dr emre beye sorumu ilettim..eşime gonadotropin ve hcg iğneleri başlanmıştı..özellikle hcg iğnesinin gerekli olmadığını,diğer tetkiklerin bir kez daha tekrarlanmasını düşündüğünü yazmış..bana gelince benim sadece hsg değil histereskopim de yapıldı.sorunu araştırma amaçlı.hsg de zaten herşey normaldi.histereskopide ise 1 cm den küçük bir polip görüldü..dr umuz bunun gebeliğe engel teşkil etmediğini düşündüğü halde yine de polipektomi yaptığını söyledi.ayrıca kanda kromozom analizi ve ana vs gibi pıhtılaşma faktörleri de bakıldı.bunlarda normal..ayrıca..tüp bebek denemelerinde de iyi kalitede(3. gün transferinde 8 hücreli) embriyo elde edilip,3-4 adet sağlıklı embriyo yerleştirilmesine,endometrium kalınlığı ve progesteron seviyeleri vs normal olmasına rağmen transfer sonrası siklus adet ile sonuçlanıyor..tam anlamıyla sebepsiz infertilite yani.her iki tedavi denemesinde de, 18 yumurta toplanmıştı.ilk transferde 3. güne kadar gelen toplam 9 embriyodan 3tanesi(iyi kalitede 6 embriyodan, en iyi kalitede 3 adet transfer edildi),2.denemede de,3. güne kadar gelebilen toplam 4 adet embriyodan 4 ü de transfer edildi.kalitelerinin iyi olduğu söylendi.