sonra yani, tekrar girdiğimde çocuğun kilosu 2680 gr dedi!!! yanii bebeğim sadece ve sadece 20 gr artmış 1 aya! normalde 2800-3000 gr olması gerekirken. ben kızım tontiş olucak diyordum.
hep son haftalardakı ishaldan dolayı. 2-3 gün oldu geçti gitti tekrar başladı ishal.
O yüzden diyorum Hanımlar DİKKAT EDİN! hem kendiniz hem bebeğiniz zayifliyor.
bilginize!
Kızlar şu İshal olayına CİDDİ YANAŞIN!
Neden böyle dediğimi izah edeyim.
geçen ay en son ultrasona girdiğimde doktorum herşey gayet güzel, çocuğun kilosuda iyi 2660 gr demişdi. hatta doğuma yakın böyle giderse 3500 ola bilir demişti.
ve dün.... son ultrasondan 1 ay sonra yani, tekrar girdiğimde çocuğun kilosu 2680 gr dedi!!! yanii bebeğim sadece ve sadece 20 gr artmış 1 aya! normalde 2800-3000 gr olması gerekirken. ben kızım tontiş olucak diyordum.
hep son haftalardakı ishaldan dolayı. 2-3 gün oldu geçti gitti tekrar başladı ishal.
O yüzden diyorum Hanımlar DİKKAT EDİN! hem kendiniz hem bebeğiniz zayifliyor.
bilginize!
Evet canım kesinlikle katılıyorum.. Ben son 3 haftadır hiç kilo almadım. Ama çok şükür bebek beslenmiş kilo almış. Son 1 aydır dönem dönem isalim ben. Dr ilaçları bırak isal oldugunda demişti. Rutin olarak aldığım 2 ilaç var zaten. Vitamin ve demir+kan hapım. İsal olunca onları da bırakıyorum. Bol su içiyorum başka da bişey gelmiyor tabi elimizden..Herhangibir bakteri vs ihtimaline karşı test, tahlilde yaptı Dr . şükür bişey çıkmadı.
Ben almayayım kilo okey ama senin dediğin gibi olursa üzülürüm. İnşallah bebeğimmm normal kilosunda doğar...
ben son 2 aydır ishalim ama bebeğimde bende kilo alıyoruz hiç etkilemiyor yalnız gece müthiş sancıyla uyanmak çok zor ecel terleri döküyorum resmen bazı geceler dr bunun için ilaçta verdi bana ama kullanmak istemedim kabız olurum falan diye nasıl olsa yanlış giden bir şey yok sanırım çok fazla meyve yediğim için oluyor zaten artık son haftamdayım.