• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sonda takılması- acil yardım

esma_kbulut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2010
4
0
86
İstanbul
arkasaşlar, Doğum sonrası idrarımı yapamaz oldum. Ameliyattan yaklaşık 1 gün sonra geçici bir sondayla idrarımı boşalttılar. Aynı gün de sonda takıldı. Ancak acısına dayanamadım çok çok canım yandı nedense. 2 agrı kesici işe yaramadı. Helak oldum ve Çıkarttırdım ben de . 6-8 saat ye bir hastanede idrarımı boşalttılar ve bugün taburcu oldum. Eve geldigimde kendim yapmaya başladım ancak damla damla ve mesaneyi boşaltacak kadar değil. Ne yazıkki sondayı tekrar taktıracağım galiba ama yeniden aynı acıyı çekmekten korkuyorum. Bunu nasıl daha ağrısız hale getirebilirim ? Evde 4 yasında ve Yen'i doğmuş bir bebeğim var. Mutlaka onlara bakacak kadar iyi hissetmem lazım kendimi:(
Bu agrıyı nasıl engelleyebilirim? Öncesinde agrı kesici vurdurmayı düşünüyorum.

18 no mu kullandılar acaba .16 no daha iyi olur gibi.Bir de kayganlaştırıcı sürüldü müydü acaba.Bunlar haricinde acı olmazdıki.Tekrar deneyn.Bir yadırgama olacaktır ama okadar da acı olmması lazım.İdrarını niye yapamıyorsun onu anlamadım.Sonda takılınca mesane jimnastği yap ki mesanen küçülmesin.Kısa zamanda küçülmez ama sen yap.Sondayı normalde kapalı tutup bir yapışkanka yapıştırarak arada açarak olur bu.

Canın sezaryen sonrası nadir de olsa oluyormuş idrar yapamama. Stres veya korkudan diyorlar. Ana hiç korku yaşamadım ki. Uyandıktan sonra da ameliyatta takılan sondanın sancısını çok cektim. Foley sondası içinse 17 numara kullandılar, bi ufağı 16 mm imiş galiba ama kalınlığı çok fark etmez dedi hemşireler. Daha önce de sezeryan oldum ama sondayı hiç hissetmemiştim. Şimdi o sancı ile bırak bi yenidoğan ve bir çocuk bakmayı, eve bile gidemem. Anlam veremiyorum bende.

Canın sezaryen sonrası nadir de olsa oluyormuş idrar yapamama. Stres veya korkudan diyorlar. Ana hiç korku yaşamadım ki. Uyandıktan sonra da ameliyatta takılan sondanın sancısını çok cektim. Foley sondası içinse 17 numara kullandılar, bi ufağı 16 mm imiş galiba ama kalınlığı çok fark etmez dedi hemşireler. Daha önce de sezeryan oldum ama sondayı hiç hissetmemiştim. Şimdi o sancı ile bırak bi yenidoğan ve bir çocuk bakmayı, eve bile gidemem. Anlam veremiyorum bende.
16 no kadınlara daha uygun.Kiminin dar olabilir zaten..17 yok ki 18 var.16 noyu kullanmalarını rica et .Kayganlaştırıcı sürüyor mu teyit et bakalım.Başka bir sebep yok acı için.

Sonda taktırmazsan karnına masaj yaparak idrar yapmaya çalış.Bol çay iç.Diüretik çayları gıdaları netten araştır.

16 no kadınlara daha uygun.Kiminin dar olabilir zaten..17 yok ki 18 var.16 noyu kullanmalarını rica et .Kayganlaştırıcı sürüyor mu teyit et bakalım.Başka bir sebep yok acı için.

Bugün 14 numara taktılar dediğiz gibi kayganlaştırıcı sürmelerini rica ettim. Evet çok canım yandı ama başka çarem yoktu Su an evde oturamıyorum, yatamıyorum. Sürekli yanma var. Pazartesi kontrolüne kadar nasıl dayanacağım bilmiyorum

Back
X