• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorumsuz bir Baba, sar bir ocuk, alayan Anne....

titanik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2008
253
5
96
49
Mardin
[FO NT="Arial Black"][/FONT] merhaba ben sizlere kaç gündür çok üzüldügün bir konuyu anlatıcam.bizim 17 yıllık komşumuzun kızı evlendi.6 yıl oldu evleneli,zavallı hemen hamile kaldı.neyse bebegi doğdu,çocuk evde sararmış kız bebek sarılık oldu bir dr götürelim demiş cahil kaynana,geçici sarılık dr ne yapsın otur oturdugun yerde deyip kıza kızmış.2 gün daha geçmiş çocuk sapsarı, baygınlık geçiriyor artık.dr koşmuşlar,dr kızım neredeydin çocugun en üst sfada sarılık olmuş, hiçmi dr,sormaz gelmez deyip bir güzel kızmış.günlerce hastanede tattı çocuk ışın tedavisi faalan zor kurtuldu çocuk.ama dr bu çocukta kalıcı bir sekel kalır demişti.neyse çocuk yaşıtlarına göre geç yürüdü,geç konuşmaya başladı,daha dogrusu konuşammadı sadece ses çıkarıyor.annesi kendi çabalarıyla dr götürüyor,( bu arada komşum diyarbakırda oturuyor).dr derdini anlamıyor sarılık olmuş bu çocuk böle normal bir çocuk degil kabul edin diyo baba hiç oralı degil götürme böle kaalsın boşuna götürüyoz diyor.komşum bana geldi 3 ay önce bak dedim bu çocuk özürlü kabul et ve büyük şehre dr götür dedim.oda dedigimi yaptı.d.bakırdaki doktora gidip bana yol göster çocugumu tedavi edeyim diyor dr ona hacettepede bir dr ismi sölüyor.kız gitti tahlil falan derken çocugunun sagır oldugunu ögerndi.ve geç kalınmış,ama genede dr bir kulagına bir çip takabilecegini 3 ay deneme yapıplacagını iyi olursa ameliyatla düzelecegini söledi.biraz umut var yani ama fiyat 4 milyar oldugu için babası taktırmamış.kızın durumunu düşünü artık çocuguna mı yansın babanın yaptıgına mı böle babalarda var.maddi durumu iyi degil ama sigortaları var.bide ömür boyu bu acıya katlanamaz insan işte böle insanlarda var çok üzgünüm paylaşmak istedim.

Allah yardımcısı olsun çocuğa acil şifaa annesine de sabır versin:Saruboceq:

zor bi durum gerçekten :çok üzgünüm:

gercekten cok zor bir durum nasıl insanlar var anlam veremiyorum umarın bir cözümünü bulur esi ve kayınvaldesini karsısına alma pahasınada olsa :( ne kdr sorumsuz insanlar var o baba bu cocugun günahını bir ömür boyu cekicek bu sorumsuzlukla amaaaa bu kdr cahil insanlardan da artı bir davranıs beklenemez zaten

her erkek baba olmamalıdır..
cok uzuldum ama uzulmek yetmez carede bulmak lazım..
annenın sımdı ayakta durma zamanı..
hastaneye bı dılekce yazabılırsınız..
d.bakır işadamları derneklerıne saglık kuruluslarına kulaga takılan cıhazı ureten fırmaya..
dagıtımını yapan sırkete satısı yapan medıcallere muracat etsın anne yawrusu ıcın calınmadık kapı bırakmasın..
eger bunlarıda yapamaz ıse cocugu devlet hımayesıne versın..
18 yasına gelmeden kulaklıkları takılır egıtımını alır..
ozurlu bı cocugun egıtımı yaşamı daha ozen ıster anneye ıletın ve konusun kendısı ıle aglancak zaman degıl derman care buluncak zaman..

bu aleti hacettepe deki dr takmak istemiş.3 ay dememek lazımmış belki olabilir,demiş dr devlet karşılamıyor babada çocugu için bir yerden bulabilir ne biliyim kredi alır bişey yani alahım büyük konuşmayalım ama bulunur diyorum.daha ankaradalar gelsinler bakalım ne olcak.üzgünüm ama çokkk

Ahh canım yazık yaa...Allahım o minicik yavrucağa şifasınıda verir inşallahh
Bu işitme problemleri ve cihazları ile ilgilinen bir ünlü vardı ama kimdi acaba yaa..Filiz akın mıydı ki ??
Etrafınızda bu tür problemleri olan var ise arayın diyordu ama şimdi hatırlayamadım belki yardımcı olurdu o aileyede ..

Ahh canım yazık yaa...Allahım o minicik yavrucağa şifasınıda verir inşallahh
Bu işitme problemleri ve cihazları ile ilgilinen bir ünlü vardı ama kimdi acaba yaa..Filiz akın mıydı ki ??
Etrafınızda bu tür problemleri olan var ise arayın diyordu ama şimdi hatırlayamadım belki yardımcı olurdu o aileyede ..
canım keşke yardım eden olsa...

Arkadasim böyle üzülmekle vah vah demekle olmaz....:1no2:

Kadinin elinden birsey gelmiyor, Baba sorumsuz...bari sen Allah rizasi icin bir el at konuya.....internet elinin altinda....arasatir sorustur....belki masraflari üstlenen bir hastane bir kurum bulabilirsin....sanatcilar falanda cok yardimci oluyormus duydugma göre....Anne ile iletisimde kal...moral ver destek ol....
Yazik günah....belki simdi müdahale edilirse o yavrucakda sagligna kavusur....yarin öbür gün cok gec olabilir......Allah yardimcilari olsun mübarek gün insallah:Saruboceq:

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı olarak 12 yaş altı işitme problemi olan, maddi durumu kötü, hiçbir sağlık güvencesi olmayan fakir çocukların tüm tedavisini ve kullandıkları işitme cihazını ücretsiz karşılayacağız.

Çevrenizde bu tür çocuklar varsa, lütfen benim telefonumu verin.

SEMA ONAY (Rektör Asistanı)

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yurtiçi Yayın Koordinatörü
Cep Tel: 0543 291 65 65 -- 0532 504 02 22

bu mail bana çok uzun süredir geliyor belki bir sonuç çıkar umuduyla yazmak istedim

Üzüldüm
Cehalet maalesef var olduğu sürece daha çok karşılaşırız bu tip vakalarla.
Baba eğer duyarsız kalıyorsa bu duruma
Anne bazı kuruluşlara başvurup yardım isteyebilir.
4 milyar büyük bir para değil,hayırseverler mutlaka el uzatacaktır.
Siz ön ayak olursanız,eminim yardım edecek birileri çıkacaktır.
Allahtan çok merhametli bir ülkede yaşıyoruz.
İnsanlar duyarsız kalmıyorlar böyle durumlarda
Ama ağlamayanada meme yok
Onun için bir yerden başlamanız lazım
Tekrar tekrar geçmiş olsun diyorum.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı olarak 12 yaş altı işitme problemi olan, maddi durumu kötü, hiçbir sağlık güvencesi olmayan fakir çocukların tüm tedavisini ve kullandıkları işitme cihazını ücretsiz karşılayacağız.

Çevrenizde bu tür çocuklar varsa, lütfen benim telefonumu verin.

SEMA ONAY (Rektör Asistanı)

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yurtiçi Yayın Koordinatörü
Cep Tel: 0543 291 65 65 -- 0532 504 02 22

bu mail bana çok uzun süredir geliyor belki bir sonuç çıkar umuduyla yazmak istedim
slm arkadaşım şimdi gördüm öncelikle çok teşekkür ederim hepinize annesiyle konuşcam e bu verdiginiz adresi arıcam eger dogruysa,bizlerin hayrını düşünemiyorum bile çok teşekkür ederim.

önceki haber sonraki haber

8 Ekim 2006
Filiz Akın’dan çocuklara destek

Starkey İşitme Vakfı, "Dünya İşitebilsin Diye" projesi çerçevesinde kasım ayında İstanbul’da bir çalışma başlatacak.

İşitme cihazı alanında faaliyet gösteren firmanın, sosyal güvencesi olmayan, işitme özürlü çocuklar için geliştirdiği projeye bir destek de Türk sinemasının unutulmaz yıldızı Filiz Akın’dan geldi. Vakfın Türkiye’deki çalışmalarının tanıtımını üstlenen Akın, Türkiye’nin hemen her yöresinde yaşayan ve işitme engelli çocuklara ulaşmaya çalışıyor. Akın’ın tanıtımını üstlendiği bu organizasyonda, ücretsiz olarak işitme cihazı uygulanmasından yararlanmak isteyenlerin 20 Ekim’e kadar "vakif@starkey.com.tr" adlı internet sitesi ya da (0212) 230 45 32 no’lu telefona başvurmaları gerekiyor.

arkadaşıma yolla yazıcı için

En Beğendiğiniz 10 Haber

Lütfen bu haberi değerlendiriniz...

Beğenmedim 1 | 2 | 3 | 4 | 5 Beğendim

Yorum Sayısı: 2 / 2 Yorumlarınızı Yazınız diğer yorumlar >>>

Deniz Çayır ('dee' tüm yorumları) 07/10/2006 - 13:47
bence filiz akın gibi kadınların sayısı çok az ve giderek azalıyor maleseff onun adına teşekkür edeiyorumm

m ali gemali ('MAliGemali' tüm yorumları) 07/10/2006 - 0:01
Filiz Akın gerçekten bir "hanımefendilik" abidesi ve ne yazık ki benzerlerinin sayısı çok az olduğu
için de bugünkü "dejenerasyon"la karşı karşıyayız..

Yorum Sayısı: 2 / 2 Yorumlarınızı Yazınız diğer yorumlar >>>

Magazin Haberleri

Gözlük kullanmayı bilmiyoruz

ADnet Reklamları Bu bir reklamdır.
En Popüler Sitelere ADnet ile Reklam Verin
Milyonlarca kişiye en ekonomik fiyatlarla ulaşın.
ADnet

Reklam vermek için tıklayınız.

© Copyright 2006 Hürriyet
www.hurriyetkurumsal.com

canim bende netten bunu buldum.bir arkadas filiz akinin bu konuda yardimci olacagini yazmis ya...sayfayi biraz fazla kopyalamisim nette bir problem var, yada bu sitede..kontrol edemedim artik kusura bakmayin ...

yazık çocuğa...cehalet hayat karartıyor maalesef...

çok doğru

bir de umursamazlık var ya

sanki kendi kanı kendi canı değil

hdi onu geçtim insanlık hiç mi kalmamış içlerindekafamçokkarıştı

çocugun annesini kaynana susturdu, babası geberiyomuydu o arakötükedihüso

kesinlikle ailenin ihmali yüzünden bu hale gelmiş sağlam çocuk :(
bunun vebalini kim üstlenecek ileride :'(
çok üzüldüm. Allah şifalar versin...

Ya çok üzüldüm, ben umutlandırıp hayal kırıklığı yaşatmak istemezdim, inş bir yol bulunur

Ne sorumsuz insanlar var gerçekten.:kızgın:
İnsan evladına bile,bile böyle yapar mı??yasakkelime
Benim kardeşim sara hastasıydı şuan 15 yaşında ve 3-4 yaşlarındayken farkettik..
Hemen doktorlara koştuk,göz yanılmasıdır dediler geri gönderdiler başka hastanelere gittik epilepsi dediler tahlillerden sonra vs..
Kısacası anlatmak istediğim zorlu bir süreç oldu ama başardıkk atlattı..
Evladı için gereken herşeyi yapması gerekirmafoldumben
Bence bulup buluşturmalı o ameliyatı yaptırmalılar:delphin:
Sağlık hiçbirşeye benzemiyor çünkü:sinifsinif:

Back
X