SORU? ana karnında bebeğin kasılması

mucizelerim

İÇİM DEKİ ÇOCUK :)
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2011
695
6
46
Şırnak
s.a nasılsınız arkadaşlar 5. ay civarı normalmi sık sık olması

içimde sanki hani lastiği asılır gibi his. hele dün gece çok ve uzun sürelerle çeşitli yerlerime ki özellikle en aşağı rahime devamlı şişirdi bebeğim

anormal geldi bana. dün daha farklı oldu bide
:49::44::44::44::44::44:

Son düzenleme:
s.a nasılsınız arkadaşlar 5. ay civarı normalmi sık sık olması

içimde sanki hani lastiği asılır gibi his. hele dün gece çok ve uzun sürelerle çeşitli yerlerime ki özellikle en aşağı rahime devamlı şişirdi bebeğim

anormal geldi bana. dün daha farklı oldu bide
:49::44::44::44::44::44:

canım normalde bebeğin kasılması normal değildir,arada olur ama o kadar sık olması normal değil gibi geldi bana,hemen doktora görünmelisin,seni telaşlandırmak istemem ama bu meseleyi erteleme derim ben...inş bir sıkıntı çıkmaz,çok geçmiş olsun

sertleşmemı oluyor canım sende.eyer sertleşme oluyorsa rahım doğuma hazırlık edıyormuş ve magnezyumu duzenlı iç demıştı doktorum.eyer bır tarafını şişirıyor edıyorsa normal hareketınden kaynaklanıyor.o aylarda hareketlerı oyle cunku ama sen yınede doktoruna danış.

evet böyle az az kısa süre oluyordu dün gece bir tarafıma bi şişiyor organlarımı iki taraftan asılıyorlar gibi hissiyat.. öööyle kalıyor sonra idrar torbası yakınlarına bide ööle, sonra yan tarafa falan.. bugünde ağrım oldu böyle ishal ağrısı ishalim ama ıkına ıkına zor çıkıyor..

Allahım korusun bizii yaa:50:

kasılmaların sebebini araştırırken hep 30. Haftadan sonra diyorlardı.. Ama şunu buldum bana yakın olarak,
bende 20 yi yeni geçtim ...

Size sormak istedm doğrumu ki bu yazı.

gebelikte kasılma gebelikte karın kasılması kasılmalar hamilelikte kasılmalar neden olur braxton hicks kasılmaları
bunlar olasılıkla gebeliğin 20. Haftasından sonra başlayan, doğum provası niteliğindeki braxton hicks kasılmalarıdır. Bu kasılmalar daha önce gebe kalmış kadınlarda daha erken başlar ve daha şiddetli olur. Aslında rahminiz doğumda normal olarak bebeği itecek olan gerçek kasılmalara hazırlık olarak kaslarını germektedir. Bu alıştırma kasılmalarını genellikle sancısız (olasılıkla rahatsızlık verse de) sıkışmalar şeklinde hissedersiniz. Yukarıdan başlar, yavaş yavaş aşağı iner ve gevşerler. Genellikle 30 saniye sürerler (solunum egzersizlerine başlamanız için yeterli süre); ancak; 2 dakika veya daha fazla da sürebilirler.
Dokuzuncu ayda gebeliğin sonlarına doğru braxton hicks kasılmaları sıklaşabilir ve şiddetlenebilir; bazen sancılı da olabilir ve bunları gerçek doğum kasılmalarından ayırmak güçleşir. Bebeğinizi doğurtmaya yetmeseler de bu kasılmalar rahim ağzının açılmasına neden olabilirler.
Bu kasılmalar sırasında hissedebileceğiniz rahatsızlığı gidermek için sırtüstü uzanmayı ve gevşemeyi ya da kalkıp dolaşmayı deneyin. Duruşunuzu değiştirmek bunları tümden durdurabilir.
Braxton hicks kasılmaları gerçek doğum anlamına gelmese de, bunları erken doğumdan önce ortaya çıkan rahim hareketlerinden ayırmak güç olabilir. Bu nedenle, bir sonraki ziyaretinizde mutlaka hekiminize bunları anlatın. çok sık oluyorlarsa (saatte dörtten fazla) ve/veya birlikte ağrı varsa (sırt, karın veya kasık ağrısı), ya da olağandışı vajinal akıntı olmuşsa ve erken doğum riskiniz yük:-):-):-):-)e hemen hekiminizi arayın

BAKIN BİDE BU YAZIYI BULDUM

18. hafta: Braxton Hicks Kasılmaları | Blogcu Anne

Deniz’e hamileliğimin beşinci ayındaydım. Arkadaşlarla birlikte plaja gitmiştik (Miami’de neredeyse her mevsim denize girilebiliyordu). Birden karnım acayip bir şekilde kasıldı, eğrildi, büğrüldü, semsert oldu. Bir an nefesim kesildi. Neydi, ne oluyordu demeye kalmadan geçti gitti. Yanımdaki benden daha “deneyimli” bir anne arkadaşım “Şekerim, Braxton Hicks kasılmaları bunlar” dedi. “Pardon?” diye sordum. Sonra da araştırdım, soruşturdum:

2-3 gün önce sol diz kapağım üzeride altıda ,
fena çoook fena acıyla ,
bükülmüyor ,
çığlık çığlığa büküyorum ,
bu sefer açılmıyor..
ve bugün fark ettiim acayip şiş kople... bu nedir böyle..

hamilelikte bacak acısı
diye arattım ama bende olan tür bulamadım..

ne olur çok pis bi acı, :43:bilen var mı ?

dr gidicem ama onlarda iştahımı kestiler tabiri caizse...
ne dediysem acımı anlatamadım, yok yok okadar değildir dediler başka şikayetlerimde...

:43:

Son düzenleme:
diz kapağımın alt kısmı , ne tam bükülüyor ne tam açılıyor çığlık çığlığa büküyor açıyorum.. dünden bu yanada ise yürürken sürümeye başladım kaldıramıyorum adımımı

ne olur bilenler paylaşın, yerimden kımıldıyamıyorum eşim uzakta, korkudayım

canım olmuyor olsaydı şimdiye düzeltirdim çok üzgünüm :50:
yardımcı oluyum derken olana bak:43:

Kasılmalar illa 30.haftadan sonra başlar diye bir şey yok..En kısa zamanda bir RİSKLİ GEBELİK UZMANI na gidip karnınızda sertleşmeler olduğunu söyleyin ve RAHİM AĞZI UZUNLUĞU nuzu ölçtürün vajinal ultrasonda....Erken doğum yaşamayın ....Ve bu konuyu ciddiye alın...Rahim ağzı yetmezliğinden erken doğum yapanlar topiğini de ziyaret ederseniz sizin için faydalı olabilir...

Kasılmalar illa 30.haftadan sonra başlar diye bir şey yok..En kısa zamanda bir RİSKLİ GEBELİK UZMANI na gidip karnınızda sertleşmeler olduğunu söyleyin ve RAHİM AĞZI UZUNLUĞU nuzu ölçtürün vajinal ultrasonda....Erken doğum yaşamayın ....Ve bu konuyu ciddiye alın...Rahim ağzı yetmezliğinden erken doğum yapanlar topiğini de ziyaret ederseniz sizin için faydalı olabilir...

AAAH işte doktora hatta bir kaç doktora en ince detaya kadar anlatıyorum...

mesela idrar enfeksiyonunu biri bilemedi dinledi geçti meğer enfeksiyonmuş..

başka doktora bu sertleşmleri söyledim oda olur öle büyürken dedi.

bende : ufak tefek bişeyi dile getirmem bazen nefesimi kesiyor gibi kalbim dahi sıkışır gibi oluyor

(gülerek) yok okadar olmaz pisikolojiktir dedi gitmem için bekledi...

delircem :(

ben herşeyi doktoruna bildiren bilinçli hasta olmasam bu kadar gam yemem.
daha öncede doktor cahillerinden neler çektim..

benim için ne olur dua edin...
:14::14::14::14::14::14:

AAAH işte doktora hatta bir kaç doktora en ince detaya kadar anlatıyorum...

mesela idrar enfeksiyonunu biri bilemedi dinledi geçti meğer enfeksiyonmuş..

başka doktora bu sertleşmleri söyledim oda olur öle büyürken dedi.

bende : ufak tefek bişeyi dile getirmem bazen nefesimi kesiyor gibi kalbim dahi sıkışır gibi oluyor

(gülerek) yok okadar olmaz pisikolojiktir dedi gitmem için bekledi...

delircem :(

ben herşeyi doktoruna bildiren bilinçli hasta olmasam bu kadar gam yemem.
daha öncede doktor cahillerinden neler çektim..

benim için ne olur dua edin...
:14::14::14::14::14::14:
Canım normal gebelik takibi yapan doktora değil riskli gebelik uzmanı olan bir dr a git muhakkak..Psikolojik vs saçmalığını boşver..Ultrasonda muhakkak rahim ağzını ölçtür..Ben ve daha bir çok arkadaşım rahim ağzı yetmezliği ve kasılmalar yüzünden bebeklerimizi zamansız doğurup kaybettik..Riskli hamilelik yaşamayan bunu anlayamaz....Googledan da rahim ağzı yetmezliği veya Servikal yetmezlik diye de araştırabilirsin...Lütfen ciddiye al yazdıklarımı...

Canım normal gebelik takibi yapan doktora değil riskli gebelik uzmanı olan bir dr a git muhakkak..Psikolojik vs saçmalığını boşver..Ultrasonda muhakkak rahim ağzını ölçtür..Ben ve daha bir çok arkadaşım rahim ağzı yetmezliği ve kasılmalar yüzünden bebeklerimizi zamansız doğurup kaybettik..Riskli hamilelik yaşamayan bunu anlayamaz....Googledan da rahim ağzı yetmezliği veya Servikal yetmezlik diye de araştırabilirsin...Lütfen ciddiye al yazdıklarımı...

ilgin için minnettarım..

canım benim ciddiye almaz olurmuyum.. ama bi görsen durumu..

normal gebe takibi doktoru değilki bunlar sadece..
ilk geldiğimde buraya çok endişemi açıkladım doktora...
oda "her türlü merak etme sen" dedi bana birde üstelik.. .

nasıl çırpındığımı bilemezsin canım..
bide özel muayehaneler yasaklanmış sadece devlete yada başka ile özel hastahaneye....
gitmekte sandığım kadar kolay olmuyor..
ha gitmedim mi gittim özele yinede..
kadın resmen beni konuşturmadı ameliyata girmeliyim diye takır takır not aldı takır takır konuştu
:99:

düşün evimden ayrıyım burada daha iyi olur diye annemlerin şehrine geldim.
evli olduğum yerde özel hast.ye gidiyoduk o sadece çocuğa bakıp yolluyordu, idrar enfeksiyonum ilerliyormuş ilerlemesini bırak enfeksiyondan haberi olmadı okkadar şuram acıyor dediğim halde...

ben şehir değiştirdim orada 1tane doktor var diye yaa,
:14:
gene halden anlayan
ve az çok bilen doktora denk gelemiyorum inan duyunca komik geliyor kulağa.
ama olmayınca olmuyor mu ne anlayamadım şaşkınım..
hatta bu konuyuda çaresiz korkumdan buraya açmıştım:14::14:

vajina kemiklerim kopuyor daha neler neler.
bunu söylüyorum kaç çeşit doktora "olur olur hatta daha çoğalır.." cevap bu!
muayene etmeden sadece söylüyorum cevap veriyor bakmıyor hiç..

hatta çaresilikten doktor sitelerinden iletişim bilgilileri istedim cevap istedim sorularıma.. onlarda ya ankara ya istanbul yada diğer uzak illerdeler :14:

.

Son düzenleme:
Sakıncası yoksa şu an hangi şehirde olduğunu sorabilirmiyim ?
canım benim burası ziyaretçişlere bile açık o yüzden aşikarlık hoşuma gitmiyor.

bu gün randevum vardı taaaa 10 gün önceden bu güne bulabilmiştm..

bana "olur öle pisikolojiktir okadar fazla kasıılmaz" diyen doktor, bugün :

"şöyle şöyle devam ederse
şöyle sıklıkta ,
böyle böyle olursa ,
gece veya gündüz doğum bölümüne hemen geliyosun" dedi :111:
ultrason görüntüsü için de taaaa martın 7sine randevu vermiş...:44:

Allahım bizlere dilden halden anlayan doktorlar nasip et minik masum yavrularımzın hatrına Yarabbbiiim ... amiiin:14:

Back
X