Sonradan pcos olmak

Ruhurevani

Kafesteki kuş misali.
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
254
Puanlar
103
İyi akşamlar hanımlar. 4 ay önce vajinal yara için doktora gittim. Genel muayene yapınca overler doğal, normal diye ultrason raporu girdi. . Döngüm düzenlidir çok nadiren bir iki gün gecikir ya da erken olur. Son adetim ise kanamam azalınca tekrardan görünmek istedim. Sağ overde PCO var gibi görünüyor denildi. Son zamanlarda kilo aldım 82 kiloya çıktım. Boyum 173. Doktor kilo vermemi söyledi adetin ikinci üçüncü günü kan testi vermemi söyledi. Yeni evliyim evliliğim oturtmak adına şuan gebelik düşünmüyorum ama açıkçası korktum. Ailemde çevremde kimsede rastlamadım. Gerçekten pcoluyken çok zor mu hamile kalınıyor?

Öncelikle doktorlar her adet düzensizliği ve 3 4 gördüğü şeye pcos tanisini yapistiriyorlar. Ablama yıllarca pcos dediler prolaktini uçuyordu havalarda sonra benim doktoruma geldi doktorumun tek söylediği seu kızım sen pcos falan değilsin 2 hormon ilaciyla çözeriz dedi yeğenim şuan 8 yaşında

Benim de anlamadığım şey pcos gibi görünüyor dedi. Ama rapora pcos diye eklemiş. Bilemedim artık. Başka doktora da görüneyim ben de.

Ben de yıllardır kadın doğuma giderim ama 28 yaşında doktor ultrasonda pcos var dedi hormonlarım normal amh yüksek

Benim de anlamadığım şey pcos gibi görünüyor dedi. Ama rapora pcos diye eklemiş. Bilemedim artık. Başka doktora da görüneyim ben de.
Kan testinde çıkan sonuçlar önemli tanı için. Testosteron hormonunuz yüksekse hemen pcos diyorlar , ama ilaçla baskilandiginda gebe kalabiliyorsunuz

Ben de yıllardır kadın doğuma giderim ama 28 yaşında doktor ultrasonda pcos var dedi hormonlarım normal amh yüksek
Ben de en son 4 ay önce gittim her şey normaldi. Evet 4 ay da 6-7 kilo aldım o mu etkiledi hiç bilmiyorum. Araştırdığıma göre doğuştan olunuyormuş bir dış etkenle ortaya çıkıyormuş.

Kan testinde çıkan sonuçlar önemli tanı için. Testosteron hormonunuz yüksekse hemen pcos diyorlar , ama ilaçla baskilandiginda gebe kalabiliyorsunuz
Anladım bakalım bir dahaki adetimde test yapılacak çok stresliyim

ben pcosluyum. bu genetik bir sey ve sonradan olmaz. sadece overlerın görüntüsüne bakım pcos demek doğru değil, hormon testiniz daha net bilgi verecektir. ek olarak karından usgde benim salkım salkım olan overler görülmemişti “sende pcos yok ki” denmişti ama vajinal usg bakılınca çok net görüldü.

kilo almanız regl düzenini bozar ama sizi pcos yapmaz. ama usgnin netliğini de bozabilir.

Bakalım artık dört gözle hormon testini bekliyorum. Sanırım hamilesiniz Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Hamile kalmanız pcos nedenli zaman aldı mı ?

Bakalım artık dört gözle hormon testini bekliyorum. Sanırım hamilesiniz Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Hamile kalmanız pcos nedenli zaman aldı mı ?
ilk gebeliğim denememizin 13.ayında oldu. çatlatma tedavisi de gördük ama tedavi görmediğimiz ayda hamile kaldım

su an ikinci gebeliğim ve bu oğlumun doğumundan 9 ay sonra oldu. hiç zorlanmadık valla nasıl oldu onu bile anlamadık

yani pcoslusunuz diye illa zor hamile kalacaksınız diye de bir sey yok sadece sağlıklı kadınlar gibi her ay hamile kalma şansınız olmuyor. bazı aylar şans varken bazı aylar olmuyor sağlıklı yumurtlama. ama doktorumun söylediği şekilde “eğer regl oluyorsan (düzenli veya düzensiz) hamile kalabilirsin”

Nedense gördüğüm kadarıyla ilk gebelikler zor olduktan sonra ikinci gebelik kolay oluyor sizin adınıza çok sevindim
Ben yeni evliyim acele etmiyorum ama planladığım zaman da yıpranmaktan korkuyorum bakalım artık

Selamlar sizin tanınız çok net değil gibi. Pcosun birden fazla belirtisi oluyor bunlardan bir kaçı varsa tanı koyuluyor. Tedavisi yok sonradan olmaz ama yaşam tarzı ile belirtileri azalır ya da artar. Bu belirtileri nasıl yonettiğinize bağlı olarak da gebelik zor ya da kolay olabilir. Benim usg goruntum pcos ve adet duzensizliğim var ama gebe kalmakta sıkıntı yaşamadım. Pcos artık kolay baş edilen bir durum yeter ki mantıklı bir doktora denk gelin.

Merhaba iki gün oldu öğreneli aşırı stres yaptım. Evet net değil ultrasonda öyle görünüyor denildi.Hormon testi yapamadım adeti bekliyorum. Adetle ilgili şuana kadar hiç sıkıntı yaşamadım. İlk defa son adetim de kanama miktarı azaldı. O yüzden gitmiştim keşke gitmeseydim diyorum. Psikolojim alt üst oldu,pekte sağlam değildi. Aslında çok yaygınmış ben ilk defa duyduğum için duygusal davranıyorum. Bakalım hormon testi yapınca netleşir.

Merhaba ben pcosluydum baya kilo almıştım adetim düzensiz çok sancılı falan baya doktor gezdim özel hastanelerde en son femara isimli ilaç kullandım yumurta takibi yapıldı falan sonra bebeğim oldu iki yaşına girecek. Hayıt tohumu kullandım bana çok ilaçlar verdiler işe yaramadı bu tohumun suyunu içtim kaynatıp o ay bebeğim oldu tabi yumurta takibi falan da oldu ama öncesinde olmuyordu. Allah nasip etti tabii ama Hamileliğim falan çok zor geçti pcos la alakalı değil ama çok kilo aldım 94 le doğum yaptım şu an 55 56 yım arada kontrole gidiyorum çok sağlıklısın pkos falan yok diyor doktorlar. Yıllarca uğraştım şimdi çok şükür oğlum var kendim de sağlıklıyım. Üzülmeni anlıyorum yaşadım için hayıt otu tohumu öneririm araştır sor doktoruna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…