Sondali film 15 aylık kız bebek bilgisi olan lütfen yardım etsin

Allah şifa versin

Teşekkür ederim
uygulamalar hastaneden hastaneye göre değişiklik gösteriyor sanırım,aşağı da yazan bayanı okudum,bizim ki o kadar uzun sürmedi sabit durabildiği için,sizinki de çocuğun duruşuna bağlı.

oğlum 3 ay önce ameliyat oldu bu arada umuttepe de.bu konu da acabalarda mı kalmayın daha çok yıpranırsınız.

Tekrar merhaba şimdi eşimle istişare yapıyoruz
O yaptırmaktan aşırı çekiniyor arkadaşına sorar mısın dedi hatırlıyorsanız bize yardım eder misiniz?

Bu işlemi yaparken hafiften bir ilaç veriyorlar mı sakinleştirmek için?

Ve şunu anlamadık internette sonda ile film çekilirken sonda takilir ilaç verilir sonda vajina içinde bekler çocuk cis yaparken film çekilir olarak anladık. Ama bunlar daha çok küçük poşetle idrar testi yaparken bile saatlerce tutuyor orda nasıl yapıyor ki?
Ayrıca idrar yapmazsa tekrar ilaç verilir yazıyor endişe verici bir durum bizim icin

Birde bu hiç mantıklı gelmedi sonda takılınca cis otomatik olarak çıkmıyor mu zaten kafam karıştı
Siviyi veriyorlar, cok uzun surmedi yapti benim bebegim. 5-10 dk diyebilirim. Sondayi cikarmiyorlae islem boyunca. Sintigrafi gibi, onda damar yolu var, bunda sonda🥹 sorun bebegi yatili halde tutmak oluyor

bir de şunu söyleyeceğim yaptırmaya karar vermekle iyi düşünmüşsünüz,sık idrar yolu enfeksiyonundan şüphe etti doktorumuz ultrason çekti,mesane de sorun gördü nefrolojiye gönderdi,oradan üroloji oradan beyin cerrahi iki yıl hastane gezdim ben,nereden nereye iyi ki fark edildi dedim,belki aynı şey çıkmayabilir belki başka bir sorundur ama bazı çocuklar da doğuştan omurilik yapışıklığı oluşuyormuş bu mesaneyi de ilgilendiren bir durum,öyle olmasa bile mesanesi yapışık olabilir,oğlumun mesanesi büyümüş yırtıklar var asla fark edilmedi bu yaşa kadar,bebekken,ergenlik çağın da ya da en geç erişkinlik dönemin de fark ediliyormuş.
sinir sistemini de etkiliyor bu şey.
bu yüzden peşini bırakmayın derim.
sizin ki henüz küçük yolun başında inşallah aynı sorun değildir de maneven rahatlarsınız,ilaçlı filmde mesanenin böbreklere sızıp sızmadığına bakacaklar kaçak var mı,orada bir sorun görürlerse ürolojiye gideceksiniz,sonda hikayesi burada da devam ediyor ama sadece bir kez.
eğer filmden bir sonuç çıkmazsa ve birşey yok diyip gönderirlerse mikrobiyoloji ve enfeksiyon jastalıklarına danışın,benim de bebeklikten bu yana sık idrar yolundan kurtulmuşluğum yok,bir çeşit bakteri inek sütüyle bağırsağıma yerleşiyor bağışıklığım düştüğü zaman uyanıyor,eskiden bulmuşlar bunu yeni zaman da doktora gittim ama izine rastlanmadı eziyetim hala devam ediyor.
Simdi gordum, sizinki farkki bir durummus. Cok gexmis olsun.

Sizin de mi hidronefrozdu? Benim bebegimde de ayni sorun var. Tecrubelerinizi paylasabilirseniz cok mitlu olurum. Iyilesti diye anliyorum. Ne kadar siddetliydi, ne zaman gecti gibi.
aynı şey değil ama doğru şekilde açıklayacağım.
sizin yazdığınız hastalıkla tethered cord ismin de ki hastalığın (omuriliğin normalden daha aşağıya yapışık olmasıdır) bağlantısı oluyor genellikle.
ayaklarda ağrı sık idrar,az yapma,kesik kesik işeme,sürekli idrar yolu enfeksiyonu,az görülse de çocuğun boy gelişiminde gerilik,bayağı belirtileri var biz hepsini yaşadık,böbreklerine kaçak var ultrason da çıktı ortaya,defalarca doktora götürdük hep bişeyi yok dediler.bir doktor fark etti.
mesane de idrar uzun süre kaldığı için mesanesi büyüdü,tam boşaltım da yapamıyordu,mesaneye odaklandılar,mesane de gereksiz kasılmalar gördüler bilgisayarlı sonda yoluyla,sonra beyin cerrahına yönlendirdiler,mesaneyle omurilik birbirine yapışıkmış,omur ilik sinirleri de birbirine yapışık kalmış,allah muhafaza ileriye doğru ayaklar da hissizlik başlayacak dedi doktor.

büyümeye de çalıştığı için sinirler gerilmiş uzamış koparsa sonucu belli.ameliyat dediler ameliyat olduk,3 ay oldu çocuğumun boyu uzadı bu süreçte görenler olmasa ben bile inanmam.
bundan sonra ki süreçte üroloji ile devam edeceğiz,oğlumun mesanesi tahrip olmuş çünkü,mesanesinde parçacıklar ve açıklıklar var mesanesi 3 mesane gibi bölüm bölüm olmuş büyümüş,mesane boyutunun normal olmaması ve ultrasonda da kaçak görülmesi ve diğer sizin tabiriniz ile idrarın geri gitmesinden kaynaklı önümüze böyle şeyler çıktı,

aynı şey değil ama doğru şekilde açıklayacağım.
sizin yazdığınız hastalıkla tethered cord ismin de ki hastalığın (omuriliğin normalden daha aşağıya yapışık olmasıdır) bağlantısı oluyor genellikle.
ayaklarda ağrı sık idrar,az yapma,kesik kesik işeme,sürekli idrar yolu enfeksiyonu,az görülse de çocuğun boy gelişiminde gerilik,bayağı belirtileri var biz hepsini yaşadık,böbreklerine kaçak var ultrason da çıktı ortaya,defalarca doktora götürdük hep bişeyi yok dediler.bir doktor fark etti.
mesane de idrar uzun süre kaldığı için mesanesi büyüdü,tam boşaltım da yapamıyordu,mesaneye odaklandılar,mesane de gereksiz kasılmalar gördüler bilgisayarlı sonda yoluyla,sonra beyin cerrahına yönlendirdiler,mesaneyle omurilik birbirine yapışıkmış,omur ilik sinirleri de birbirine yapışık kalmış,allah muhafaza ileriye doğru ayaklar da hissizlik başlayacak dedi doktor.

büyümeye de çalıştığı için sinirler gerilmiş uzamış koparsa sonucu belli.ameliyat dediler ameliyat olduk,3 ay oldu çocuğumun boyu uzadı bu süreçte görenler olmasa ben bile inanmam.
bundan sonra ki süreçte üroloji ile devam edeceğiz,oğlumun mesanesi tahrip olmuş çünkü,mesanesinde parçacıklar ve açıklıklar var mesanesi 3 mesane gibi bölüm bölüm olmuş büyümüş,mesane boyutunun normal olmaması ve ultrasonda da kaçak görülmesi ve diğer sizin tabiriniz ile idrarın geri gitmesinden kaynaklı önümüze böyle şeyler çıktı,
Cok cok gecmis olsun. Oldukca mesakkatli sureclerden gecmissiniz. Simdi iyi olmasi sukur sebebi. Keske olmasaydi ama tedavisi var diye sukrettigimiz hastalikkar. Umarim oglunuz bundan sonra saglikla buyur, uzar gider 🙏 bizde mesane boyutu normal, yuksek dereceli reflu var. Benim bebisim de sifa bulur insallah.

Cok cok gecmis olsun. Oldukca mesakkatli sureclerden gecmissiniz. Simdi iyi olmasi sukur sebebi. Keske olmasaydi ama tedavisi var diye sukrettigimiz hastalikkar. Umarim oglunuz bundan sonra saglikla buyur, uzar gider 🙏 bizde mesane boyutu normal, yuksek dereceli reflu var. Benim bebisim de sifa bulur insallah.
allah razı olsun teşekkürler,size de şifalar diliyorum rabbimden..
bizim mesane boyutunun normal olmaması yıllarca böyle büyümesinden kaynaklı,en büyük şansım böbreklere zarar gelmemiş olması o da rabbimin merhameti..
böyle hastalıklar bebekken fark edilmediği zaman ergenliğe ve sonrasında yetişkinliğe kadar gidiyormuş..
erkeklerde de üreme sistemini tahrip ediyormuş,bizim aklımızın almayacağı şeyler..üroloji doktoru mesane sorunlarının altında omurilik sinirlerinden şüphe edilir demişti.

allah razı olsun teşekkürler,size de şifalar diliyorum rabbimden..
bizim mesane boyutunun normal olmaması yıllarca böyle büyümesinden kaynaklı,en büyük şansım böbreklere zarar gelmemiş olması o da rabbimin merhameti..
böyle hastalıklar bebekken fark edilmediği zaman ergenliğe ve sonrasında yetişkinliğe kadar gidiyormuş..
erkeklerde de üreme sistemini tahrip ediyormuş,bizim aklımızın almayacağı şeyler..üroloji doktoru mesane sorunlarının altında omurilik sinirlerinden şüphe edilir demişti.
Gelmis gecmis olsun. Iyi ki boyle doktorlarimiz var. Bu yazdiginiz bana da farkindalik oldu.

Cok gecmis olsun. 6 haftalikken bebegime cekildi. Sizin konunuzu gorunce aklima bizim yasadigimiz sorun geldi aslinda ama ultrason ile bakildi diyince yazmamistim. Oglumda idrar yollarinda reflu var, idrar geriye kacip, bobreklerse birikiyor. Iye olmamasi icin koruyucu antibiyotik kullaniyoruz. Doktorunuz bu durumdan suphelenmis olabilir. Sondayi takarken tabi biraz rahatsiz oldu ve agladi. Sivi verip, cis yapinca filmini cekiyorlar. Cekim yaklasik 30-40 dk suruyor. Ara ara kucagima alip, beslememe izin verdiler. Sorun bebegi o sekilde yatirmakta. Emzik kullaniyorsa verebilirsiniz. Daha buyuk bebeklerde sakinlestirici surup ile de yapiliyormus. Bunu da konusabilirsiniz. Aslında sintigrafi cektirmissiniz, surec hemen hemen ayni farki sonda takilmasi. Istanbuldaysaniz Alka radyoloji Alev Kadioglu bu isin piriymis.

Dertli olunca cok uzattim. Sintigrafiyi siz nerede cektirdiniz; nasildi ? Bizim de onumuzdeki gunlerde cekim olacak.
Biz izmirdeyiz. Sintigrafi ve sondali idrar dokuz eylülde çekildi.
Daha önce sondali idrari medical pointtr özelde yani uzman doktor yaptı çocuk hiç yıpranmamıştı

Back
X