sona doğru yaklaşıyoruz...

pinkaya87

varlığın öyle bi sevinçki
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
1.423
5
116
Mardin
merhaba arkdaşlar...

eşimle evlendiğimizden beri kavgalarımız hiç eksik olmadı. son bir yıldır sürekli kavga ediyoruz. bir kızımız var. kavgalarımız o kadar çok siddetlendiki birbirizime zarar vermeye başladık. eften puften şeylerden dolayı kavga ediyoruz. uzun zamandır ayrılmayı düşünüyorum. ama ailemin yanına gidemem. onlar hemen işe girmem konusunda diretecekler. yaşlı bir babannem var onun yanına gitmeyi düşünüyorum ama eşim kızımı vermeyecek gibi görünüyor. kızım bir buçuk yaşında acaba mahkeme bana mı verir eşimemi? bu huzursuz yaşamda onu büyütmektense ayrılmak hem benm için hem kızım için çok iyi olacak zor bir süreç olacak ama olmaz zorunda. ama kızımdan ayrılırdam deliririm. ne yapacağımı beilmiyorum. bugün başırsak elinden sonunda ayrılığımız gerçekleşecek o yüzden uzatmak istemiyorum. çünkü ya bana zarar verecek yada ben ona . içinde bir gram vicdan olmayan bir eşim var. çok acımasız. beni sevdiğini söylüyor ama bense ondan bu evden evliklekten nefret ediyorum. ban abir yol gösterin.

şiddet varsa ispatlasana arkadaşım rapor alarak.mahkemede delil olur.anladığım kadarıyla bıçak kemiğe dayanmış herşeyi göze almışsın bu halin onu telaşlandırır zaten.ailen eninde sonunda öğrenecek..sende bu durumu şimdiden paylaş onlarla..

klasik tehdittir zaten çocuk mevzusu.hemen elinden alırım. sıkar o biraz.bir kere o daha bebek ve annesine muhtaç.akıl hastalığı yok,ahlaksız hayatın yok o yüzden alamaz.ama avukat arkadaşlara bir sor.paşa paşa nafakanızı verecek.

bu kavgaların bir sebebi olmalı ya kıskançlık ya iletişim bozukluğu yada maddiyat ne bileyim her zaman tartışma kavga olmaz sanırım birde şiddet varsa işin içinde
aile yakınları bir araya gelip konuşuldumu hiç?

Çocuk 6 yaş olana kadar anneye veriyorlar benim bildiğim kadarıyla arkadaşım:(( Çok üzüldüm inşallah hakkınızda hayırlısı olur:((

bilgim yok ama muhtemelen sana verirler çocugu çünkü daha çok küçük,evliliğin için çok üzüldüm Allah yardımcın,hakkında hayırlısı olsun,Allah"ım herkes huzurlu saygılı sevgi dolu bi evllik hayatı versin"amin"

Merhaba,

Kavga sebepleri tam olarak nedir? Ana tema 3. kişiler midir? Yoksa evin düzeninden, çocuktan ya da belki yemekten bile kavga çıkarır durumda mısınız?
Boşanma düşüncesi kesinleşmiş anladığım kadarıyla, b planınız hazır.. Kendi ailenizin, siz oraya döndükten sonra ki yaklaşımını tartmışsınız ve hatta bu nedenle babaannenizin yanına gitme fikrine kadar..
Evliliğinizi kurtaramayacağınıza ilişkin sizi bu kadar net hale getirmiş olan fikir tam olarak nedir? Eşinizin sert tavrı ve değişime kapalı olması mı? Yoksa sizin artık oturttuğunuz karakterin, eşinizin tehdidine açık olması, yani zayıf olması ve ipleri yeniden ele alamayacağınız mı?
Veyahut saygı dışında sevgi de bitti mi evliliğinizde?
Kavga edebiliyorsanız hala.. Birbirinizi seviyorsunuz ne yazık ki.. Bu nedenle emin olmak istiyorum.. Sevginin sıfırı bulduğu ilişkilerde, bağırıp çağıran o adama bırakın cevap vermek, sizi dürtüp "yanıt ver" bile dese "he he haklısın" deyip geçebiliyorsunuz... Mücadele edip fikirlerinizi savunduğunuza göre aslında eşinizi değiştirebilme fikri de var içinizde?
Kendi fikrimi yazmazdan evvel bu konuda emin olmak isterim..
Boşanmaya kesin olarak karar verdiniz çünkü eşinizin değişeceğine inancınız yok?
Ve asıl önemli olan mahkemenin velayeti kime vereceği...

Umarım haddimi aşmadım,
Selamlar,

merhaba arkdaşlar...

eşimle evlendiğimizden beri kavgalarımız hiç eksik olmadı. son bir yıldır sürekli kavga ediyoruz. bir kızımız var. kavgalarımız o kadar çok siddetlendiki birbirizime zarar vermeye başladık. eften puften şeylerden dolayı kavga ediyoruz. uzun zamandır ayrılmayı düşünüyorum. ama ailemin yanına gidemem. onlar hemen işe girmem konusunda diretecekler. yaşlı bir babannem var onun yanına gitmeyi düşünüyorum ama eşim kızımı vermeyecek gibi görünüyor. kızım bir buçuk yaşında acaba mahkeme bana mı verir eşimemi? bu huzursuz yaşamda onu büyütmektense ayrılmak hem benm için hem kızım için çok iyi olacak zor bir süreç olacak ama olmaz zorunda. ama kızımdan ayrılırdam deliririm. ne yapacağımı beilmiyorum. bugün başırsak elinden sonunda ayrılığımız gerçekleşecek o yüzden uzatmak istemiyorum. çünkü ya bana zarar verecek yada ben ona . içinde bir gram vicdan olmayan bir eşim var. çok acımasız. beni sevdiğini söylüyor ama bense ondan bu evden evliklekten nefret ediyorum. ban abir yol gösterin.

ahlaksız hayat süren, zina yapan, suç işleyen ya da akıl hastalığı gibi mühim bir rahatsızlığı olan bir annesi yoksa veya anne çocuğu terk edip gitmemişse ve velayeti istiyorsa çocuk anneye verilir. anlaşmalı olark boşanmanızı tavsiye ederim. maaşınız ya da düzenli geliriz yoksa kendiniz için, ve her ihtimalde çocuğunuz için nafaka talep edebilirsiniz. ayrıca size kötü muamelede bulunuyorsa bunun için tazminat da isteyebilirsiniz...

Back
X