- Emoji Skoru
- 254
- Puanlar
- 103
- Konu Sahibi Ruhurevani
-
Benim de anlamadığım şey pcos gibi görünüyor dedi. Ama rapora pcos diye eklemiş. Bilemedim artık. Başka doktora da görüneyim ben de.Öncelikle doktorlar her adet düzensizliği ve 3 4 gördüğü şeye pcos tanisini yapistiriyorlar. Ablama yıllarca pcos dediler prolaktini uçuyordu havalarda sonra benim doktoruma geldi doktorumun tek söylediği seu kızım sen pcos falan değilsin 2 hormon ilaciyla çözeriz dedi yeğenim şuan 8 yaşında
Kan testinde çıkan sonuçlar önemli tanı için. Testosteron hormonunuz yüksekse hemen pcos diyorlar , ama ilaçla baskilandiginda gebe kalabiliyorsunuzBenim de anlamadığım şey pcos gibi görünüyor dedi. Ama rapora pcos diye eklemiş. Bilemedim artık. Başka doktora da görüneyim ben de.
Ben de en son 4 ay önce gittim her şey normaldi. Evet 4 ay da 6-7 kilo aldım o mu etkiledi hiç bilmiyorum. Araştırdığıma göre doğuştan olunuyormuş bir dış etkenle ortaya çıkıyormuş.Ben de yıllardır kadın doğuma giderim ama 28 yaşında doktor ultrasonda pcos var dedi hormonlarım normal amh yüksek
Anladım bakalım bir dahaki adetimde test yapılacak çok stresliyimKan testinde çıkan sonuçlar önemli tanı için. Testosteron hormonunuz yüksekse hemen pcos diyorlar , ama ilaçla baskilandiginda gebe kalabiliyorsunuz
Bakalım artık dört gözle hormon testini bekliyorum. Sanırım hamilesiniz Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Hamile kalmanız pcos nedenli zaman aldı mı ?ben pcosluyum. bu genetik bir sey ve sonradan olmaz. sadece overlerın görüntüsüne bakım pcos demek doğru değil, hormon testiniz daha net bilgi verecektir. ek olarak karından usgde benim salkım salkım olan overler görülmemişti “sende pcos yok ki” denmiştiama vajinal usg bakılınca çok net görüldü.
kilo almanız regl düzenini bozar ama sizi pcos yapmaz. ama usgnin netliğini de bozabilir.
ilk gebeliğim denememizin 13.ayında oldu. çatlatma tedavisi de gördük ama tedavi görmediğimiz ayda hamile kaldımBakalım artık dört gözle hormon testini bekliyorum. Sanırım hamilesiniz Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Hamile kalmanız pcos nedenli zaman aldı mı ?
Nedense gördüğüm kadarıyla ilk gebelikler zor olduktan sonra ikinci gebelik kolay oluyorilk gebeliğim denememizin 13.ayında oldu. çatlatma tedavisi de gördük ama tedavi görmediğimiz ayda hamile kaldım
su an ikinci gebeliğim ve bu oğlumun doğumundan 9 ay sonra oldu. hiç zorlanmadık valla nasıl oldu onu bile anlamadık
yani pcoslusunuz diye illa zor hamile kalacaksınız diye de bir sey yok sadece sağlıklı kadınlar gibi her ay hamile kalma şansınız olmuyor. bazı aylar şans varken bazı aylar olmuyor sağlıklı yumurtlama. ama doktorumun söylediği şekilde “eğer regl oluyorsan (düzenli veya düzensiz) hamile kalabilirsin”
Merhaba iki gün oldu öğreneli aşırı stres yaptım. Evet net değil ultrasonda öyle görünüyor denildi.Hormon testi yapamadım adeti bekliyorum. Adetle ilgili şuana kadar hiç sıkıntı yaşamadım. İlk defa son adetim de kanama miktarı azaldı. O yüzden gitmiştim keşke gitmeseydim diyorum. Psikolojim alt üst oldu,pekte sağlam değildi. Aslında çok yaygınmış ben ilk defa duyduğum için duygusal davranıyorum. Bakalım hormon testi yapınca netleşir.Selamlar sizin tanınız çok net değil gibi. Pcosun birden fazla belirtisi oluyor bunlardan bir kaçı varsa tanı koyuluyor. Tedavisi yok sonradan olmaz ama yaşam tarzı ile belirtileri azalır ya da artar. Bu belirtileri nasıl yonettiğinize bağlı olarak da gebelik zor ya da kolay olabilir. Benim usg goruntum pcos ve adet duzensizliğim var ama gebe kalmakta sıkıntı yaşamadım. Pcos artık kolay baş edilen bir durum yeter ki mantıklı bir doktora denk gelin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?