Sorun Annem... Yardma ihtiyac var

ceylinsude

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
33
0
86
40
Burdur
merhaba arkadaşlar
benim sorunum annem. yaklaşık iki sene önce felç geçirdi. şükür iyi ama düşünceleri bize yaklaşım tarzı herşey çok değişti. bazen psikopata dönüşüyor bana ailemize çok zarar veriyor saçma sapan konuşuyor akrabalarımızdan kopardı bizi. ona psikoloğa ikna etmeye çalışıyorum ben deli değilim diyor bir sürü ilaç kullanıyor acaba onların yan etkisimi delirmek üzereyim onu kırmak istemiyorum ama çok zorluyor bizi sizce onu nasıl ikna ederim psikoloğa gitmesi için:çok üzgünüm:

bence piskologu ayarla o ikna etsin annesi..canim annelerimizin katlandigi bizlerden gizledigi o kadar cok sey varki....kimin piskolojisi bozulmuyoki su zamanda...annelerin katlanmadigi sey yok zaten bide üstüne felc olmus gecmis olsun..seni dinlemez o durumdaysa bence bilir biri ikna etsin..yanlis bir davranisin yanlis bir iman onu cok üzer...bak deli degilim demis bilee

ınş tedavı olmak ıster bıseyı yapmak ıcın ısteklı olmak sart
pekı suan ıyı dıyorsun ağır bı felç mıydı
benımde annem 2 yıl önce gecrdı kalp krızı sonucunda 3 hastane dolas dolas zamanında mudahale olmadı felc gecrdımafoldumben suan cok ıyı ama annemın öle sorunu olmadı
RABBIM sevdıklerımızı korusun

anneciğimde zaten ben bildim bileli kalp sorunu vardı. dedemin cenaze merasiminde halamlar annemle tartışmış ki annem babaannemi ve dedemi yıllarca baktı başka kimse ilgilenmedi cenaze günüde dedem babaları olmuş halamın o gece kalp pıhtı atıp beyin damarını tıkadı çok kötü durumu dediğini defalarca tekarlayıp duruyor

Canım benim annemde 2 sene önce hemde bir hafta içinde 2 kere felç geçirdi. Allahıma şükür iyi fakat annemde felçten sonra değişti. Sanırım bu felç olayları onları derinden etkiliyor ve psikolojilerini bozuyor. İnşallah bir an önce ikna olur tedavi olmaya, ben daha çok onların bu agresif hallerinin kendilerine tekrar zarar vermesinden korkuyorum.

geçmiş olsun öncelikle.
felç bir insanın hayatını tümüyle etkileyen bir rahatsızlık.hiç yerinden kalkamıyormu ne kadar etkilendi bilmiyorum ama yine de zordur tabi.psikolojik olarak artık kendini yetersiz hissediyor olabilir.
daha fazla zaman kaybetmeyin bir psikoloğa gidin.en azında sen kendin git psikologla konuş annene nasıl yaklaşman gerektiğini, neler yapman gerektiğini herşeyi konuş.belki zamanla doğru yaklaşımla annen de kabullenir psikoloğa gitmeyi.
tekrar çok geçmiş olsun allah şifa versin inşallah

Canım annenı ılk once pskologun delı doktoru olmadıgına ıkna et..mesela doktorla anlas..annene de anne sorunlarım var bır pskologo gıtmeye ıhtıyac duyuyorum de..sende benımle gel de ılk boyle ıkna et..sonrasıda gelı..doktorun ıkna kabılıyetıne kalmıs gerısı..

canım ilk annende olmuş birşey değil bu durum öncelikle bunu bil.hayati tehlike atlatanlar ya da ağır ameliyatlar geçirenlerde sıkça yaşanan bir durum.olay sonrası kişilikleri değişiyor hayata bakış açıları farklılaşıyor önceden önemli buldukları şeylere karşı bir anda ilgilerini yitirebiliyorlar , ya çok bencil ya çok saldırgan olabiliyorlar.tabiki bunları psikolog ya da ileri düzeylerinde nörologlarla görüşmeniz gerek.ama bunlardan önce anlayış şefkat ve sabırla yaklaşmanız gerek.size çok iş düşüyor.ilk bir iki seans siz görüşün isterseniz eve geldiğinizde psikoloğa gittiğinizden bahsedin ne kadar faydalı olduğundan yaptıklarınızdan bahseder ona düşündüklerinden farklı bir şekilde bu olayın herkese açık birşey olduğunu yansıtabilirsiniz.bir iki doktora gittiğinizde onunda sizinle gelmesini isteyebilir beni kapıda beklermisin kendimi yanlız hissediyorum deyin.bir kaç kezde gelip girmeden o ortamda kalmasını sağlayınki alışsın sonraki konuşmalarda zamanla önyargısının kyıkılacağını düşünüyorum.ama dediğim gibi top sizde...en iyi şekilde üstesinden geleceğinizi düşünüyorum Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…