sonumuz belli, boşanmak! peki ya sonrası...

kita_kitta

ajıların gadını kita
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2014
850
744
123
Herkese merhaba uzun zamandir takip ediyorum burayi, evet yeni üye oldum ama fake degılim arkadaşlar sadece bir çıkmazdayim bunu sizlerle konusmak istedim.
1 yıllık evliyim ama sonumuz belli. Birbirimizi seviyoruz ve ben kocama gerçekten aşığım. Ama ailesi ile problemler yasadim ve aylardir görüsmuyorum onlarla. Esim baslarda bana hak veriyordu ve asla baski yapmadi onlarla gorusmem icin ama son zamanlarda sanirim aklina girdiler sorun cikmaya basladi. Dun aksam da cok fena kavga ettik. Ben artik farkindayim bu evlilik yurumez belki 1 ay belki 1 yil. Ailesiyle ve hatta akrabalariyla artik gorusmem mumkun degil. Ne sorun yasadin derseniz, cok ciddi kultur farkimiz var, onlara dogru gelen bana yanlis geliyor bana yanlis gelen onlara dogru. Asla yuzleri gulmez, tesekkur, lutfen , kusura bakma gibi sozleri duyamazsiniz onlardan, birbirleriyle bugun kavga edip yarin hicbirsey olmamis gibi oturup baskasinin dedikodusunu yaparlar. Kizlari asla okutmazlar hatta erkek cocuklari bile okumasa olur onlara gore. İşin özü çok cahiller. Sakin yanlis anlamayin benim annem babam da ünv. Mezunu değil yani kastettiğim eğitimsizlik değil görgüsüzlük ve cahillik. Nice ilkokul mezunlari vardir son derece kibar ve görgülüdür ama nice ünv. mezunlari vardir oturup kalkmasini bilmez. Neyse umarim kendimi doğru ifade edebilmisimdir.
Ben ailesiyle görüşmediğim zamanlarda oh çok rahatim da demedim asla çünkü ben insan canlisi biriyim ve isterdimki yeni bir aileye gireyim güzel insanlar taniyayim vs. Olmadi yani.
Beni şu an düşundüren şey şu, tamam boşandık diyelim ama sonrasi nasil geçiyor, insan nasil atlatiyor o dönemi? Düşündükçe deliriyorum. Eşimi aşığim. Diyeceksiniz ki madem o kadar seviyorsun ailesine katlan. Olmadi kizlar gerçekten denedim ama olmadi bana yaptiklarini o tavirlarini asla unutamiyorum.
Benim durumum gibi seyler yasanlar varsa ne olur birseyler soyleyin bana. O dönemi nasil atlattiniz?

Not; lütfen evlilik bundan dolayi bitirilmez, bir yuva kolay kurulmuyor gibi seyler yazmayin. Ben zaten bu evlilik nasil yurur demiyorum bosandiktan sonrasi ile ilgili bir derdim var ve bosanan arkadaslara bu donemi nasil atlattiklarini soruyorum. Herkesin iyi niyetle yazdigina eminim arkadaslar sagolun ama gercekten cok yiprandim

Son düzenleme:
Ne yaptılar ki size gorusmuyorsunuz..

Büyük bir durum olmali.. Nazik degiller, Görgüsüzler diye aile silinmez cunku

Ne yaptılar ki size gorusmuyorsunuz..

Büyük bir durum olmali.. Nazik degiller, Görgüsüzler diye aile silinmez cunku

Yaptıkları pekçok şey var şimdi bunları tek tek yazsam sayfalar alır. Genel olarak şöyle söyleyeyim bolca dışlandım, herşeyim batti onlara. Ufak bir kac sey anlatayim mesela görümcemin bir tanesi evlenirken evinin hicbir esyasini gormemis butun evi kayinvalidesi begenmis almis ki bu cok kotu bisey. Ben evimin butun esyalarini esimle birlikte begendim ki normali bu yani. Bunu icin bile trip atti bana ve annesi babasi da her zaman kizlarini savundu. Baska bir akrabasi benim hakkimda bir yalan soyledi (ki esim sahitti olanlara) esim dediki anne o olay öyle degil boyle esim hakli dedi onda bile ben suclu oldum. Bu ailenin tüm kadinlari kayinvalidelerinden ve eslerinden cekmis bana da cektirmek istediler

Ayrılma bence ya...bence zor..Bunlar için ayrılma
.aynı işyerinden arkadaslara katlanıyor insan bazen...

Yaptıkları pekçok şey var şimdi bunları tek tek yazsam sayfalar alır. Genel olarak şöyle söyleyeyim bolca dışlandım, herşeyim batti onlara. Ufak bir kac sey anlatayim mesela görümcemin bir tanesi evlenirken evinin hicbir esyasini gormemis butun evi kayinvalidesi begenmis almis ki bu cok kotu bisey. Ben evimin butun esyalarini esimle birlikte begendim ki normali bu yani. Bunu icin bile trip atti bana ve annesi babasi da her zaman kizlarini savundu. Baska bir akrabasi benim hakkimda bir yalan soyledi (ki esim sahitti olanlara) esim dediki anne o olay öyle degil boyle esim hakli dedi onda bile ben suclu oldum. Bu ailenin tüm kadinlari kayinvalidelerinden ve eslerinden cekmis bana da cektirmek istediler

Bunlar bosanmaya sebep mi sizce ? Bakin, esim de soyle yapti diye tek bir sey yazmamissiniz, alakasiz dis kapinin mandali insanlara sebep yuva mi yikacaksiniz? Araniza mesafe koyarsiniz, azami gorusursunuz. Kafaniza takmayin bu insanlari, yani beriki size iftira atmis eeeeeeee, yani sonuc nedir ? O akraba kim ki, sizin hayatinizda hicbir onemi olmayan bir insan, size iftira atsa ne, atmasa ne, niye umrunuzda olsun ki? Kayinvalidenizi de , gorumceyi takmayin he he diyin gecin, ne olacak? Kayinvalide sizi sevse ne, sevmese ne?

Madem seviyorsunuz, esantiyon olarak gelen ailesine azicik katlanacaksiniz, ne var bunda? Hangi evlilik 4.4luk ki, bakin onemli olan adami sevmeniz zaten; hem cok sevdiginiz, hem de super ailesi olan birini bulabilecek misiniz ? Kraliyet ailesine gelin gidecekseniz ayri tabi.

Ayrılma bence ya...bence zor..Bunlar için ayrılma
.aynı işyerinden arkadaslara kutlanıyor insan bazen...
Hergün bu muameleyi görmek arkani dondugun anda hakkinda konusulmasi. Kitap okuyorsun diye bile alay edilmesi. Bunlar cokcocukca seyler.

evlenmeden önce bilmiyormuydunuz eşinizin aile yapısını?

Bunlar bosanmaya sebep mi sizce ? Bakin, esim de soyle yapti diye tek bir sey yazmamissiniz, alakasiz dis kapinin mandali insanlara sebep yuva mi yikacaksiniz? Araniza mesafe koyarsiniz, azami gorusursunuz. Kafaniza takmayin bu insanlari, yani beriki size iftira atmis eeeeeeee, yani sonuc nedir ? O akraba kim ki, sizin hayatinizda hicbir onemi olmayan bir insan, size iftira atsa ne, atmasa ne, niye umrunuzda olsun ki? Kayinvalidenizi de , gorumceyi takmayin he he diyin gecin, ne olacak? Kayinvalide sizi sevse ne, sevmese ne?

Madem seviyorsunuz, esantiyon olarak gelen ailesine azicik katlanacaksiniz, ne var bunda? Hangi evlilik 4.4luk ki, bakin onemli olan adami sevmeniz zaten; hem cok sevdiginiz, hem de super ailesi olan birini bulabilecek misiniz ? Kraliyet ailesine gelin gidecekseniz ayri tabi.

E birde dövseydiniz bari.
Ben 4, 4 lük evlilik istemedim zaten . Benim evimin esyasindan dugunume kadar herseyimi esimle biz yaptik. Annesinin babasinin dugunde giyecegi kiyafeti bile esim aldi. Ne evime ne bana 1 kurus katkilari olmadi, üstüne üstluk kayinpederimin 40, 50 binliralik borclarini bile biz oduyoruz hic bir seye sesimi cikarmadim kimselere soylemedim herseyi yuttum sadece guler yuz tatli dil istedim. Kus olmadigimiz zamalarda bile 1 kez bile gorumcelerim beni davet etmedi ben hepsini davet ettim evime yemeklere hepsine ilgi alaka gosterdim ki ben farkli memelekete gelin geldim yalnizim bana es yoldas arkadas olsunlar istedim

yani ne denirki ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin diye bir söz var...

eşinizin ailesiyle aranıza mesafe koyarken bunun nedenlerini mantıklı bir şekilde eşinize açıklamanız lazım ve eşinizde size hak verirse siz 2 kişi gayet güzel yaşarsınız yani..eğer tek sorun aileyse..

Ben 4, 4 lük evlilik istemedim zaten . Benim evimin esyasindan dugunume kadar herseyimi esimle biz yaptik. Annesinin babasinin dugunde giyecegi kiyafeti bile esim aldi. Ne evime ne bana 1 kurus katkilari olmadi, üstüne üstluk kayinpederimin 40, 50 binliralik borclarini bile biz oduyoruz hic bir seye sesimi cikarmadim kimselere soylemedim herseyi yuttum sadece guler yuz tatli dil istedim. Kus olmadigimiz zamalarda bile 1 kez bile gorumcelerim beni davet etmedi ben hepsini davet ettim evime yemeklere hepsine ilgi alaka gosterdim ki ben farkli memelekete gelin geldim yalnizim bana es yoldas arkadas olsunlar istedim
Ablam simdi herkes böyle
maddi katkı sağlamiyor artık aileler..lafa da He He geç..işyerinden arkadaşlar diyorum patron diyorum.calisiyormusunuz siz..

yani ne denirki ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin diye bir söz var...

eşinizin ailesiyle aranıza mesafe koyarken bunun nedenlerini mantıklı bir şekilde eşinize açıklamanız lazım ve eşinizde size hak verirse siz 2 kişi gayet güzel yaşarsınız yani..eğer tek sorun aileyse..

Aynen dediğiniz gibi konuşmuştuk ve bana hak vermişti hatta mahcup oldugunu ifade etmisti ve nisanlilik doneminde esimin kizkardesinin benim aileme bazi saygisizliklari olmustu esim onun adina annemden bile ozur diledi ve hep bana dediki sen yuzde yuz haklisin. Ama sonra sonra degismeye basladi ne zaman oraya sık gitse adam 180 derece degisiyor

Elbet birgün sizin görüşmemeniz rahatsız edecek eşinizide.Ve bu konu evliliğinizde huzursuzluklara yol açacak. Muhtemelen oda sizin ailenizle görüşmeyi kesecek.
Tamamen bir tarafın ailesini silmek genelde kötü sonuçlara yol açıyor. Bayramda seyranda görüşmeniz size ne zarar verebilir ki?

Boşanarak sadece ailesini mutlu edersiniz, olan kendinize/birbirinize olur. Ne şiddet görüyorsunuz nede alkolik bir kocanız var, savaşmaya değer derim ben..

Sizi uzmk ya da elestirmek degildi ki amacim, sadece gercekleri gostermek istedim. Adami seviyorum demissiniz, yazdiginiz paragrafta da adamdan tek kelime sikayetiniz yok, o zaman bence bosanmak icin de bir sebep yok.

Bu insanlardan hicbir sey beklemeyin, beklentiniz 0 olsun. Gorumce, kv, bilmem kim davet etmezse etmesin, cok mu gerekli ? Yani bunlarin yuvanizdaki huzurla, esinizle olan iliskinizle hicbir alakasi yok ki. Siz evliliginizden mutlusunuz, dis kapinin mandallari size yeterince dostluk gostermedi diye bosanacak misiniz, buna dikkatinizi cekmek istedim. Bosanmak mutsuz evlilikler icindir sekerim, ne gorumcenin ne kv nin evinizle, evliliginizin mutluluguyla bir alakasi yok ki.

Yalniz geldiysaniz de geldiniz ne olacak? Siz de baska arkadas bulursunuz, kafaniza gore, sevdiginiz, iyi vakit gecirdiginiz insanlar. Zaten bu insanlarin cahilce davrandigini dusunuyorsunuz, o zaman zaten arkadaslik etmek icin birbirinize uygun degilsiniz demektir, siz de beraber gecirdiginiz zamani minimuma indirgeyin o zaman.

Evinizin esyasini tabi ki siz yapacaksaniz, ben mi yapayim? Evin icinde oturacak olan esyayi almali, ekonomik durumlari kisitlidir belki, alacak guzleri yoktur, olamaz mi? Durumlari olsa bile size cop alma zorunluluklari yok, siz yetiskin bir insansiniz, kendi esyanizi kendiniz almalisiniz zaten. Esiniz de anasina babasina elbise almis, bunda buyutecek ne var?

Dediginiz gibi sosyo-ekonomik duzeyi dusuk insanlar olabilir, o zaman zaten bir beklentiniz olmamali diye dusunuyorum.

Ya da sizi sevmemislerdir, ya da kaba saba insanlardir vs vs vs yani burda ya da'lar bitmez, bu insanlari niye dusunup kendinizi bos yere strese sokuyorsunuz? Kotu davrandilarsa da davrandilar, bosverin gitsin, kafaya takmaya degmez.

Is bulun calisin, isiniz yoksa; komsularla takilin, kursa gidin dansa gidin, spora gidin gunduzleri olmazsa, insan icine karisin. Gorumce onu dedi, kv onu yapti, beriki surat astidan ibaret olmasin hayatiniz.

Ablam simdi herkes böyle
maddi katkı sağlamiyor artık aileler..lafa da He He geç..işyerinden arkadaşlar diyorum patron diyorum.calisiyormusunuz siz..

Evet inaninki maddi beklentim olmadi zaten ve onlar uzulmesin diye hicbirsey istemedim hicbirsey belirtmedim. Evlenmeden once calisiyordum evlenince sehir degisikligi yaptim issizim su an. Is yerinde de katlanilmaz insanlar oluyordu ama is bitince en azindan ertesi gune kadar kafam rahat ama bunlar aile omur boyu benimle olacaklar birde dogulular onlarin kulturlerinde gelin her zaman dizlerinin dibinde olacak. Haftada bir ziyaret etmek onlar icin sorun

bir tanıdığım var.köy hayatı bilmez.kaç kuşak şehirliler.eşinin ailesinde de tek okuyan eşi.köyde yaşıyor bir çok aile üyesi.ünide okurken tanıştılar.2 aile de karşı çıktı,eşinin ailesi bu kız bize uygun değil,bizimle yapamaz,bizi beğenmez diye istemediler.kendi ailesi bu aile bize uygun değil kültür farkı var diye biraz küçümsediler.bunlar birbirlerinden vaz geçmedi evlendiler .kız köye gider şalvar giyer,oturur yerde yemek yer.işlere girişir,herkes hayranlık duymaya başladı tabii.hatta köyde yaşayan eltiden çok uyum sağladı aileye.sevgi olduktan sonra aşılmayacak bir şeyin olmayacağını gösterdi.

Back
X