Sorun babam

zeholll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
1.741
2.853
133
31
Hanımlar hepinize hayırlı sabahlar.

Babam bir çok genç kızın olduğu gibi benimde kahramanım. Bunca yıl çalıştı didindi bizim için. Bütün doğrularımda ve yanlışlarımda yanımdaydı. Bana karşı sakin, anlayışlı, esprili, güler yüzlü şeker gibi babam var. Onu çok seviyorum.

Fakat babamda uzun bir süredir agresiflik seziyoruz. Bir erkek kardeşim var biz evlatlarına hiç birşeyi yok ama annemle arası pek iyi değil uzun süredir. Bize hiç bir şeyi yok ama anneme kızmak için bahane arıyor neredeyse.

En son yaşadığımız sıkıntıyı anlatayım size. Dün akşam benim keyifle hazırladığım (nadir yemek yapıyorum) sofrada mutlu mesut yemek yiyecekken sofradaki her lokma boğazıma dizildi. Konu annemin ekmekleri fazla dilimlemesiydi. İçeri tabağı bıraktıp masaya oturacakken birden tutuştular kavgaya. Babam haklı annem yiyeceğimiz kadar doğramalıydı. Annemde ekmekleri malesef zaman zaman çöpe atıyor. Babamda bu israfın önüne geçmek için biraz sert dille tepkili agresif konuştu. Annemin sesi de yükselince derken bende sinirlendim. ''Haklısın ama bu tarz konuşmaman gerekiyor çok agresif görünüyorsun baba.Keyifli keyifli şu sofrayı hazırladım mutlu mesut yiyecekken bu şeylere gerek var mı'' dedim. Annemde benden güç aldı sesi daha çok yükselince babam anneme bağırdı ve kaktı sofradan :KK43:. Aralarında bu tarz milyon tane sorun oluyor ve orta yolu hep kardeşimle ben buluyoruz. Bir evlilik terapistine dönüştüm neredeyse.

Yalnız elbette şu da var. 2 gün önce beni görüntülü arayıp ''ben karıcığımla kahvatı yapıyorum. Seni kıskandırmak için aradık yavrum'' diyen de bir adam babam.Annemi seviyor. Anneminde çoğu kez haksız olduğu yerler var farkındayım ama bu agresiflik günden güne buyuyor.

Babamı psikiyatriste götürmek sizce çözüm müdür? Biraz rahatlar mı?

Şimdiden hepinize teşekkürler.

Evet, kucuk dozda anti- depresantlar mucizeler yaratabiliyor, kendi babamdan biliyorum.

Bunun oncesinde spora tesvik edebilir, hayatina hobiler katabilirseniz onun da cok faydasi olur.

Evet, kucuk dozda anti- depresantlar mucizeler yaratabiliyor, kendi babamdan biliyorum.

Bunun oncesinde spora tesvik edebilir, hayatina hobiler katabilirseniz onun da cok faydasi olur.
Yorumunuz için çok ama çok teşekkür ederim. Eskiden balık tutmaya bayılırdı. Hergün balıktaydı neredeyse. Annemin istememesi üzerine bıraktı. Çunku balık babama bağımlılık yapmıştı neredeyse. Hergün hergün balıktaydı. O günlerde çok mutluydu. Şimdi iş ev arasında mekik dokuyor. Balığa geri dön diyoruz bu sefer balık kalmadığını söylüyor.

Ona nasıl bir meşgale bulabilirim başka? 45 yaşında bir erkek için nasıl hobiler vardır bilmiyorum :(

Yorumunuz için çok ama çok teşekkür ederim. Eskiden balık tutmaya bayılırdı. Hergün balıktaydı neredeyse. Annemin istememesi üzerine bıraktı. Çunku balık babama bağımlılık yapmıştı neredeyse. Hergün hergün balıktaydı. O günlerde çok mutluydu. Şimdi iş ev arasında mekik dokuyor. Balığa geri dön diyoruz bu sefer balık kalmadığını söylüyor.

Ona nasıl bir meşgale bulabilirim başka? 45 yaşında bir erkek için nasıl hobiler vardır bilmiyorum :KK43:
Ooo cok ta gencmis babaniz. Havalar guzellesiyor mesela, yasadiginiz yer musaitse aksamlari bisiklet, sabahlari yuruyus gibi aktivitelerde ona eslik edebilirsiniz. Sonra okumak ve maneviyat da insana iyi geliyor.
Annenizle kultur turlarina katilabilir, gunubirlik trekkinglere gidebilir. Ayda 2 kez bile yapilan bu tur aktiviteler insan ruhunu enerji ile dolduruyor. Resarj oluyorsunuz.

Ooo cok ta gencmis babaniz. Havalar guzellesiyor mesela, yasadiginiz yer musaitse aksamlari bisiklet, sabahlari yuruyus gibi aktivitelerde ona eslik edebilirsiniz. Sonra okumak ve maneviyat da insana iyi geliyor.
Annenizle kultur turlarina katilabilir, gunubirlik trekkinglere gidebilir. Ayda 2 kez bile yapilan bu tur aktiviteler insan ruhunu enerji ile dolduruyor. Resarj oluyorsunuz.
Evet annem ve babam gençler :) Çok genç yaşlarında evlenmişler anne baba olmuşlar. Bunun en güzel pozitif yanları aramızdaki fikir farklılıklarının çok az, espiri anlayışlarımızın denk, duygu alışverişinin çok kolay olması. Anne ve baba adı altında yeri geliyor kardeş yeri geliyor dost olabiliyoruz. Allah uzun ömürler versin onlara.

Bahsettiğiniz sosyal aktiviteleri deneyeceğim. Doktoru da ciddi anlamda düşünyorum artık.

Annenle baban tartisirken araya girme :)
Hangisi olursa olsun gazina gelir.

Babana gelinceee...
Maket yapabilir mi?

Uzun süreli evliliklerde böyle şeyler oluyor normal karsiliyorum. İkisi de genç daha. Başbaşa tatil öneriyorum bir hafta sonu süprizi hazirlayabilirsiniz .

yaş ilerledikçe tahammülde azalıyor...bir kişinin tamam demesiyle çözülecek sorun dağ gibi oluyor..bak tartışıyor ama sonra hiçbirşey olmamış gibi devam ediyorlar..

Benim babamda kendimi bildim bileli böyle. Ama annemin de çoğu şeyi hatalı. Senin annen gibi ekmeği çok keser yemeği çok yapar babam söyler her defasında yine yapıyor. Ben erkek olsam çekmem diyorum içimden.
Ben olayı çözdüm. Babamın kafasında derdi sorunu olmayınca böyle şeylere takılmıyor mutlular. Ama babamın kafasında sorunları varsa en ufak şeyi bile takar kafasına. Ama benim annem susar babamında siniri geçer 1 saate unutur.
Aralarında böyle manyak bir ilişki dönüyor. Ama ben kesinlikle karışmam aralarındaki sorun onların yani ağzımı bile açmam.
2 insan arasına ne olursa olsun kim olursa olsun girilmez.
Sende alış ben alıştım artık arada aksiyon oluyor evde :)

Back
X