Sondali film 15 aylık kız bebek bilgisi olan lütfen yardım etsin

Coksukurbugunume

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2022
2.952
1.542
63
Merhaba arkadaşlar

Kızım dokuzuncu ayından beri her ay idrar enfeksiyonu geçiriyor sürekli antibiyotik iğneler şuruplar ve koruyucu ilaçlar kullanıyor

Böbrek filmi çekildi minik kristaller var ama enfeksiyon geçirdiği için olabilir denildi sintigrafi yapıldı temiz çıktı

Sürekli tekrarladığı için bugün tekrar sondalı idrar ve kültür alındı
Sonuç yine enfeksiyon çıktı

Dr. Sondali film çekilmesini istedi.

Aranızda çektiren var mı nasıl ilerliyor süreç çocuk nasıl dayanır ki çok çaresizim 😢

Merhaba arkadaşlar

Kızım dokuzuncu ayından beri her ay idrar enfeksiyonu geçiriyor sürekli antibiyotik iğneler şuruplar ve koruyucu ilaçlar kullanıyor

Böbrek filmi çekildi minik kristaller var ama enfeksiyon geçirdiği için olabilir denildi sintigrafi yapıldı temiz çıktı

Aranızda çektiren var mı nasıl ilerliyor süreç çocuk nasıl dayanır ki çok çaresizim 😢
çok geçmiş olsun,
11 yaşında ki oğlum da yıllardır aynı dertten muzdarip idi,
sonda ile bir ilaç enjekte ediliyor mesanenin ve böbreklerin görüntüsünü iyi görmek için,filmden hemen sonra sondayı çıkarmış olacaklar,tabi bunu taktırmak da o anlık anne olarak bizi buhrana sürüklüyor hiç acısız değil işlem,ama usta hızlı eller de sonda kısmı hemen halloluyor

şunu da ekleyeceğim o an bekleme süresi oluyor film için sıra bekliyosunuz,çok aktif haraket etmediği sürece ağrı hissetmeyecek,bizimle birlikte bekleyen bebek grubu sakince bekliyordu ailesinin kucağında

çok geçmiş olsun,
sonda ile bir ilaç enjekte ediliyor mesanenin ve böbreklerin görüntüsünü iyi görmek için,filmden hemen sonra sondayı çıkarmış olacaklar,tabi bunu taktırmak da o anlık anne olarak bizi buhrana sürüklüyor hiç acısız değil işlem,ama usta hızlı eller de sonda kısmı hemen halloluyor

şunu da ekleyeceğim o an bekleme süresi oluyor film için sıra bekliyosunuz,çok aktif haraket etmediği sürece ağrı hissetmeyecek,bizimle birlikte bekleyen bebek grubu sakince bekliyordu ailesinin kucağında
Tekrar merhaba sonda takılı mı bekliyorlar?

çok geçmiş olsun,

Tekrar merhaba sonda takılı mı bekliyorlar
çok geçmiş olsun,

univ hastanesi dedi ki bize orda bu işlem yokmuş özele yönlendirdi
İlaç vücutta biraz durmalı mı hemen ilaç verilip çekilmiyor mu? Rahim filmi öyle diye benim kafam ona gitti

Tekrar merhaba sonda takılı mı bekliyorlar

univ hastanesi dedi ki bize orda bu işlem yokmuş özele yönlendirdi
İlaç vücutta biraz durmalı mı hemen ilaç verilip çekilmiyor mu? Rahim filmi öyle diye benim kafam ona gitti
ben sakarya da oturuyorum mesela burda ki ünide de yok kocaeli ünisinde yaptırdık,bir odada sonda takılıyor ilaç veriliyor ultrason odasına gidiyosunuz orada ultrasonla bakılıyor eğer sırada birisi yoksa beklemiyorsunuz,çocuk nefroloji dalı bu

bundan sonrasında ürolojiye yönlendiriyorlar mesane ile ilgili bir durum varsa,sonuçların sonrasında durumu paylaşırsanız bildiğim bir durumsa tüm tecrübemi paylaşırım

kusura bakmayın yanlış yazmışım ya benim aklım başka işleme gitti,yaşadığınız şehir de ki üniler de olması gerekiyor o işlemin nasıl yokmuş,hangi şehirdesiniz

İzmirdeyiz dokuz eylül bizde yok dedi özel bir yerde yaptırın dedi
koca izmirdeki hastane de nasıl yokmuş,oldukça gelişik bir şehir,başka hastanelerinize bakın yaşadığım küçük şehirde varken orda da olmalı.
internetten baktığım zaman üç tane bu işlemi yapan doktor ismi görüyorum.
ve yapıldığı yazıyor

onsekiz mart ünisi
ege ünisi ve tepecik eah hastanelerinde de bu işlem varmış

Ya aslında bana devlet ya da özel fark etmez çocuğumun canı yanmasın yeter

Şöyle anlatayım daha önce bir kere özelde son dalı idrar tahlili yapıldı çok kısa sürdü yapan uzman doktorduve çocuk resmen tuttuğumuz için ağladı ama dün üniversite hastanesinde asistan doktor yaptı çok uğraştı ve çocuğumun canı çok yandı resmen çocuk bana ellerini bırakmam için güç uyguladı ellerini benden kurtarmaya çalıştı

Yani yapan kişi profesyonel olsun bana yeter benim derdim yapılacak işlem bundan önce on tane doktora götürdüm bu tarz işlemlerin çok travmatik olduğunu ve yapmak istemediklerini tercih etmediklerini söylemişlerdi ama şimdi mecbur kaldım

Çevremdeki insanlar kız çocuklarını böyle şeyler oluyor yaptırma diyor ama ben bu şüpheyle yaşamak istemiyorum ileride bir sorun olursa kendimi suçlamak istemiyorum onun için bu kadar çok peşindeyim

Ya aslında bana devlet ya da özel fark etmez çocuğumun canı yanmasın yeter

Şöyle anlatayım daha önce bir kere özelde son dalı idrar tahlili yapıldı çok kısa sürdü yapan uzman doktorduve çocuk resmen tuttuğumuz için ağladı ama dün üniversite hastanesinde asistan doktor yaptı çok uğraştı ve çocuğumun canı çok yandı resmen çocuk bana ellerini bırakmam için güç uyguladı ellerini benden kurtarmaya çalıştı

Yani yapan kişi profesyonel olsun bana yeter benim derdim yapılacak işlem bundan önce on tane doktora götürdüm bu tarz işlemlerin çok travmatik olduğunu ve yapmak istemediklerini tercih etmediklerini söylemişlerdi ama şimdi mecbur kaldım

Çevremdeki insanlar kız çocuklarını böyle şeyler oluyor yaptırma diyor ama ben bu şüpheyle yaşamak istemiyorum ileride bir sorun olursa kendimi suçlamak istemiyorum onun için bu kadar çok peşindeyim
anlıyorum sizi bu yorucu manevi olarak çöküş yaşatan bir durum,evladımız söz konusu,asistanlar bu işi öğrenmek için yapıyor deney bir nevi,gittiğiniz yerde uzman isteyin bazıları gerçekten anlayışla karşılıyor,durumunuz varsa iyi bir özel hastanede yaptırabilirsiniz isteğinizi belirtirsiniz.
benim oğlumda da asistan denk geldi bayağı uğraştılar,sonra uzman geldi.sizin ki bebek daha daha önemsemeleri gerekiyor

öncesin de normal ultrason çektiler mi hiç

bir de şunu söyleyeceğim yaptırmaya karar vermekle iyi düşünmüşsünüz,sık idrar yolu enfeksiyonundan şüphe etti doktorumuz ultrason çekti,mesane de sorun gördü nefrolojiye gönderdi,oradan üroloji oradan beyin cerrahi iki yıl hastane gezdim ben,nereden nereye iyi ki fark edildi dedim,belki aynı şey çıkmayabilir belki başka bir sorundur ama bazı çocuklar da doğuştan omurilik yapışıklığı oluşuyormuş bu mesaneyi de ilgilendiren bir durum,öyle olmasa bile mesanesi yapışık olabilir,oğlumun mesanesi büyümüş yırtıklar var asla fark edilmedi bu yaşa kadar,bebekken,ergenlik çağın da ya da en geç erişkinlik dönemin de fark ediliyormuş.
sinir sistemini de etkiliyor bu şey.
bu yüzden peşini bırakmayın derim.
sizin ki henüz küçük yolun başında inşallah aynı sorun değildir de maneven rahatlarsınız,ilaçlı filmde mesanenin böbreklere sızıp sızmadığına bakacaklar kaçak var mı,orada bir sorun görürlerse ürolojiye gideceksiniz,sonda hikayesi burada da devam ediyor ama sadece bir kez.
eğer filmden bir sonuç çıkmazsa ve birşey yok diyip gönderirlerse mikrobiyoloji ve enfeksiyon jastalıklarına danışın,benim de bebeklikten bu yana sık idrar yolundan kurtulmuşluğum yok,bir çeşit bakteri inek sütüyle bağırsağıma yerleşiyor bağışıklığım düştüğü zaman uyanıyor,eskiden bulmuşlar bunu yeni zaman da doktora gittim ama izine rastlanmadı eziyetim hala devam ediyor.

anlıyorum sizi bu yorucu manevi olarak çöküş yaşatan bir durum,evladımız söz konusu,asistanlar bu işi öğrenmek için yapıyor deney bir nevi,gittiğiniz yerde uzman isteyin bazıları gerçekten anlayışla karşılıyor,durumunuz varsa iyi bir özel hastanede yaptırabilirsiniz isteğinizi belirtirsiniz.
benim oğlumda da asistan denk geldi bayağı uğraştılar,sonra uzman geldi.sizin ki bebek daha daha önemsemeleri gerekiyor

öncesin de normal ultrason çektiler mi hiç
Böbrek için çektiler ufak kristaller var ama bunlar şu an enf geçirdiği için dediler

bir de şunu söyleyeceğim yaptırmaya karar vermekle iyi düşünmüşsünüz,sık idrar yolu enfeksiyonundan şüphe etti doktorumuz ultrason çekti,mesane de sorun gördü nefrolojiye gönderdi,oradan üroloji oradan beyin cerrahi iki yıl hastane gezdim ben,nereden nereye iyi ki fark edildi dedim,belki aynı şey çıkmayabilir belki başka bir sorundur ama bazı çocuklar da doğuştan omurilik yapışıklığı oluşuyormuş bu mesaneyi de ilgilendiren bir durum,öyle olmasa bile mesanesi yapışık olabilir,oğlumun mesanesi büyümüş yırtıklar var asla fark edilmedi bu yaşa kadar,bebekken,ergenlik çağın da ya da en geç erişkinlik dönemin de fark ediliyormuş.
sinir sistemini de etkiliyor bu şey.
bu yüzden peşini bırakmayın derim.
sizin ki henüz küçük yolun başında inşallah aynı sorun değildir de maneven rahatlarsınız,ilaçlı filmde mesanenin böbreklere sızıp sızmadığına bakacaklar kaçak var mı,orada bir sorun görürlerse ürolojiye gideceksiniz,sonda hikayesi burada da devam ediyor ama sadece bir kez.
eğer filmden bir sonuç çıkmazsa ve birşey yok diyip gönderirlerse mikrobiyoloji ve enfeksiyon jastalıklarına danışın,benim de bebeklikten bu yana sık idrar yolundan kurtulmuşluğum yok,bir çeşit bakteri inek sütüyle bağırsağıma yerleşiyor bağışıklığım düştüğü zaman uyanıyor,eskiden bulmuşlar bunu yeni zaman da doktora gittim ama izine rastlanmadı eziyetim hala devam ediyor
Allah sizden razı olsun gelecekte sorun yaşamasın diye yaptırmak istiyorum hepsini en azından ne olduğunu bileyim

Rabbim size ve yavrunuza güzel şifalar versin
Siz oturup tek tek yazdınız vakit verdiniz rabbimde yavrunuza en güzel şeyleri nasip etsin amin

Allah sizden razı olsun gelecekte sorun yaşamasın diye yaptırmak istiyorum hepsini en azından ne olduğunu bileyim

Rabbim size ve yavrunuza güzel şifalar versin
Siz oturup tek tek yazdınız vakit verdiniz rabbimde yavrunuza en güzel şeyleri nasip etsin amin
amin allah razı olsun,hepimizin inşallah,inşallah büyük bir sorun yoktur basit bir durumdur.
ne zaman isterseniz süreçle ilgili yazın beni de haberdar edin,ben çok tedirgin oldum önüme çıkacak şeylerle ilgili hiç bilmediğim için,ruhsal olarak harap oldum telaştan,
sizi o kadar iyi anlıyorum ki yazarken hiç yorulmadım,bu dönem de yürek su serpilmek ister,bir nebze paylaşabildiysem ne mutlu bana😊
böbreğe sızıntı var mı o önemli,şimdi yaptıracağınız da ona bakacaklar,mesane de genişleme ya da divertikül denilen parçacıklar olup olmadığına bakacaklar,

amin allah razı olsun,hepimizin inşallah,inşallah büyük bir sorun yoktur basit bir durumdur.
ne zaman isterseniz süreçle ilgili yazın beni de haberdar edin,ben çok tedirgin oldum önüme çıkacak şeylerle ilgili hiç bilmediğim için,ruhsal olarak harap oldum telaştan,
sizi o kadar iyi anlıyorum ki yazarken hiç yorulmadım,bu dönem de yürek su serpilmek ister,bir nebze paylaşabildiysem ne mutlu bana😊
böbreğe sızıntı var mı o önemli,şimdi yaptıracağınız da ona bakacaklar,mesane de genişleme ya da divertikül denilen parçacıklar olup olmadığına bakacaklar,
İnsallah sorunsuz geçer bizimde var olun 🙏🏻

Tekrar merhaba şimdi eşimle istişare yapıyoruz
O yaptırmaktan aşırı çekiniyor arkadaşına sorar mısın dedi hatırlıyorsanız bize yardım eder misiniz?

Bu işlemi yaparken hafiften bir ilaç veriyorlar mı sakinleştirmek için?

Ve şunu anlamadık internette sonda ile film çekilirken sonda takilir ilaç verilir sonda vajina içinde bekler çocuk cis yaparken film çekilir olarak anladık. Ama bunlar daha çok küçük poşetle idrar testi yaparken bile saatlerce tutuyor orda nasıl yapıyor ki?
Ayrıca idrar yapmazsa tekrar ilaç verilir yazıyor endişe verici bir durum bizim icin

Birde bu hiç mantıklı gelmedi sonda takılınca cis otomatik olarak çıkmıyor mu zaten kafam karıştı

Tekrar merhaba şimdi eşimle istişare yapıyoruz
O yaptırmaktan aşırı çekiniyor arkadaşına sorar mısın dedi hatırlıyorsanız bize yardım eder misiniz?

Bu işlemi yaparken hafiften bir ilaç veriyorlar mı sakinleştirmek için?

Ve şunu anlamadık internette sonda ile film çekilirken sonda takilir ilaç verilir sonda vajina içinde bekler çocuk cis yaparken film çekilir olarak anladık. Ama bunlar daha çok küçük poşetle idrar testi yaparken bile saatlerce tutuyor orda nasıl yapıyor ki?
Ayrıca idrar yapmazsa tekrar ilaç verilir yazıyor endişe verici bir durum bizim icin

Birde bu hiç mantıklı gelmedi sonda takılınca cis otomatik olarak çıkmıyor mu zaten kafam karıştı
kusura bakmayın akşam görmedim,şu günlerde ki salgından kızım da nasibini aldı.

normal de uyuşturma yapıyorlarmış,küçük yaş grubunda,ama erkek çocukları için mi dedilee kız mı onu bilmiyorum,benimkinin yaşı 9 üzeri olduğu için uygun görmediler

şimdi şöyle normal de idrara sıkışık getirin diyorlar,ama sizin ki pek mümkün değil,
siz bol sıvı verirsiniz ki bu film de ilaç enjekte edildiği bölgede parlayacak bir ilaç,idrarın içeri de aktığı kaçak bir nokta var mı diye bakılır.
bizim ultrasonda yukarı doğru kaçak var dediler mesela.
sonda da evet idrar kendi istemsiz çıkıyor,ama hızlı bir biçimde değil.

kusura bakmayın akşam görmedim,şu günlerde ki salgından kızım da nasibini aldı.

normal de uyuşturma yapıyorlarmış,küçük yaş grubunda,ama erkek çocukları için mi dedilee kız mı onu bilmiyorum,benimkinin yaşı 9 üzeri olduğu için uygun görmediler

şimdi şöyle normal de idrara sıkışık getirin diyorlar,ama sizin ki pek mümkün değil,
siz bol sıvı verirsiniz ki bu film de ilaç enjekte edildiği bölgede parlayacak bir ilaç,idrarın içeri de aktığı kaçak bir nokta var mı diye bakılır.
bizim ultrasonda yukarı doğru kaçak var dediler mesela.
sonda da evet idrar kendi istemsiz çıkıyor,ama hızlı bir biçimde değil.
Allah şifa versin

Teşekkür ederim

Merhaba arkadaşlar

Cok gecmis olsun. 6 haftalikken bebegime cekildi. Sizin konunuzu gorunce aklima bizim yasadigimiz sorun geldi aslinda ama ultrason ile bakildi diyince yazmamistim. Oglumda idrar yollarinda reflu var, idrar geriye kacip, bobreklerse birikiyor. Iye olmamasi icin koruyucu antibiyotik kullaniyoruz. Doktorunuz bu durumdan suphelenmis olabilir. Sondayi takarken tabi biraz rahatsiz oldu ve agladi. Sivi verip, cis yapinca filmini cekiyorlar. Cekim yaklasik 30-40 dk suruyor. Ara ara kucagima alip, beslememe izin verdiler. Sorun bebegi o sekilde yatirmakta. Emzik kullaniyorsa verebilirsiniz. Daha buyuk bebeklerde sakinlestirici surup ile de yapiliyormus. Bunu da konusabilirsiniz. Aslında sintigrafi cektirmissiniz, surec hemen hemen ayni farki sonda takilmasi. Istanbuldaysaniz Alka radyoloji Alev Kadioglu bu isin piriymis.

Dertli olunca cok uzattim. Sintigrafiyi siz nerede cektirdiniz; nasildi ? Bizim de onumuzdeki gunlerde cekim olacak.

çok geçmiş olsun,

Sizin de mi hidronefrozdu? Benim bebegimde de ayni sorun var. Tecrubelerinizi paylasabilirseniz cok mitlu olurum. Iyilesti diye anliyorum. Ne kadar siddetliydi, ne zaman gecti gibi.

Back
X