- Konu Sahibi mucizelerim
-
s.a nasılsınız arkadaşlar 5. ay civarı normalmi sık sık olması
içimde sanki hani lastiği asılır gibi his. hele dün gece çok ve uzun sürelerle çeşitli yerlerime ki özellikle en aşağı rahime devamlı şişirdi bebeğim
anormal geldi bana. dün daha farklı oldu bide:44::44::44::44::44:
gebelikte kasılma gebelikte karın kasılması kasılmalar hamilelikte kasılmalar neden olur braxton hicks kasılmaları
bunlar olasılıkla gebeliğin 20. Haftasından sonra başlayan, doğum provası niteliğindeki braxton hicks kasılmalarıdır. Bu kasılmalar daha önce gebe kalmış kadınlarda daha erken başlar ve daha şiddetli olur. Aslında rahminiz doğumda normal olarak bebeği itecek olan gerçek kasılmalara hazırlık olarak kaslarını germektedir. Bu alıştırma kasılmalarını genellikle sancısız (olasılıkla rahatsızlık verse de) sıkışmalar şeklinde hissedersiniz. Yukarıdan başlar, yavaş yavaş aşağı iner ve gevşerler. Genellikle 30 saniye sürerler (solunum egzersizlerine başlamanız için yeterli süre); ancak; 2 dakika veya daha fazla da sürebilirler.
Dokuzuncu ayda gebeliğin sonlarına doğru braxton hicks kasılmaları sıklaşabilir ve şiddetlenebilir; bazen sancılı da olabilir ve bunları gerçek doğum kasılmalarından ayırmak güçleşir. Bebeğinizi doğurtmaya yetmeseler de bu kasılmalar rahim ağzının açılmasına neden olabilirler.
Bu kasılmalar sırasında hissedebileceğiniz rahatsızlığı gidermek için sırtüstü uzanmayı ve gevşemeyi ya da kalkıp dolaşmayı deneyin. Duruşunuzu değiştirmek bunları tümden durdurabilir.
Braxton hicks kasılmaları gerçek doğum anlamına gelmese de, bunları erken doğumdan önce ortaya çıkan rahim hareketlerinden ayırmak güç olabilir. Bu nedenle, bir sonraki ziyaretinizde mutlaka hekiminize bunları anlatın. çok sık oluyorlarsa (saatte dörtten fazla) ve/veya birlikte ağrı varsa (sırt, karın veya kasık ağrısı), ya da olağandışı vajinal akıntı olmuşsa ve erken doğum riskiniz yüke hemen hekiminizi arayın
Deniz’e hamileliğimin beşinci ayındaydım. Arkadaşlarla birlikte plaja gitmiştik (Miami’de neredeyse her mevsim denize girilebiliyordu). Birden karnım acayip bir şekilde kasıldı, eğrildi, büğrüldü, semsert oldu. Bir an nefesim kesildi. Neydi, ne oluyordu demeye kalmadan geçti gitti. Yanımdaki benden daha “deneyimli” bir anne arkadaşım “Şekerim, Braxton Hicks kasılmaları bunlar” dedi. “Pardon?” diye sordum. Sonra da araştırdım, soruşturdum:
canım olmuyor olsaydı şimdiye düzeltirdim çok üzgünüm
yardımcı oluyum derken olana bak
nasıl yani dü<enle kısmına girmiyor mu:44:
Kasılmalar illa 30.haftadan sonra başlar diye bir şey yok..En kısa zamanda bir RİSKLİ GEBELİK UZMANI na gidip karnınızda sertleşmeler olduğunu söyleyin ve RAHİM AĞZI UZUNLUĞU nuzu ölçtürün vajinal ultrasonda....Erken doğum yaşamayın ....Ve bu konuyu ciddiye alın...Rahim ağzı yetmezliğinden erken doğum yapanlar topiğini de ziyaret ederseniz sizin için faydalı olabilir...
Canım normal gebelik takibi yapan doktora değil riskli gebelik uzmanı olan bir dr a git muhakkak..Psikolojik vs saçmalığını boşver..Ultrasonda muhakkak rahim ağzını ölçtür..Ben ve daha bir çok arkadaşım rahim ağzı yetmezliği ve kasılmalar yüzünden bebeklerimizi zamansız doğurup kaybettik..Riskli hamilelik yaşamayan bunu anlayamaz....Googledan da rahim ağzı yetmezliği veya Servikal yetmezlik diye de araştırabilirsin...Lütfen ciddiye al yazdıklarımı...
AAAH işte doktora hatta bir kaç doktora en ince detaya kadar anlatıyorum...
mesela idrar enfeksiyonunu biri bilemedi dinledi geçti meğer enfeksiyonmuş..
başka doktora bu sertleşmleri söyledim oda olur öle büyürken dedi.
bende : ufak tefek bişeyi dile getirmem bazen nefesimi kesiyor gibi kalbim dahi sıkışır gibi oluyor
(gülerek) yok okadar olmaz pisikolojiktir dedi gitmem için bekledi...
delircem
ben herşeyi doktoruna bildiren bilinçli hasta olmasam bu kadar gam yemem.
daha öncede doktor cahillerinden neler çektim..
benim için ne olur dua edin...
Canım normal gebelik takibi yapan doktora değil riskli gebelik uzmanı olan bir dr a git muhakkak..Psikolojik vs saçmalığını boşver..Ultrasonda muhakkak rahim ağzını ölçtür..Ben ve daha bir çok arkadaşım rahim ağzı yetmezliği ve kasılmalar yüzünden bebeklerimizi zamansız doğurup kaybettik..Riskli hamilelik yaşamayan bunu anlayamaz....Googledan da rahim ağzı yetmezliği veya Servikal yetmezlik diye de araştırabilirsin...Lütfen ciddiye al yazdıklarımı...
canım benim burası ziyaretçişlere bile açık o yüzden aşikarlık hoşuma gitmiyor.Sakıncası yoksa şu an hangi şehirde olduğunu sorabilirmiyim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?