Erkek İnfertilitesi Sonradan oluşan erkek infertilitesi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

gokkusaginadusenbukalemun

Yanlış yaptıysam doğrusu hoşuma gitmemiştir. 😌
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2021
4.421
6.408
108
Merhaba değerli kk üyeleri.

Biz eşimle ilk evlendiğimizde istenmeyen bir gebelik yaşadım. Prezervatif kullanmamıza rağmen gebe kaldım. Hiç bir şekilde gebelik istememe rağmen bebeği aldırmayı düşünmedim ama 14 haftalık ilken zorunlu kürtaj oldum. Daha sonra yasmin doğum kontrol hapıyla korundum. 11 aydık gebelik düşünmemize rağmen gebelik oluşmuyor. Eşim zaten bir kez hamile kaldığım için ikimizde de sorun olmadığını düşünüyor. Ben üç kez doktora gittim ve hsg dışında tüm tahlillerimi yaptım ve hepsi normal çıktı. Eşim sperm testi vermeye pek istekli değil. Size sormak istediğim şey acaba daha önce hamile kalıp sonrasında hamile kalamayan var mı? Ya da eşinde sonradan problem çıkan var mi? Erkek infertilitesi sonradan gelişebilir mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Kendi tahlil sonuçlarımı da eke ekliyorum.

Eklentiler

• B2852B1C-90B0-4B76-A998-0FEABA3B746A.webp
    B2852B1C-90B0-4B76-A998-0FEABA3B746A.webp
    25,5 KB · Görüntüleme: 125
  • C767A89B-889A-4C67-AC58-BBEB59C5D9FB.webp
    C767A89B-889A-4C67-AC58-BBEB59C5D9FB.webp
    25,1 KB · Görüntüleme: 129
  • 608AFB38-15B7-4BD6-A390-4E63EB7FE6D1.webp
    608AFB38-15B7-4BD6-A390-4E63EB7FE6D1.webp
    23,2 KB · Görüntüleme: 103
Evet gelişebilir. Değerleri belki önceden de bir az düşüktü ama hamile kalmışsınız, beklerseniz belki gene kalırsınız ama bir aya mı ya bir seneye, on seneye mi belli değil. Test vermeye can çekiyor da erkekler kadınlar hamilelik, doğum, süt verince sanki çok eğleniyorlar. Bebek isteniyorsa yapılacak bunlar ))

Biz eşimle ilk evlendiğimizde istenmeyen bir gebelik yaşadım. Prezervatif kullanmamıza rağmen gebe kaldım. Hiç bir şekilde gebelik istememe rağmen bebeği aldırmayı düşünmedim ama 14 haftalık ilken zorunlu kürtaj oldum. Daha sonra yasmin doğum kontrol hapıyla korundum. 11 aydık gebelik düşünmemize rağmen gebelik oluşmuyor. Eşim zaten bir kez hamile kaldığım için ikimizde de sorun olmadığını düşünüyor. Ben üç kez doktora gittim ve hsg dışında tüm tahlillerimi yaptım ve hepsi normal çıktı. Eşim sperm testi vermeye pek istekli değil. Size sormak istediğim şey acaba daha önce hamile kalıp sonrasında hamile kalamayan var mı? Ya da eşinde sonradan problem çıkan var mi? Erkek infertilitesi sonradan gelişebilir mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Kendi tahlil sonuçlarımı da eke ekliyorum.
Aynı durumdayız canım benimm de gebelik oluştu istemiyordum evliliğimin ilk ayıydu düşük yaptım bir süre düşünmedim bebek şimdi 1 yıldan fazladır istiyorum olmuyor. Bu arada rahim filmi de çekildim tüplerim tıkanmıştı düşükten sonra senin de öyle olabilir bi araştır istersen canım

Aynı durumdayız canım benimm de gebelik oluştu istemiyordum evliliğimin ilk ayıydu düşük yaptım bir süre düşünmedim bebek şimdi 1 yıldan fazladır istiyorum olmuyor. Bu arada rahim filmi de çekildim tüplerim tıkanmıştı düşükten sonra senin de öyle olabilir bi araştır istersen canım
Yarın doktora gideceğim. Eşim corona geçirdi. Yüksek ateşi vardı. Öyle bir şeyler okudum. İşte yüksek ateşli corona erkeklerde sperm kalitesini düşürüyor diye. O yüzden endişeliyim.

Hayırlısı canım benim inş bi sıkıntı yoktur testi atarsın buraya
Eşimin test sonucu. Sanırım iyi çıkmış. Ben de yarın hsg çektireceğim. Hormonlarım da sorun çıkmadı. Vajinal ultrasonda da her şey normal çıktı. Bir hsg kaldı işte.

Eklentiler

• 30C892A2-126E-46E3-842A-B97591EA1B09.webp
    30C892A2-126E-46E3-842A-B97591EA1B09.webp
    29,4 KB · Görüntüleme: 113
Canım merhaba kaç haftalık düşük yaptın kürtaj oldun mu neyden dolayı tıkanıklık oluştu açıldı ki simdi

Merhabalar.
Evet tıpta ikincil infertilite diye bir durum söz konusu.
Benim bir cocugum var Allah'a şükürler olsun. Kardeşi olsun istiyoruz 2 buçuk senedir. Maalesef olmuyor. Eşimin hareket değerleri biraz düşük çıktı.
Bir çok şey denedik çabaladık otlar, besin takviyeleri falan.Nafile. Allah'a bıraktık.

Merhabalar.
Evet tıpta ikincil infertilite diye bir durum söz konusu.
Benim bir cocugum var Allah'a şükürler olsun. Kardeşi olsun istiyoruz 2 buçuk senedir. Maalesef olmuyor. Eşimin hareket değerleri biraz düşük çıktı.
Bir çok şey denedik çabaladık otlar, besin takviyeleri falan.Nafile. Allah'a bıraktık.
Biz durumumuzu öğrendik. Hsg çektirdim. İki tüpüm de kapanmış. Eşim test verdi bir sorun yokmuş. O yüzden yarın doktora gidip, tedaviye başlayacağız. Muhtemelen laporoskopi yapılacak. Sonrasında da tüp bebek tedavisine başlayacağız.

Back
X