Premature Bebekler Sonradan Ortaya Çıkan Gelişme Geriliği ve Erken Doğum Riski

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Ayxsxenur Amine Su

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2008
967
8
96
Ankara
27. haftadan sonra bebeğimde gelişme geriliği başladı,
dr erken doğum olur diye doğum öncesi iznimi bile başlattı

ayrıca clexane 4000 isimli bir iğne ve aspirin verdi,

bu hafta sonu tekrar kontrolüm var
sıkı bir beslenme yapıyorum,
dr beslenme ile alakası yok dese de
ben yumurta ,süt, et yemeye çalışıyorum

gerçekten yeme ile ilgisi yokmu?

sonradan gelişme geriliği olup erken doğum riski olanlar varmı?
veya doğum yapan varmı?

ayşenurcum öncelikle biraz rahat olmaya çalış arkadaşım. ne kadamış ki kilosu bebeğin? erken doğum riski herzaman var bu hep bi risk unutma. geçen hafta ben 3 gün yattım hastanede nst de sancım çıkıyordu, yapılan kültürlerde enfeksiyon çıktı. bir sürü ilaç kullandım ve hala kullanıyorum hala. daha 27. haftamdayım ve çoooooooookkkkkkkkkk erken ama napayım? elimden gelen bişey yok. şimdiye kadar elimden gelen herşeyi yaptım. ama olacak olduktan sonra kendini feda etsen faydasız. dua edip beklemekten başka yapacak bişeyimiz yok. üzülüp ağladığızda, kendimizi yıprattığımızda erken doğurma riskimiz azalıyormu yada kilo mu alıyor bebeklerimiz? tam tersi. keşke öyle olsa da durmadan ağlasak... gönlümü ferah tut canım. allahım rabbim en iyisini bilir ve işler tevekkül et canım. sakin ol.ye, iç, dinlen, dua et ama bundan gerisi artık beklemek. insanın başına herşey geliyor hayat bu canım.sakın bana kızma ve konuşması kolay deme çünkü ben de geçiyorum canım aynı dönemlerden biliyorsun.

senin üçüzlerin olacak İnşallah,
tabi sizin için erken doğum kaçınılmaz gibi,

bizim ise ikizlerden biri kaldı,
gelişme geriliği başladığında önce fl bacak boyundan başlarmış ve 3 hafta geri dedi dr,
böyle giderse gitgide artacakmış gerilik,
ve erken doğum bu nedenle olurmuş,

bizim de sizin gibi tüp bebek ve
zor elde edilen bir gebelik olunca çok üzülüyorum,
transferden sonra hiç işe gitmedim sürekli raporluyom,
ve artık ayağa kalkmakta bile zorlanıyorum, yürüyemiyorum,

çarşamba günü naciye sandıkçıya gideceğim
anıt hastanesinde yeni doğan yoğun bakım açılmış galiba,
biliyorsun ben hikmet beye gidiyordum,

ama erken doğan bebekler için iyi bir hastane seçmek gerekli

sen ne yaptın? Nil hanımı değiştirdin mi?
Selçuklu da doğum yapmayı planlıyormusun?

nil hanıma 2 aydır sanırım gitmiyorum. başkente devam ediyorum ve şimdilik gayet memnunum. hele ki geçen hafta yatışımda daha yakından görme fırsatım oldu çok ilgilendiler. yemekleri dışında menun kalmadığım bişey yok şimdilik ve doğumu da orada yapma konusunda fikrim kesinleştiyor artık.
evet zor elde ettiğimiz bi gebelik ama senin allah ömür versin bi bebeğin var zaten canım. allahım o yavruna hayırlı ömürler versin inş. bizde o da yok ve üç bebeği birden kaybetme korkusu ve düşüncesi çok kötü. inanaılmaz kötü. sen gibi ben bel ve bacak ağrısından duramıyorum, uyuyamıyorum, nefes alıp verişim bile değişti ama hala çok riskli bi dönemdeyiz. şöyle bi rahat nfes alacağımız haftaya gelemedik daha. kötü bi durum olsa allahım göstermesin gerçekten bu büyük yıkım. katlanılan onca şeyden sonra ama napalım? bunları düşünüp durdukça işler iyiye gitmicek bebek daha da strese gircek. varsa yaşamamız gereken şeyler önüne geçemeyiz canım. hiç korkma bişey olmayacak canım. bak sizin için erken doğum kaçınılmaz diyorsun, ben de biliyorum bunu ama ben hayallerimde hep 36. hafataya gelkdiğim, hatta haftamı doldurduğumu kuruyorum. kötü şeyler düşünüp kötülüğü çağırmak istemiyorum. ferah tutmaya çalış kendini. bazen öyle anlar geliyorki kendimi bırakıp saatlerce avazım çıktığı kadar ağlamak istiyorum,kendimi kaybedercesine. öyle sıkılıp bunaldığım çok oluyor ama az kaldı dur dayan diyip sabrediyorum. hepimiz için dua ediyorum allahım kabul etsin inş.

nil hanıma 2 aydır sanırım gitmiyorum. başkente devam ediyorum ve şimdilik gayet memnunum. hele ki geçen hafta yatışımda daha yakından görme fırsatım oldu çok ilgilendiler. yemekleri dışında menun kalmadığım bişey yok şimdilik ve doğumu da orada yapma konusunda fikrim kesinleştiyor artık.
evet zor elde ettiğimiz bi gebelik ama senin allah ömür versin bi bebeğin var zaten canım. allahım o yavruna hayırlı ömürler versin inş. bizde o da yok ve üç bebeği birden kaybetme korkusu ve düşüncesi çok kötü. inanaılmaz kötü. sen gibi ben bel ve bacak ağrısından duramıyorum, uyuyamıyorum, nefes alıp verişim bile değişti ama hala çok riskli bi dönemdeyiz. şöyle bi rahat nfes alacağımız haftaya gelemedik daha. kötü bi durum olsa allahım göstermesin gerçekten bu büyük yıkım. katlanılan onca şeyden sonra ama napalım? bunları düşünüp durdukça işler iyiye gitmicek bebek daha da strese gircek. varsa yaşamamız gereken şeyler önüne geçemeyiz canım. hiç korkma bişey olmayacak canım. bak sizin için erken doğum kaçınılmaz diyorsun, ben de biliyorum bunu ama ben hayallerimde hep 36. hafataya gelkdiğim, hatta haftamı doldurduğumu kuruyorum. kötü şeyler düşünüp kötülüğü çağırmak istemiyorum. ferah tutmaya çalış kendini. bazen öyle anlar geliyorki kendimi bırakıp saatlerce avazım çıktığı kadar ağlamak istiyorum,kendimi kaybedercesine. öyle sıkılıp bunaldığım çok oluyor ama az kaldı dur dayan diyip sabrediyorum. hepimiz için dua ediyorum allahım kabul etsin inş.

Amin İnşallah canım,
sizin için kaçınılmaz derken umarım beni yanlış anlamamışsındır,
çünkü çoğul gebeliklerde dr lar gününü bekleyip hiçbir riske girmek istemiyorlar,
herşey yolunda giderken bile erken aldıklarını biliyorum,

İnşallah sizde gönlündeki gibi 36. haftanı tamamlarsınız,

üçüz bebekte çok şirin olur ya,
ben ikizlerimin hayalini kurarken gerçekten çok korkuyordum
nasıl kim bakacak derken,
bir baktık biri gitti, çok üzüldüm,

ama üçüz bebek süper bir düşünce,
herşeyi en az üçer adet alacaksın,
herşeyi ayrı ayrı üçer kez düşüneceksin,
gerçekten çok farklı olur insanın hayatı,

bebişlerinle nice mutlu huzurlu yıllar dilerim sana ve eşinea.s.a.s.a.s.

Merhabalar arkadaşlar.sizinle tecrübelerimi paylaşabilirim.25 ekimde gelişim geriliğinden dolayı erken doğum yaptım.29+4 haftalıktım.bu problemi 20. haftada 2. düzey ultrasonla öğrendik.doktorumuz takip edilmeyi önerdi.geçici bir durum olabilileceğini söyledi.daha sonra 27. haftada bebeğimin hareketlerinde azalma hissetmemle birlikte yeniden 2. düzey ultrasona girdiğimde bebeğimin 2 hafta geride olduğunu öğrendik.apar topar üniversite hastanesine yattım.15 günlük sıkı bir nts ve ultrason takibi sonucu bebeğimin en fazla risk altında olduğu anda doğum gerçekleştirildi.
Bebeğimin gelişiminde gerileme oluşturan sebep göbek kordonunda direnç olmasıydı.yani benden bebeğime giden kanallar geri direnç gösteriyordu.doğum kan akışının tamamen terse yani bebeğimden bana kan pompalanmaya başlamasıyla gerçekleştirildi.
bu konuda olabildiğince iyi ellerdeydim.kendimi ve bebeğimi güvende hissetmek çok iyiydi.Bu konuda istanbul üniversitesi çapa hastanesine sonsuz teşekkürler.
Ayrıca erken doğum olduğu için 52 gün küvezde kaldık tabi.1 hafta önce bebeğimizi getirebildik evimize.ayrıca yoğun bakımda mükemmel.inanılmaz bir itina,özen ve sevgi var.tavsiye edmeden geçemeyeceğim.Nihayetin zor günler.sona erdi hoşgeldin bebebk

Merhabalar arkadaşlar.sizinle tecrübelerimi paylaşabilirim.25 ekimde gelişim geriliğinden dolayı erken doğum yaptım.29+4 haftalıktım.bu problemi 20. haftada 2. düzey ultrasonla öğrendik.doktorumuz takip edilmeyi önerdi.geçici bir durum olabilileceğini söyledi.daha sonra 27. haftada bebeğimin hareketlerinde azalma hissetmemle birlikte yeniden 2. düzey ultrasona girdiğimde bebeğimin 2 hafta geride olduğunu öğrendik.apar topar üniversite hastanesine yattım.15 günlük sıkı bir nts ve ultrason takibi sonucu bebeğimin en fazla risk altında olduğu anda doğum gerçekleştirildi.
Bebeğimin gelişiminde gerileme oluşturan sebep göbek kordonunda direnç olmasıydı.yani benden bebeğime giden kanallar geri direnç gösteriyordu.doğum kan akışının tamamen terse yani bebeğimden bana kan pompalanmaya başlamasıyla gerçekleştirildi.
bu konuda olabildiğince iyi ellerdeydim.kendimi ve bebeğimi güvende hissetmek çok iyiydi.Bu konuda istanbul üniversitesi çapa hastanesine sonsuz teşekkürler.
Ayrıca erken doğum olduğu için 52 gün küvezde kaldık tabi.1 hafta önce bebeğimizi getirebildik evimize.ayrıca yoğun bakımda mükemmel.inanılmaz bir itina,özen ve sevgi var.tavsiye edmeden geçemeyeceğim.Nihayetin zor günler.sona erdi hoşgeldin bebebk

gözünüz aydın arkadaşım. allahım bundan sonra sorunlar vermesin ve bebeğinizle olmanın keyfini çıkarın inş. allahım bebeğinize sağlıklar versin.

yok ayşenurcum yanlış anlamadım tabi. olaya ne kadar umutla yaklaştığımı anlatmak için söyledim. inşallah sağlıkla kucağımıza alabilirsek yaşayıp göreceğiz nasıl olacak 3 bebek. mutlaka güzel olacak ama çok da zor olacak gibime geliyor. aynı güzel dilekleri senin için diliyorum canım. allahım eşinle çocuklarınla sağlıklar mutluluklar versin inş.

Canım gözünüz aydın çok şükür bebeğinizle evinize gelmişsiniz ne güzel
çok küçük doğmuş olmalı?
ay yerim ben onu,
mini minicik eller ayaklar:1hug:

bizim bebek 2,5 hafta önce gittiğimizde gününden 3 hafta gerilik vardı,
sizi hemen takibe almışlar
yarın başka bir dr a gideceğim
bakalım o ne diyecek,

bu 2,5 hafta içerisinde ne oldu anlayacağız,
nts ye hiç girmedim,
bu cihazla ne belirleniyor?

920g olarak doğum yaptım 29+4 de.doğum haftası 835 gr düştü bebeğim. 50 küsür gün küvezde kaldık 1660g taburcu olduk.Bu süreçte bebeğime sadece anne sütü verildi;herhangi bi takviye kullanılmadı.hala hafta itibariyle geriden geliyoruz.aradaki açığı nezamana kapatmış oluruz bilemiyorum.
kaç kilo olduğu önemli değil zaten.sağlıklı olması en büyük mutluluğumuz.Düzenli kontrollere gidiyoruz.aşılarımız henüz başlamadı.kış bebeği olduğu için çok hassas olmak gerekiyor.
bu konuda açıkçası bilinçli olmak çok önemli.ben bebğimin hareketlerindeki azalmayı farketmemiş olsaydım doktorum bu komuyu gözardı edebilirdi.insan önce kendikendinin doktoru olmalı.CADIARZU
sizinde doktorunuz söylemiştir kesin.erken doğan yada anne karnında stres yaşayan bu tarz bebekler daha dirençli ve güçlü oluyor-şaşırtacak derecede-süprizzzzz
gerisi takdir-i ilahi:Saruboceq:

ayşenurcum öncelikle biraz rahat olmaya çalış arkadaşım. ne kadamış ki kilosu bebeğin? erken doğum riski herzaman var bu hep bi risk unutma. geçen hafta ben 3 gün yattım hastanede nst de sancım çıkıyordu, yapılan kültürlerde enfeksiyon çıktı. bir sürü ilaç kullandım ve hala kullanıyorum hala. daha 27. haftamdayım ve çoooooooookkkkkkkkkk erken ama napayım? elimden gelen bişey yok. şimdiye kadar elimden gelen herşeyi yaptım. ama olacak olduktan sonra kendini feda etsen faydasız. dua edip beklemekten başka yapacak bişeyimiz yok. üzülüp ağladığızda, kendimizi yıprattığımızda erken doğurma riskimiz azalıyormu yada kilo mu alıyor bebeklerimiz? tam tersi. keşke öyle olsa da durmadan ağlasak... gönlümü ferah tut canım. allahım rabbim en iyisini bilir ve işler tevekkül et canım. sakin ol.ye, iç, dinlen, dua et ama bundan gerisi artık beklemek. insanın başına herşey geliyor hayat bu canım.sakın bana kızma ve konuşması kolay deme çünkü ben de geçiyorum canım aynı dönemlerden biliyorsun.

sizi daha önce okumuştum ama yaşadıklarınızın benimde başıma geleceğini aklıma bile getirmemiştim bugün ultrasona girdim benim bebeğiminde karın bölgesinde gelişme geriliği çıktı dünya başıma yıkıldı saatlerdir ağlıyorum dediğin gibi bebeğimi üzmeyeyim ağlamayayım diyorum ama içim kan ağlıyor doktor doğsa yaşamaz dedi 27.haftayı doldurmam gerekirken karnının ölçüsü 24lerde kalmış kilosuda çok az kilo bile değil gram daha,üzülmeyeyim diyorum ama canım yanıyor hareket ettikçe varlığının farkındayken ona birşey olacak korkusu bana ölüm gibi geliyor Allah a sığındım bekliyorum

Hıfzys mutlaka ıkıncı bır doktora daha gıt..Insallah cozulur problemın.

Jennıfer masallah bebegıne. gercekten onemlı olan kılosu degıl saglıklı olması. Bende 1 aydır yatıyorum servıks boyum kısaldıgı daha dogrusu sonradan da kalmadıgı ıcın. Doktor tehlıkeyı atlatman ıcın 1 ay daha yatman lazım dedı. Subat basına kadar sabretmesını beklıyoruz 36.haftayı gormeyı yanı..

Her an gelebılır dıye yenıdogan unıtesı olan devlet hastanelerını arastırıyorum.Ama Anadolu yakasında memnun olunan bı yer bulamadım. Ozellerın yanına yaklasılmıyor. Dogum yapacagım hastane de gunluk 350 TL ımıs...Insallah olmaz ama olursa Anadolu yakasında dogum yaparsam bebegı ambulansla tasıyabılıyorlar mı?Oyle bısey olursa bende Çapaya emanet edebılırım bebegımı herhalde. Cok kısı memnun oranın yenıdoganından.. prof.lar tek tek ılgılenıyorlarmıs..

Jennıfer bır de kuvezde kalmasından dolayı bebegınde kılo dısında herhangı bır sorun yasadınız mı? Yada dogmadan once cıger gelıstırıcı ıgne falan olmusmuydun ılac falan kullanmısmıydın?

merhaba kızlar bende gelişme geriliği nedeniyle erken doğum yaptım
sana tavsiyem doplerle baktır revers akım vardı
bebeklere kan akımı yoktu daha sonra preeklemsi çıkı
mecbur olarak bebekler sezeryanla alınmak zorunda kaldılar.
bebeklerim 24 haftalık bebek büyüklüğünde doğdular.
bebeğimin birini 49 gün sonra kaybettim.
oğlum hayatta ve şu anda 4.5 yaşında aslan gibi
biraz yaşıtlarından küçük ama olsun
benim ikizlerim kızım 700 oğlum 780 gram doğdu.
ama 600 grama kadar düştüler
sana tavsiyem 10 günde değil daha sık aralıklarla
tam donanımlı bir hastanede kontrollerini yaptırman
ve mutlaka doplerde bebeğin göbek kordonundan
kan akımına baktır kalp atışını duymak çok önemli değil
birde canım erken doğum riskin olduğundan bebeğin ciğerleri gelişimi
açısından steroit tedavisi uygulanmalı ben oldum ve bebeklerim küçük
olmasına rağmen solunum aletine bağlanmadı.
bilgin olsun canım allah yardımcın olsun
bebeğini sağ salim sağlıklı sıhhatli kucağına alman dileğiyle
tekrar geçmiş olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba kızlar bende gelişme geriliği nedeniyle erken doğum yaptım
sana tavsiyem doplerle baktır revers akım vardı
bebeklere kan akımı yoktu daha sonra preeklemsi çıkı
mecbur olarak bebekler sezeryanla alınmak zorunda kaldılar.
bebeklerim 24 haftalık bebek büyüklüğünde doğdular.
bebeğimin birini 49 gün sonra kaybettim.
oğlum hayatta ve şu anda 4.5 yaşında aslan gibi
biraz yaşıtlarından küçük ama olsun
benim ikizlerim kızım 700 oğlum 780 gram doğdu.
ama 600 grama kadar düştüler
sana tavsiyem 10 günde değil daha sık aralıklarla
tam donanımlı bir hastanede kontrollerini yaptırman
ve mutlaka doplerde bebeğin göbek kordonundan
kan akımına baktır kalp atışını duymak çok önemli değil
birde canım erken doğum riskin olduğundan bebeğin ciğerleri gelişimi
açısından steroit tedavisi uygulanmalı ben oldum ve bebeklerim küçük
olmasına rağmen solunum aletine bağlanmadı.
bilgin olsun canım allah yardımcın olsun
bebeğini sağ salim sağlıklı sıhhatli kucağına alman dileğiyle
tekrar geçmiş olsun

canım çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için yazdığın herşeyi yaptıracağım inşallah yarın tekrar özel bir hastaneye gideceğim onlarında teşhisine göre ne yapmam gerekliyse yaptıracağım benim bebeğimde 2 hafta önce 600lerdeydi iki hafta oldu hala 600lerde ama ben yinede Rabbimden ümidimi kesmiyorum.steroit tedavisi nasıl oluyor anlatırmısın.Allah senin bebeğinede sağlık sıhat uzun ömür versin ne kadar şanlısınki Rabbim sana bağışlamış o kilolarda çok nadir yaşayan bebekler var seninkide o güçlü nadir bebeklerden benimkine doğsa yaşamaz dediler o yüzden korkularım endişem daha çok arttı.

canım çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için yazdığın herşeyi yaptıracağım inşallah yarın tekrar özel bir hastaneye gideceğim onlarında teşhisine göre ne yapmam gerekliyse yaptıracağım benim bebeğimde 2 hafta önce 600lerdeydi iki hafta oldu hala 600lerde ama ben yinede Rabbimden ümidimi kesmiyorum.steroit tedavisi nasıl oluyor anlatırmısın.Allah senin bebeğinede sağlık sıhat uzun ömür versin ne kadar şanlısınki Rabbim sana bağışlamış o kilolarda çok nadir yaşayan bebekler var seninkide o güçlü nadir bebeklerden benimkine doğsa yaşamaz dediler o yüzden korkularım endişem daha çok arttı.

streroit kortizon oluyor canım
celeston iğne oldum 2 tane bebeklerin ciğerleri için
ayrıca bu arada tansiyonunu ölçtürmeyi sakın ihmal etme
mutlaka ölçtür.dinlendiğin zamanlarda genelde sol tarafına yat
soltarafına yattığın zaman kan akımı daha iyi olur
bilmiyorum ben bebek aspirinide kullandım mutlaka senin dr da vermiştir
bende çok geç kalındığı için tedavi edilemedi.
sakın tuzlu yeme aklıma geldikçe sana burdan yazarım
canım endişe etme seni çok iyi anlıyorum güçlü ol
hem kendin hemde bebişin için
benim bebeklerim içinde %1 bile vermediler ama
bak biri yaşıyor ümidini yitirme ve gerçekten ehli olan doktorlara
kendini emanet et tek bir dr la yetinme sana vereceğim tavsiyeler şimdilik bu canım
dualarım seninle ve böyle bir durum yaşayan tüm annelerle

streroit kortizon oluyor canım
celeston iğne oldum 2 tane bebeklerin ciğerleri için
ayrıca bu arada tansiyonunu ölçtürmeyi sakın ihmal etme
mutlaka ölçtür.dinlendiğin zamanlarda genelde sol tarafına yat
soltarafına yattığın zaman kan akımı daha iyi olur
bilmiyorum ben bebek aspirinide kullandım mutlaka senin dr da vermiştir
bende çok geç kalındığı için tedavi edilemedi.
sakın tuzlu yeme aklıma geldikçe sana burdan yazarım
canım endişe etme seni çok iyi anlıyorum güçlü ol
hem kendin hemde bebişin için
benim bebeklerim içinde %1 bile vermediler ama
bak biri yaşıyor ümidini yitirme ve gerçekten ehli olan doktorlara
kendini emanet et tek bir dr la yetinme sana vereceğim tavsiyeler şimdilik bu canım
dualarım seninle ve böyle bir durum yaşayan tüm annelerle

canım sağol Allah razı olsun sürekli soluma yatıyorum bende ilk zamanlar tansiyon 14-9a çıkıyordu şimdi kontrol altına alındı uzun süredir normal kanımda da pıhtılaşma olduğu için hem heparin iğne hemde aspirin kullanıyorum hamile kalmadan önce başlamıştım ama malesef pek etkisi olmamış daha öncede bebek kaybım olmuştu,hiç tuzlu yemiyorum çok şükür tahlillerimde iyi çıktı ama şu sun iki haftada ne oldu anlamadım doktorum çok iyi bir doktor ama şansızlık ya oda şehir dışındaymış aradık pazartesi veya salı hastaneye yatıracağını söyledi o zamana kadar beklemem sence çokmu geç olur bebek hareket ediyor çok şükür ama ben kalp atışı zayıflarsa diye veya bişey olursa diye çok korkuyorum bebeğimin aç olduğunu düşünmemde içimi yakıyor ama elimden birşey gelmez Allah a sığınıp dua ediyorum ne olur dualarını eksik etme desteğin için çok teşekkür ederin

canım sağol Allah razı olsun sürekli soluma yatıyorum bende ilk zamanlar tansiyon 14-9a çıkıyordu şimdi kontrol altına alındı uzun süredir normal kanımda da pıhtılaşma olduğu için hem heparin iğne hemde aspirin kullanıyorum hamile kalmadan önce başlamıştım ama malesef pek etkisi olmamış daha öncede bebek kaybım olmuştu,hiç tuzlu yemiyorum çok şükür tahlillerimde iyi çıktı ama şu sun iki haftada ne oldu anlamadım doktorum çok iyi bir doktor ama şansızlık ya oda şehir dışındaymış aradık pazartesi veya salı hastaneye yatıracağını söyledi o zamana kadar beklemem sence çokmu geç olur bebek hareket ediyor çok şükür ama ben kalp atışı zayıflarsa diye veya bişey olursa diye çok korkuyorum bebeğimin aç olduğunu düşünmemde içimi yakıyor ama elimden birşey gelmez Allah a sığınıp dua ediyorum ne olur dualarını eksik etme desteğin için çok teşekkür ederin

dua etmezmiyim canım
baktansiyonunda yüksek sayılır
onun için ne verdi dr
sendede preeklemsi olabilir canım
bilmiyorum dr öyle bir olsılık olacağını söyledimi
ayrıca senin gebeliğin riskli bir gebelik ani birşey
olduğunda senin gidebileciğin bir dr önermeliydi
zaten zor kazanılmış bir gebelik bilmiyorum canım
birşey olursa ben buralardayım canım
bol bol dinlen ve bebişin hareketlerine dikkat et
gözünde şimşekler çakmaya başlarsa hemen dr git canım
tansiyonun yükseldiğine dalalettir