Sorumsuz insanlar ve pandemi süreci

Benım yasadıgım sehırde 2. Sıraya cıkmıs galıba vakada kucuk sehır olmasına ragmen ama okadar sorumsuzlarkı hala dugunler ev toplantıları carsı pazar gezmeler. Illet oluyorum gecen carsıda gıdıyorum ıkı bayan maske var ve sarılıp opusuyorlar sankı maske herseyden koruyor sadece yeterlı gıbı davranıyorlar. Magazada bır kuyruk olmus 3 dukkan onu okadar bı okadarda ıcerıde var sankı hıc kıyafetlerı kalmamıs. Otobusler zaten allahlık eskıden tek koltuktu sımdı koltuklar dole ayakta ınsan dolu o kural kalktımı bılmıyorum ama cok kotu oldu ınsanın bınesı gelmıyor ve dolmus vs de yok ya yuruyeceksın ya taksı aracın yoksa. Bınenlerde cogu cocuklu anneler ve yaslılar. Bızım ınsanımız koyun surusu gıbı basında coban ıstıyor. Polıs her adımda sunu yap bunu yap dıyecek yoksa yapmıyorlar. Neden yapmıyorsun sorusuna hanı polıs yokkı dıyor adam. Aksama kadar o polısler sıcakta yuruyerek devrıye atıyor yazıkk keske kendılerı yapsada o polısımız bıraz nefes alsa

Kızlar malum hala şu illet bitmedi ve iş gereği otobüs kullanmak zorundayız. Örneğin Geçenlerde maskeliyim oturdum boş koltuğa her yere dokudum diye elimi kolonyalıyorum . Millet sanki anormal bir şey yapıyormuşum gibi bakıyor. Sonra yanıma bi adam oturdu ama cidden yakınıma oturdu bacağını ayıra ayıra yayıla yayıla maskesini cenesine indirmiş zaten çoğu da koluna takıyor . ben de rahatsız oldum öksürdüm Allahtan başka yere geçti. Sırf böyle insanlar yüzünden geçmiyor ve ciiddi anlamda sinirlerim bozuldu. Sürekli hasta olursam nolur diye düşünmeye başladım.Geçen duş aldım mesela burnum tıkandı resmen kendimi hasta hisseetim ateşim çıktı hemen aklıma bugun şuraya dokundun elimi yıkamış mıydım? Acaba şu insan yanıma oturdu ondan mı geçti diyerek uyuyamadım sinir stresten. Ben mi abartmaya başladım yoksa hepimiz aynı mıyız? Ayrıca Toplum içinde sorumsuz davrananlara tepkiniz ne oluyor?
bende öyleyim çantamda kolanya ıslak mendil yedek maske ile geziyorum

da ıcerıde var sankı hıc kıyafetlerı kalmamıs. Otobusler zaten allahlık eskıden tek koltuktu sımdı koltuklar dole ayakta ınsan dolu o kural kalktımı bılmıyorum ama cok kotu oldu ınsanın bınesı gelmıyor ve dolmus vs de yok ya yuruyeceksın ya taksı aracın yoksa. Bınenlerde cogu cocuklu anneler ve yaslılar. Bızım ınsanımız koyun surusu gıbı basında coban ıstıyor. Polıs her adımda sunu yap bunu yap dıyecek yoksa yapmıyorlar. Neden yapmıyorsun sorusuna hanı polıs yokkı dıyor adam. Aksama kadar o polısler sıcakta yuruyerek devrıye atıyor yazıkk keske kendılerı yapsada o polısımız bır
evet kalktı yarı kapasite idi önceden şimdi doldurasıya

Kis boyu hasta olcaz ama..
Bu covid olmak zorunda degil, nezle grip, domuz gribi, bronsit vs..
Tedbirli olmak cok iyi ama azcik sakinlik sizin psikolojiniz icin daha iyi olur.
Zaten problem de bu. Tedbir alinmadikca herkes hasta oldukca kim grip kim nezle kim korona biliinmiyor ki?
Eskiden usuten 1 hafta dinlenir gecerdi kimse panik yapmazdi simdi herkes o kadar sorumsuz ki kendisi hastaysa baskasi da hasta olsun diye onlem almiyor.

Ben kayıt yaptırmayın diye bir şey söyleyemem, siz de söylemezsiniz. Görevimiz buysa gideceğiz zaten. Forumda yeni bir öğretmen düşmanlığına cevap verecek mecalim yok kusura bakmayın. Öğretmenler ve öğrenciler diğer ülkelerdeki gibi ölmeye başladığında, bunların hiç anlamı kalmayacak. O yüzden kendimi açıklamalar için yormak istemiyorum. Bize şehit öğretmen der geçerler ama öğrenciler için Allah yardım etsin. Rusya aşıyı ilk öğretmen ve öğrencilerine vurdu, öyle açacak okulları. Çünkü 3 hafta açık kaldığı süreçte yüzlerce çocuk öldü. Çocuğum olsa hayatta göndermem ama öğrencilerim için çok korkuyorum. Biraz mantık. Elbet aşısı, ilacı bulunacak ama eğitim aşkıyla dolu ve işsiz mezunlarla dolu ülkemizde en önemlisi o sınıfa girmek haklısınız, ucunda ölüm de olsa. Son mesajımdır, diğer konular da da cevap vermekten yoruldum.
rusya aşıyı vurmaya basladimi ?

İnsanlar hakkaten çok sorumsuzlar(mış) bugün ben de okula gittim seminerlerimiz basladigi icin.Öğretmen arkadaslarimin buyuk bir kismi cok dikkatliydi fakat sayilari azda olsa dikkatsiz olanlar vardi çok şaşırdım.Ben aylardir dikkat ediyorum ama bir ogretmen arkadas bugun gelmis dibime maskesini de cene altina almis bagira bagira konusuyor.Uyardim tak maskeni ve birde uzaga otur lütfen diye.Içimden dedimki ne gerizekali insan bu ya.Bunca aydir her allahın günü Saglik Bakani korona sayilarini veriyor dikkatli olun diye uyariyor,okullar uzaktan egitim yapti ve yapmaya da hazirlaniyor,hadi bunlari da gectim ortamda çoğu ogretmen maske takmis siperlik takmis körmüsün ne yanasiyosun maske cenede yanima.Kafalari almiyor demekki bunlarin ve buyuk risk olisturuyorlar.Allah bize ve bizim gibi dikkat edenlere sabir versin yardim etsin.Korona olmamak imkansiz bu insanlar oldugu surece.Bugün gozum korktu.

Kızlar malum hala şu illet bitmedi ve iş gereği otobüs kullanmak zorundayız. Örneğin Geçenlerde maskeliyim oturdum boş koltuğa her yere dokudum diye elimi kolonyalıyorum . Millet sanki anormal bir şey yapıyormuşum gibi bakıyor. Sonra yanıma bi adam oturdu ama cidden yakınıma oturdu bacağını ayıra ayıra yayıla yayıla maskesini cenesine indirmiş zaten çoğu da koluna takıyor . ben de rahatsız oldum öksürdüm Allahtan başka yere geçti. Sırf böyle insanlar yüzünden geçmiyor ve ciiddi anlamda sinirlerim bozuldu. Sürekli hasta olursam nolur diye düşünmeye başladım.Geçen duş aldım mesela burnum tıkandı resmen kendimi hasta hisseetim ateşim çıktı hemen aklıma bugun şuraya dokundun elimi yıkamış mıydım? Acaba şu insan yanıma oturdu ondan mı geçti diyerek uyuyamadım sinir stresten. Ben mi abartmaya başladım yoksa hepimiz aynı mıyız? Ayrıca Toplum içinde sorumsuz davrananlara tepkiniz ne oluyor?

Pandemi ayrı bir dert ama o bacaklarını ayırıp oturanlar var ya tilt oluyorum, cinler tepeme çıkıyor, direk bacaklarınızı toplayın lütfen derim en sinir olduğum şey
Virüse karşı insanlar duyarsız mecbur kendimizi koruyacağız ama psikolojimizi de sağlam tutmamız gerekiyor. Alerjik niritim var o yüzden sık sık burnum tıkanır bunu bildiğim halde ilk zamanlar hasta mıyım diye gerildiğim çok oldu ama şimdi kendimi telkin ediyorum, sen önlemlerini aldın gerisi Allah'a emanet. Maskemi etkin kullanmaya, dışarıdan gelince kapıda soyunup direk duşa girmeye, sürekli el yıkamaya alıştım artık rutinim oldu. Mümkün olduğu kadar kendimizi koruyacağız çünkü insanlara laf anlatılmıyor, ne düşündüklerini umursamıyorum, çantamda kolonya ile dolaşıyorum, maskesiz ya da maskesini yanlış kullanan görürsem düzelt demiyorum artık, yanımdan uzaklaşın diyorum gayet kabaca çünkü laf anlamıyorlar

İstanbulda oturan birisi olarak akşam üstü 6da metrobüse binmekten bıktım çok kalabalık oluyor

Back
X