• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

son kararımı vermem gerekecek fikirlerinize ihtiyacım var

ladyLynn

sunset boulevard
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2013
919
211
33
çok mutluyum kızlar nişanlım işe girdi :):):) iş görüşmesine gitmişti acil açığımız var hemen başla dendi :) ve dünden beri çalışan bir nişanlım var :) kayın valıdemlede telefonda konuştuk kaba taslak kasım ortası gibi düğün düşünüyoruz :) herkese teşekkürler bu hafta bize gelip düğün tarihini aileler kararlaştıracak...:12:

Son düzenleme:
Nişanın bozulması her halükarda evlenip hatta bir çocuk yapıp ayrılmaktan iyidir herhalde. Etraftakiler de nişan işini bir süre sonra unuturlar merak etme.

bayanlar bırkac ay öncede burada bir başlık açmıştım...bekleme sürecine girdim ama hala değişen birşey olmadığını gördüm ne acı...
kısaca özet geçiyim size...
sevgılımle tanıştık bırbmıze aşık olduk çok seviyoruz fakat benım bır üvey annem var o bıraz ıslerı karıstırdı ve babama benım cıddı ılskım oldugunu açmış babamda durmadı gelsın ıstesınler dedı işi ciddiye bındırelım dedı hemen apar topar nısanlandık ama nısanlımın aılesı dedıkı 2 ay ıcınde oglumu işe sokacağım düğünü yapacağız dendi buna dayanarak babam ızın verdı yoksa hayatta nısanlı kız bekletmez.
nişanlımın üniversıteden mezun olmasına bırkac ders var ve askerlıgını yapmadı ekstra işi de yok ortak actığı işyerını devrettı.
sonuc olarak nişanlıyız ve nısanlanalı 10 ay gectı nısanlım hala ve hala bır ışe girmedı butun gun evde uyuyor bu süreçte çok kavgalarımız oldu neredeyse hergün oda pskolojım bozuldu hiçbirşeye odaklanamıyorum diyor ama zamanında işte seçti gurur yaptı bir evin bir oğlu ya aılemı sucluyor benı sız aceleye getırdınız dıye aslında bızım amacımz bu yaz nısanlanmaktı ama olmadı ıste ayrıca bukadar uzun sure düğün olmayacağını bılseydık bız büyük nişan yapardık küçük aıle arası ev nişanı oldu hiç içime sinmemişti...bende aılesını sucluyorum hala bır işe sokamadılar verilen sözler tutulmadı herkes kendı keyfinde yazlığa gittiler tatıl yapıyorlar benımse pskolojım cok bozuldu yolda yürüyemıyorum herkes soruyor hanı 2 aya evleniyordun dıye dalga gecenlermı dersın didikleyenlermi dersiniz inanın laf anlatmaktan yoruldum ailemde çok kişiylede tartıştım bu adam seni isteseydi işe girerdi evde yatmazdı diyorlar ama bende sordum ona sen pişman oldun galıba dedim bırgun gel ayrılalım bu boyle olmayacak dedım saçmalama seni seviyorum dedi ... bana bir fikir verin çok sevıyorum ama bu kış düğün olacağı yok durum uzere bütün hesapta evlilik olmayan arkadaşlarım bıle bu yaz evlendı agustos ayında 3 arkadasım evlendı ben hala bakıyorum boş boş kendımı ortada kalmış hıssedıyorum kıskanır oldum artık herkesı kötü birşey ama :/ 2014 yazıda olmaz üvey annem sünnet yapacakmıs oğluna...bu durum babamında hoşuna gitmiyor babamıda zor zaptediyoruz sesi cıkmıyor ama fena patlayacak... ne yapacagımı bılmiyorum nişanı atsammı sizce?atarsam hastanelik olurum kesin beni yıkar bu durum ama şimdide farkı yok hergun kavga bıktım yardımcı olun siz olsanız ne yapardınız şimdiden teşekkürler....
evet çok sinir bozucu bir durumm :50:

nedne iş aramıyor peki bütün gün evde uyuyor , illa ailesinin bulması gerekmez kendi neden iş bakmıyo ki her yerde :44:

babanız iyi sabretmiş çoğu baba böyle bişeyi kabul etmez oyalar dalga geçer gibi resmen

Öncelikle yaslariniz kac acaba? Nisanliniz bence sizi seviyor sizde zaten onu burda sorun yok zaten sevmese böyle bi emri vakiyle gelip isteyip nisan olmazdi...amaaaa dedigim gibi bu bi emrivaki olmus yani oda sizi kaybet istemedigi icin o anda düsünmedigi icin bi adim atmis,bu sizin icinde hos bi durum degil bence,yani zorla kendinizi istettirmis gibi...hem aile hem nisanliniz yangina körükle gitmek istemiyorlar sanirsam ki haklilarrr bunu sizde positiv olarak görün bence...aceleye ne gerek varki? Hem birbirirnizi daha iyi tanimis olursunuz hem aileyi ama siz bu on ayi daha cok baski ve kavgayla gecirmissiniz...tabiiki yillarca nisanli kalin demiyorum ama bi seneye kadar nisanli kalmak cok normal bence, tabii o süreci iyi degerlindirmek önemli siz kendinize iyice bu süreci iskence haline getirmissiniz... Benim abim bi kizla cikiyordu,birbirlerini seviyordular,evlilikte düsünüyordular ama hemen degil zamanla herseyi yoluna koyuca...bikac zaman sonra kizin babasi ögrenmis ve abimi arayip ciddisen gel iste yoksa görüsemezsiniz demis...tabii abimde sevdigi icin kaybetme korkusuda oldugu icin ailemle konustu alelacele karar alindi tanisildi,istenildi,baba sart koydu hemen evlilik nisan uzamasin diye...buraya kadar ayni sizdeki gibi...sonra nemi oldu?...hersey alti ay icinde yapildi,evlendiler..1 sene mutlu gecen bi evlilik sonra kavga gürültü, ailelerin sorunlari veeeee 2 cocukla yikilan bi yuva...kime yazik oldu? O iki evlada... Yani sizdede böyle olcak degil tabiiki ama evlenmekte zorlamakla olmazki belkide kendini evlilige hazir hissetmiyor daha öylede cok sorun yasarsiniz ilerde...vallah kim ne derse desin önemli olan sizin hayatiniz...neler hissettiginizi nisanliniza söyleyin acik acik oyaliyormus gibi hissettinizi onunda gercek hislerini ögrenin yani sevip sevmemekten bahsetmiyorum evlilik hakkinda ona görede birlikte krndinize bi yol cizin, o su bu nedemis takmayin...umarim hersey gönlünüzce olur...

zoraki nişan böyle uzarda uzar işte....
herşey zamanında güzel...
sevgilini aceleye getirmek yerine babanı oyalayabilirdin "ayrıldık" fln deseydin...
nişanlında ve ailesinde bi hata görmedim ben bu durumda...

Ne siz, ne nisanliniz evlilige hazirsiniz, durumun özeti bu. Birbirinizi seviyorsunuz, asiksin diye bu demek degidir ki evlilige hazirsin diye.

Ayrica, daha okulu bitirmemis, askere gitmemis cocuktan daha ne bekliyebilirsinki? Evlilik cocuk oyuncagi degil. Herseyin bir yeri, zamani var. Ayrica bana öyle geliyorki asil üvey anneninzin yaptigi sey, sizinde hosuna gitmis gibi cünkü sizde can atiyorsunuz sirf evlenmek icin, sirf insanlari susturmak icin ve bundan dolayi nisanlinizi cok fazla baski altinda birakiyorsunuz.

Son düzenleme:
bence asıl sorun nişanın uzaması değil ki...nişanlının çalışmayıp yatması....nişanlı adam çalışmaz mı,gayret göstermez mi?sevdiğini bir an önce almak için....çalışmayan adamı evlendirmezler tabii...

Ne siz, ne nisanliniz evlilige hazirsiniz, durumun özeti bu. Birbirinizi seviyorsunuz, asiksin diye bu demek degidir ki evlilige hazirsin diye.

Ayrica, daha okulu bitirmemis, askere gitmemis cocuktan daha ne bekliyebilirsinki? Evlilik cocuk oyuncagi degil. Herseyin bir yeri, zamani var. Ayrica bana öyle geliyorki asil üvey anneninzin yaptigi sey, sizinde hosuna gitmis gibi cünkü sizde can atiyorsunuz sirf evlenmek icin, sirf insanlari susturmak icin ve bundan dolayi nisanlinizi cok fazla baski altinda birakiyorsunuz.

senınkı yorum degıl fıkırde değil karaktere bilinçsiz hakaret nedemek evlılıge can atıyorsunuz ? evde kalmış evlilik delisi kızlar gibi sanki ? görsel olarakta güzel bir bayanım konum olarakta.... ben sevdıgım adamla aynı hayatı paylasmak ıstıyorum cunku ayrı tartısıyoruz telefonla ıletısım bıze gore degıl sehır mesafesıde var ve babam sık gorusturmuyor ben bunları yazmadım bırbırımzden ayrı gecen gunu kayıp goruyoruz biz gerçek birşey yaşıyoruz anlaşıldımı ? benı hıc tanımadan ben burada kucuk bır ozet gectım herseyı ınce ayrıntısyla anlatmadım yazdıklarımdan bu kanıya varamazsınız...bukadar sert bir eleştiriye gerek yok...
lutfen yorum yapanlar karsısındaki insanın psikolojısıne göre yorumlasın bilinçsiz yorum yapıp daha fazla dağıtmaya gerek yok

bence asıl sorun nişanın uzaması değil ki...nişanlının çalışmayıp yatması....nişanlı adam çalışmaz mı,gayret göstermez mi?sevdiğini bir an önce almak için....çalışmayan adamı evlendirmezler tabii...

kesinlikle öyle tesekur ederim anlayış kapasiten için çok doğru... sorun aynen bu acaba gelecekte de çalışmazmı kaygısı taşıyorum ben...

zoraki nişan böyle uzarda uzar işte....
herşey zamanında güzel...
sevgilini aceleye getirmek yerine babanı oyalayabilirdin "ayrıldık" fln deseydin...
nişanlında ve ailesinde bi hata görmedim ben bu durumda...

o senın görüşün... eğer nişan yapmasaydık görüşemicektik babam kasıcaktı nişanlandık buna ragmen gorusemıyoruz benım babam bu... sorunda bu acelede bundan bız ayrı kalmak ıstemıyoruz bu yuzden evlenmemız sart kendı hayatımızı kurmamız şart uzak ıletısım bozuklugu oluyor yanyana hiç tartısmıyoruz fakat yanyana geldıgımız zamanlar cok az evlılık bızım ıcın en guzel son nısanlım bunun için çabalamıyor ayrılmak ıstedım ama benı bırakmıyorda sorun bu...evlılık baskısı falan yok dayatma yok

nişanlılık süresinin çok uzatılmaması gerektiği bence de doğru ama 10 ay çok da uzun bi süre değil keşke aceleye getirmeseymişsiniz ama olmuş artık şöyle düşün eğer nişanlı olmasaydınız da onu bekleyecektin sonuçta niaşnlı beklemeniz daha rahat görüşmenizi sağlar bence sen nişanlının üstüne gitme o da eminim iş bulmak istiyordur ona biraz zaman tanı kendini toparlaması için hiç baskı yapma yanında ol iş buldunmu diye sorma o anlatırsa yanında ol bulursun inşallah zamanla herşey yoluna girer diyerek yanında olabilirsin inşallah yoluna girer herşey...

Canım kural mı var sanki aynı sene içinde 2 düğün olmaz diye.. 2014 yazında evlenin.. Üvey annen seni çok zor bi duruma sokmuş gerçekten, sanki kurtulmak istercesine üzerlerine atmışlar erkek tarafının.. Öyle bi algı oluşturmuşlar. Nişanlın da bi yerden baslamalı.. Yarın birgün bi kavganızda umarım bu olay önünüze gelmez.. Bi erkek 10 defa kapını çalmadan gitmeyeceksin :/ Kendi annen hayatta mı?

Nişanın bozulması her halükarda evlenip hatta bir çocuk yapıp ayrılmaktan iyidir herhalde. Etraftakiler de nişan işini bir süre sonra unuturlar merak etme.

kesinlikle katılıyorum.en korkunç erkek bence çalışmayı sevmeyen erkek.ben bunu babamda birebir yaşadıgım için hayatta hep bundan korkmuşumdur.başta kötü giden bişi düzelmez evde uyuyarak iş rıyorum diyen erkek evlerden uzak.gitsin limon satsın millet kapılara dayanıp yalvar yakar iş istiyor seninki holdinglerden teklif bekliyor sanırım.seviyor olabilirsin canım ama iyice ölç tart arkadaşında dediği gibi evliliğin bozulması mı nişanın atılması mı daha kolay sana nişanı at da demioruz tabiki ama sizin agzınızı kapatmak için mi nişan yaptılar yani bunlar nişan dediğin ne bilim evlilik hazırlıkları için ayrılan bi zamandır yada askerliğin bitmesi için yada ne biliğim memursa tayin durumları için buda maksimum 1 senedir yani.ben eşimle tanıştım.5. ayda sözümüz oldu.9. ayda nişanlandık.tanıştıkdan 14 ay sonra düğünümüz oldu bu işler uzayıncada afedersin b... sarıo dikkatli ol evlilik çok önemli bişi.hayat boyu çekmek mi yoksa bi kaç ay sızlanmak mı

bayanlar bırkac ay öncede burada bir başlık açmıştım...bekleme sürecine girdim ama hala değişen birşey olmadığını gördüm ne acı...
kısaca özet geçiyim size...
sevgılımle tanıştık bırbmıze aşık olduk çok seviyoruz fakat benım bır üvey annem var o bıraz ıslerı karıstırdı ve babama benım cıddı ılskım oldugunu açmış babamda durmadı gelsın ıstesınler dedı işi ciddiye bındırelım dedı hemen apar topar nısanlandık ama nısanlımın aılesı dedıkı 2 ay ıcınde oglumu işe sokacağım düğünü yapacağız dendi buna dayanarak babam ızın verdı yoksa hayatta nısanlı kız bekletmez.
nişanlımın üniversıteden mezun olmasına bırkac ders var ve askerlıgını yapmadı ekstra işi de yok ortak actığı işyerını devrettı.
sonuc olarak nişanlıyız ve nısanlanalı 10 ay gectı nısanlım hala ve hala bır ışe girmedı butun gun evde uyuyor bu süreçte çok kavgalarımız oldu neredeyse hergün oda pskolojım bozuldu hiçbirşeye odaklanamıyorum diyor ama zamanında işte seçti gurur yaptı bir evin bir oğlu ya aılemı sucluyor benı sız aceleye getırdınız dıye aslında bızım amacımz bu yaz nısanlanmaktı ama olmadı ıste ayrıca bukadar uzun sure düğün olmayacağını bılseydık bız büyük nişan yapardık küçük aıle arası ev nişanı oldu hiç içime sinmemişti...bende aılesını sucluyorum hala bır işe sokamadılar verilen sözler tutulmadı herkes kendı keyfinde yazlığa gittiler tatıl yapıyorlar benımse pskolojım cok bozuldu yolda yürüyemıyorum herkes soruyor hanı 2 aya evleniyordun dıye dalga gecenlermı dersın didikleyenlermi dersiniz inanın laf anlatmaktan yoruldum ailemde çok kişiylede tartıştım bu adam seni isteseydi işe girerdi evde yatmazdı diyorlar ama bende sordum ona sen pişman oldun galıba dedim bırgun gel ayrılalım bu boyle olmayacak dedım saçmalama seni seviyorum dedi ... bana bir fikir verin çok sevıyorum ama bu kış düğün olacağı yok durum uzere bütün hesapta evlilik olmayan arkadaşlarım bıle bu yaz evlendı agustos ayında 3 arkadasım evlendı ben hala bakıyorum boş boş kendımı ortada kalmış hıssedıyorum kıskanır oldum artık herkesı kötü birşey ama :/ 2014 yazıda olmaz üvey annem sünnet yapacakmıs oğluna...bu durum babamında hoşuna gitmiyor babamıda zor zaptediyoruz sesi cıkmıyor ama fena patlayacak... ne yapacagımı bılmiyorum nişanı atsammı sizce?atarsam hastanelik olurum kesin beni yıkar bu durum ama şimdide farkı yok hergun kavga bıktım yardımcı olun siz olsanız ne yapardınız şimdiden teşekkürler....
En başından söywlemekle hata yapmışsın üvey annene sanki aceleye gelmiş gibi olmuş oğullarına da erken daha falan diye sallıyolardır ailesi.ya bekleyecen sabırla ya da bitircen 2014 de de yazın sünnet yapmayıversin üvey annen oğlanın pipisi kaçmıyo ya

Canım kural mı var sanki aynı sene içinde 2 düğün olmaz diye.. 2014 yazında evlenin.. Üvey annen seni çok zor bi duruma sokmuş gerçekten, sanki kurtulmak istercesine üzerlerine atmışlar erkek tarafının.. Öyle bi algı oluşturmuşlar. Nişanlın da bi yerden baslamalı.. Yarın birgün bi kavganızda umarım bu olay önünüze gelmez.. Bi erkek 10 defa kapını çalmadan gitmeyeceksin :/ Kendi annen hayatta mı?

annem öldü malesefki... öyle olmasaydı olaylarda bu boyutta olmazdı annesı olmayanın babasıda olmuyor malesef karışanıda çok oluyor....

senınkı yorum degıl fıkırde değil karaktere bilinçsiz hakaret nedemek evlılıge can atıyorsunuz ? evde kalmış evlilik delisi kızlar gibi sanki ? görsel olarakta güzel bir bayanım konum olarakta.... ben sevdıgım adamla aynı hayatı paylasmak ıstıyorum cunku ayrı tartısıyoruz telefonla ıletısım bıze gore degıl sehır mesafesıde var ve babam sık gorusturmuyor ben bunları yazmadım bırbırımzden ayrı gecen gunu kayıp goruyoruz biz gerçek birşey yaşıyoruz anlaşıldımı ? benı hıc tanımadan ben burada kucuk bır ozet gectım herseyı ınce ayrıntısyla anlatmadım yazdıklarımdan bu kanıya varamazsınız...bukadar sert bir eleştiriye gerek yok...
lutfen yorum yapanlar karsısındaki insanın psikolojısıne göre yorumlasın bilinçsiz yorum yapıp daha fazla dağıtmaya gerek yok

Siz benim yazdikilarimi elestirmiyorsunuz, beni elestiriyorsunuz. Daha halen soruma cevap vermedin, daha okula giden, askerligini bitirmemis cocuktan ne bekliyorsunuz?

Evet, evlilik icin can atar gibisiniz. Kendi sorunlarinizi görmeyen, el evleniyor diye, nisanlini daha cok baski altina aliyorsunuz. Buda benim icin bir yetiskin birinin yapacagi birsey degil. Bende nisanlimdan ayri bir sehirde kaliyorum, evet hersey kolay degil, fakat sabirli olmaktada hayir vardir. Hersey yerine oturmadan hareket edersen sonu hüsran olur.

Bence iliskinizi tekrar gözden gecirin. Tekrar diyorum, sevmek ve evlenmek farkli seyler. Sevebilirsin birini fakat hersey daha yerine oturmamis, kendini evlilik icin daha hazir hisetmeye bilirsin, nisanlin bu durumda olabilir. Nisanlina baski yapmak yerine önce kendine sor, "ben nisanlimi bekliyebilirmiyim, bekliyemezmiyim?"

annem öldü malesefki... öyle olmasaydı olaylarda bu boyutta olmazdı annesı olmayanın babasıda olmuyor malesef karışanıda çok oluyor....

Mekanı cennet olsun canım :S Haklısın.. Bence üvey annene kulak asmamalısın, durumunuz varsa 2014 yazında yapın düğünü.. Baksana işte kurtuluyorsun o evden, ne güzel nişanlısın.. Bi kaç sene daha onunla yaşamak zorunda kalsaydın ne kadar zor olurdu değil mi? Sabret, su akar yolunu bulur.. Nişanlınla ciddi ciddi konus, gerekirse gözdağı ver biraz.

Nişanlının çalışmaması,hiçbirşey için çaba göstermemesi kısacası sorumluluklarını taşıyamaması çok ciddi bir sorun.Nişanlılık sürenizin uzamasından,çevrenin baskısından vs. çok daha önemli bir sorun.Bence bu sorun üzerine düşünmelisin biraz.Evlenince değişeceğini düşünüyorsundur ancak insanlar temel kişilik özelliklerini birdenbire değiştirmiyorlar malesef.Çok sıkıntı olacaktır eğer nişanlın hayatının her alanında sorumluluktan kaçan tembel bir insansa.Yanlış anlama ama bence nişanlılık sürenizin uzamasında da var bir hayır gibi.
Evlendikten sonra ne çevre kalacak ne aile.Sen ve o bir çatı altında gerçeklerle başbaşa kalacaksınız.Bilmiyorum nişanlını en iyi sen tanırsın eğer dediğim gibi sorumsuzluğu ve tembelliği bütün hayatına hükmetmişse ona göre değerlendir yok bu geçici bir dönem -her zaman böyle değil diyorsan da o zaman evlilik için yoluna devam et.çok uzun süre bekleyemeyeceğini güzel bir dille anlat.o da ailesiyle paylaşsın.üvey annen sünnet yaparsa yapsın.senin düğünün de olur neden olmasın.maddi olarak zorlanmayacaksa baban pekala üstesinden gelebilirsiniz diye düşünüyorum.peşpeşe 2 çocuğunu evlendiren yakınlarımız oldu .

o senın görüşün... eğer nişan yapmasaydık görüşemicektik babam kasıcaktı nişanlandık buna ragmen gorusemıyoruz benım babam bu... sorunda bu acelede bundan bız ayrı kalmak ıstemıyoruz bu yuzden evlenmemız sart kendı hayatımızı kurmamız şart uzak ıletısım bozuklugu oluyor yanyana hiç tartısmıyoruz fakat yanyana geldıgımız zamanlar cok az evlılık bızım ıcın en guzel son nısanlım bunun için çabalamıyor ayrılmak ıstedım ama benı bırakmıyorda sorun bu...evlılık baskısı falan yok dayatma yok

evet bu benim görüşüm...
eeee nişanlanıncada bişey değişmemiş yine kısıtlanıyosunuz...
evlenmeniz şart tamamda sorumsuz, çalışmayan adamla naapcan evlenip...
aşk yenebilen bişey değil canım benim...
evlenince değişeceğini düşünüyosan yanılıyosun...
madem öyle çok şart evlenmeniz herşey güzel olacak evlenince bas nikahı nişanlına çalış onada kendinede bak...
önce şikayet edip biri en basit fikrini bile söylediğinde hemen çark ediyosunuz..
yanındayken kavga yokmuş....
iyi al yanına bu haliyle 6 ay sonra yine konu açmazsan "eşimden soğudum" diye bende bu yaşıma kadar boşuna yaşamışım hiç bişey bilmiyorum....

Mekanı cennet olsun canım :S Haklısın.. Bence üvey annene kulak asmamalısın, durumunuz varsa 2014 yazında yapın düğünü.. Baksana işte kurtuluyorsun o evden, ne güzel nişanlısın.. Bi kaç sene daha onunla yaşamak zorunda kalsaydın ne kadar zor olurdu değil mi? Sabret, su akar yolunu bulur.. Nişanlınla ciddi ciddi konus, gerekirse gözdağı ver biraz.

canım tesekkur edıyorum oncelıkle ınsan pskolojısınden anladıgın kesin burda bana yapılan olumsuz kırıcı ve umutsuz eleştirilerın aksıne cok yapıcı bır yorum benım bunlara ıhtıyacım var ınsanların kendı dogrularını tokat gıbı yuzume carpmasına değil...
cok umut verıcı bır mesajdı ınan ıyı hıssedıyorum

Back
X