Sorum annelere

Smallworld

Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2016
39
2
6
Hepinize merhaba benim sorunum kızımın uyku ile memeyi birlikte düşünmesi emmeden uyumuyor kesinlikle ilk çocuğum sanırım acemiliğe geldi yanlış alıştı şuan 13 aylık ama nasıl bu durumu atlatıcaz bilmiyorum. Gün içinde aklına gelmiyo kucağıma filan aldığımda istemiyor ancak uykusu olunca sadece orda uyumak istiyor .. gece özellikle meme için 3 bazen 4 kere uyanıyo beni de kendini de helak ediyo bu durumun önüne nası geçebilrm sizler nası bıraktırdınız memeyi yardımcı olabilir misinz?

Memeyi vermeyerek bırakacak zor bir süreç ama hangi alışkanlığı bıramak kolay ki
Sanırım ilk alışkanlığımız memeyle başlıyor:))))

Emzik yapmış memeyi öyle uyuyor sanırım.. yegenimde öyle idi.. 18 aylık olunca gece beslenmeyi kesmek için memede uyutmadi ablam.. yatağına koyup elini tuttu yeni uyutma ritueli yarattı 1 haftaya alıştı.. siz de onun ve sizin için uygun olan yeni bir rituel bulursaniz memeyi uyku için kullanmaz artık.. sabır ve kesin duruş lazım.. yoksa uzar o da siz de yipranirsiniz..

Ama memeyi bırakması için erken değilmi daha küçük baya.
Sadece uykuda emmek istiyor .. doktor bıraktırmamı söyledi çünkü memeye güvenip diğer gıdaları da almıyo yeterince beslenmiyo ve benim bünyem de zayıf ikimiz için de bırakması iyi olacak .. çalışmaya da başlıycam gün zaten yorucu geçiyor gece de yorucu olunca olmuyor enerji kalmıyor doğal olarak

Benim çocuklarımın ikiside öyleydi canım. Ne yapsam vazgeçiremedim. Uyku gelince illa memede uyuyacak yoksa çıldıyordu. İki yaşında emmeyi bırakınca bir iki günde düzene oturdu çok şükür. Ben emmeyi bırakınca nasıl uyur ne yaparım diye çok korkuyodum fakat umduğum gibi olmadı. Kendi kendine alıştı.

benim ilk oglumda öyleydi.cok zordur gercekten bilirim.ben 2 yasina gelince sütten kesince rahatlamistim.gece 5 6 sefer uyanan cocuk bir sefer kalkar su icer geri yatarti.ama 2 yasina kadar oyle devam ettik zor olsada.sizinki küçük henüz.Allah kolaylik versin umarim bir çözüm bulursunuz. ben bulamamistim malesef:)

Kendi kendine nasil alisti biraz daha acarmisiniz. Benimde oglum 22 aylik 1 2 aya birakmayi dusunuyorum. Uyku disinda suan vermiyorum zaten.
Siz nasil yaotiniz yani uykusu geldiginde saate bakmaksizin kendi uyumasini mi beklediginz. Gece uyandiginda nasil sakinlestirip uyuttunuz? Cevaplarsaniz cok mutlu olurum

Gece kalktığı zaman emzirmeyip su içirip geri yatırın, uykuya dalana kadar yanına oturup elini tutun ya da yanına uzanın sırtını sıvazlayın...

Gece emmeyince gündüz emer herhalde. 2 yaşına kadar da emzirmeye çalışın.

Yok canım kendi uyumasını beklemedim. Saati geldiğinde yanına uzanıp uyuyana kadar bekledim. Geceden çok korkuyordum açıkcası uyku haliyle uyanıp meme isteyecek diye. Birkaç gün gece sadece bir kere uyandı. Ve ondada meme istemedi yine yanında uyuyana kadar bekledim. O bikaçgün sonunda hiç uyanmadı geceleri. Bu benim için mucize oldu. Çünkü geceleri ne üç ne beş. Artık sayısını hatırlamıyordum o kadar sık uyanıyordu. O yüzden bu kadar kolay atlatacağımı sanmıyordum. Tabi yaptığım doğru değil ama bıraktırmak için meme uçlarına biraz salça sürmüştüm. Artık kanıyo memede süt bitti demiştim. O bir kere uyandığındada meme kanıyo zaten diye hiç istemedi kendisi.

Cevap icin cok tesekkur ederim. Bende gunduz sutunu oyle salca surerek kestim. Cok rahat oldu .umarim gecede rahat olur cunku bizimki de cok duskun

Oğlum 19 aylık , gündüz 2-3 kere emiyor bazen 12 saat geçiyor anca aklıma geliyor . Uyurken de farklı şekillerde uyuyabiliyor ama gece 3-4 kez uyanıp emiyor işte bende kestiğimde gece uyanırsa ne yapıcam diye korkuyorum .
Ama annelerin genel olarak söylediği "bıraktığı andan itibaren uykuları düzene giriyor, gece uyanmıyor"
İnşallah bizde de öyle olur

Bir de bıraktıran anneler çocukları hasta olunca ne yapıyor hastalık zamanı zor geliyor bana

Kızım bir yaşındayken ani bir kararla memede uyumayı bıraktırdım. Çok kolay olmağıdını baştan söyleyeyim.
Uyku saati geldiğinde yatağına koydum çok çok ağladığında sarılıp tekrar yatırdım. İlk gün bir saatten fazla sürdü. Kızımla birlikte ben de ağladım. Üç dört gün ağlaması devam etti ama süresi her gün azaldı. Sonunda ağlamadan 10 dk da uyumaya başladı. Senin gerçekten kararlı olman gerekiyor. Kızım 28 aylık şu anda kendi kendine uyuyor. Tavsiye ederim.

Benim oğlunda 20 aylık hala 7 8 kere memeye kalkıyor bazen sinirleniyorum ama bence süte değil anneye ihtiyaç duyuyo ve anne= meme olduğu için biz süt veriyoruz. Belki başka bir yöntem denenebilir sarılırsın kucağına alırsın ninni söylersin ısıgı açmadan odada dolaşırsın elini tutarsın sırtını kaşırsın bilemiyorum . bende hiç biri işe yaramadı memeye devam.. Arada sinirlensemde şikayetçi değilim

Ben aglamasına kesinlikle dayanamıyorum ağlayarak verilen bütün eğitimler benim karakteriyle bagdaşmıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…