Sorumsuz insanlar ve pandemi süreci

46M6

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2016
1.771
2.687
133
Kızlar malum hala şu illet bitmedi ve iş gereği otobüs kullanmak zorundayız. Örneğin Geçenlerde maskeliyim oturdum boş koltuğa her yere dokudum diye elimi kolonyalıyorum . Millet sanki anormal bir şey yapıyormuşum gibi bakıyor. Sonra yanıma bi adam oturdu ama cidden yakınıma oturdu bacağını ayıra ayıra yayıla yayıla maskesini cenesine indirmiş zaten çoğu da koluna takıyor . ben de rahatsız oldum öksürdüm Allahtan başka yere geçti. Sırf böyle insanlar yüzünden geçmiyor ve ciiddi anlamda sinirlerim bozuldu. Sürekli hasta olursam nolur diye düşünmeye başladım.Geçen duş aldım mesela burnum tıkandı resmen kendimi hasta hisseetim ateşim çıktı hemen aklıma bugun şuraya dokundun elimi yıkamış mıydım? Acaba şu insan yanıma oturdu ondan mı geçti diyerek uyuyamadım sinir stresten. Ben mi abartmaya başladım yoksa hepimiz aynı mıyız? Ayrıca Toplum içinde sorumsuz davrananlara tepkiniz ne oluyor?

Bu hafta esimin isyerine biri önlemsiz pozitif olan cocugunu getirdi. Kendi testi negatif, cocugun ki pozitif cikinca "test yalnistir" diye ortada geziyorlar. Yani pozitif oldugunu bildigi halde baskalari riske atanlar var. Allah akil fikir versin. Insanlar böyle devam ederse daha bir kac sene rahat ugrasiriz bununla.

Valla ben artık Allaha havale ediyorum.
Uyar uyar bitmiyor, maskeyi çenesini altına indiren mi dersin, otobüste maskesini çıkarıp hapşıran mı dersin, bileklik gibi kolunda gezdiren mi dersin.. Her telden var dışarıda.
Türkiyede bu pandemi süreci yürümüyor, çünkü halk dikkatsiz. Okulların açılmasını hiç hiç istemiyorum zaten.

ben direkt sesimi çıkartıyorum, tersliyorum.hatta eline telefonun kamerasını hazırla görüntü alıp şikayet ediceğini söyle mırın kırın ederse.
Gecenlerde bir video izledim sizin yaptığınızı yapan birinin videosu sana ne diye darp etmişlerdi.

Bu hafta esimin isyerine biri önlemsiz pozitif olan cocugunu getirdi. Kendi testi negatif, cocugun ki pozitif cikinca "test yalnistir" diye ortada geziyorlar. Yani pozitif oldugunu bildigi halde baskalari riske atanlar var. Allah akil fikir versin. Insanlar böyle devam ederse daha bir kac sene rahat ugrasiriz bununla.
Alaaahhhhııım sana geliyorum
Test yanlış nedir ya? Aylardır sağlık çalışanları böyle insanlara nasıl dayanıyor vallahi şaşıyorum

Okullar açılırsa çocuklar sayesinde eve eninde sonunda gelecek bence. Öğretmen olarak o kadar endişeliyim ki, çocukların maksimum dikkat süresi 5 dk. :(
Ben de öğretmenim. Bizim yaş grumuz büyük. Tez görüşmelerinde falan çok dikattliler yani dışardaki insanlardan daha duyarlılar mesela. Herkes böyle olsa tamam dersiniz .

Alaaahhhhııım sana geliyorum
Test yanlış nedir ya? Aylardır sağlık çalışanları böyle insanlara nasıl dayanıyor vallahi şaşıyorum

Ya insanlarla ugrasmak o kadar zor ki. Birde durmadan yalan söylüyorlar. Her yerde corona kurallari yaziyor. Giriste yaziyor. Hem yalan söylüyor gelme sebepleri hakkinda, hemde calisanlara iftira atiyorlar "ben buna söyledim telefonda" diye. Ama öyle birsey yok. Muayenehaneye kanser tedavisi gören cocuklar da geliyor. Enfeksiyon riskini mümkün oldugu kadar yok etmek gerekiyor, ama insanlar iste böyle duyarsiz. Insan kafasini duvara vurmak istiyor bazen. Bu sene yurtdisi tatilleri yasaklamalari gerekirdi. Bu aile mesela ispanya tatilinden dönmüs. 🤦‍♀️

Ya insanlarla ugrasmak o kadar zor ki. Birde durmadan yalan söylüyorlar. Her yerde corona kurallari yaziyor. Giriste yaziyor. Hem yalan söylüyor gelme sebepleri hakkinda, hemde calisanlara iftira atiyorlar "ben buna söyledim telefonda" diye. Ama öyle birsey yok. Muayenehaneye kanser tedavisi gören cocuklar da geliyor. Enfeksiyon riskini mümkün oldugu kadar yok etmek gerekiyor, ama insanlar iste böyle duyarsiz. Insan kafasini duvara vurmak istiyor bazen. Bu sene yurtdisi tatilleri yasaklamalari gerekirdi. Bu aile mesela ispanya tatilinden dönmüs. 🤦‍♀️
Gel de laf anlat.
Herkes o kadar rahatladı ki insta storyler tatil köyü oldu. Onları gördükçe ben evde oturuken burnum tukandı diye ortalığı velveleye verdim😀
Eşiniz mi doktor bu arada?

Bu ara bu konular ne kadar çok arttı:( Sanırım çalışan veya bir şekilde sürekli kalabalığın içinde olmak zorunda kalanların paniği ve endişesi daha fazla, ki sizlere hak veriyorum, duyarsız sorumsuz insanlar çoğaldı.
Toplu taşımada neden maske takılmıyor mesela? Şoförlerin maskesiz olanları veya maskeyi doğru takmayanları almaması gerekir, herhangi bir ikaz olmuyor mu acaba?

Bu ara bu konular ne kadar çok arttı:( Sanırım çalışan veya bir şekilde sürekli kalabalığın içinde olmak zorunda kalanların paniği ve endişesi daha fazla, ki sizlere hak veriyorum, duyarsız sorumsuz insanlar çoğaldı.
Toplu taşımada neden maske takılmıyor mesela? Şoförlerin maskesiz olanları veya maskeyi doğru takmayanları almaması gerekir, herhangi bir ikaz olmuyor mu acaba?
Kollarına takıyorlar geçenlerde biri uyardı sallamasyon takar gibi yaptı şöför.
Kapıya 24 kişi oturacak 12 kişi ayakta şeklinde afiş asmışlar ama gelin görün otobüs tıklım tıklımdı yaşadığım yerin merkezinde birde bu olay. Küçük yerlerdeki sorumsuzlukları düşünemiyorum. Böyle şeyler görünce gerçekten sinirleniyorum tepki versem abartıyorsunuz diyorlar sağlık bu nasıl abartmayayım? Pandemi sürecindeyiz çalışmayalım oturduğumuz yerden para gelsin diye bir lüksümüzde yok. Resmen gece aklıma geliyor yarın nasıl otobüse binip insan içine karışacagım diye. Durakta otobüse binmeden önce sigara içen var, maskeyi çıkarıp tüküren var

Parkta cocugumun binecegi aleti dezenfekte edip siliyorum diye, maskeliyim diye millet tuhaf tuhaf bakiyor. Umrumda degil. Akintiya karsi kurek cekiyormusum.gibi hissetsem de dogru bildigimi yapmaktan vazgecmeyecegim.
Kız kardeşim soğuk algınlığı geçirdi o bile eldivenle gezdi tüm gün. Oturduğu yerleri sildi kolonyayla insanlar güldü. Böyle olunca bir deli biz miyiz diyorum😀

Sen bide evimin ordaki oteli görsen.. millet tatile gelmiş durmuyorlar neredeyse her akşam düğün tıklım tıklım... 🙄🙄 Sahil desen zaten genç yaşlı çoluk çocuk kaynıyor.. kimsede maske yok olanlar sayılı 🙄🙄

Sen bide evimin ordaki oteli görsen.. millet tatile gelmiş durmuyorlar neredeyse her akşam düğün tıklım tıklım... 🙄🙄 Sahil desen zaten genç yaşlı çoluk çocuk kaynıyor.. kimsede maske yok olanlar sayılı 🙄🙄
Siz nasıl önlem alıyorsunuz? Benim burda okurken anksiyetem tuttu :D

Gel de laf anlat.
Herkes o kadar rahatladı ki insta storyler tatil köyü oldu. Onları gördükçe ben evde oturuken burnum tukandı diye ortalığı velveleye verdim😀
Eşiniz mi doktor bu arada?

Evet. Biz de bi yüzden münkün oldugu kadar tedbirli davranmaya gayret ediyoruz. bu seneki bütün tatil planlari iptal ettik, fazla saga sola da gitmiyoruz. Bir sene gitmeyelim ne olacak sanki. 🤷‍♀️ insanlar fazla cabuk rahat moduna gecti. Enfeksiyon rakamlardan belli zaten

Siz nasıl önlem alıyorsunuz? Benim burda okurken anksiyetem tuttu :KK70:
Evden çıkmıyorum etraf sakinken bebeğime camdan hava aldırıyorum veya kimse yokken ana kucağına koyup kapının önünde bir tur atıp içeri giriyorum. 😂 korkumdan çamaşrlarmı bile akşamdan asıp sabahtan topluyorum🙄

Back
X