sorun biz de mi

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
13 aylık bebeğim var. Hala tam yürümüyor. Bi arkadaşımın bebeği 11 aylık. Bugün yine sordu hala nasıl yürümez benimki hem 3 4 adım atıyor hemde 8 tane dışı var dedi. Bi doktora götür dedi.. kızımın hala 5 tane dışı var 13 aylık yürümüyor. Üstelik 10 kilo ama anne sütü aldi. Bu arkadaşım bebeği mama yedi bilemiyorum belki bundan 14 kilo. Sürekli kiyasliyor bebeklerimizi. . Sizce sorun mu var 5 dış 1 yaş için çok mu az.. 10 kilo çok mi az..

Her çocuğun gelişimi bireyseldir
Kimininki hızlıdır kiminin daha yavaş.
Çocuk doktorunuz bu işe ne diyor?

Takmayı bunları. Her çocuğun gelişimi farklıdır. Zaten yaşıni doldurunca Dr ye göstermeniz gerekir. Kan sayımı yapıyorlar. Degerleri normalse bir şey olmaz. En doğru bilgiyi Dr verir.

Doktora danışın sadece onu dinleyin..
Kıyaslama yapanları susturun..
Çok olacak etrafınızda direkt kıyas yapmak saçma doktorumuz gereken yorumu yapıyor zaten diyin..
Ve siz de yapmamaya çalışın..
Omurluk birşey anne olmak ve kıyas ile ömür geçmez.. bugun diş yarin matematikten kac soru çözüyor diye devam eden bi hastalık olmasın sizinki de..

Çocuğunuzun ilkokul, lise, üniversite dönemlerini düşündüm ve üzüldüm şimdiden mukayeseler başlamış..

Mutlu bi anne olmak ve mutlu bi çocuk yetiştirmek istiyorsan çocuğunu kimseyle kıyaslama.

Çocuğun sağlıklı mı? Evet. Geriye kalan hiçbir şey önemli değil.

15 aylik bebegim yurumuyor. Aile hekimine gosterdim 18 aya kadar takip edelim dedi. Ben de endiseliyim. Bir an once yuruse diye dua ediyorum

Neffret ediyorum bende bu kıyaslama ve afedersiniz çiş yarıştırma işinden özellikle çocuk büyütürken...
Herkesin çocuğu kendine özel , gelişimi farklı ... Doktor herşey yolunda diyorsa hiçkimseyi takmayın bence vede sinirlerinizi bozmalarına müsade etmeden cevaplarını verin :):KK66: yoksa hep devamı geliyor ...
Yaş büyüyor sonra tuvalet eğitimi sırası geliyor aaaaaa daha çişini söylemiyomuuu? , Çocuk okula başlıyor aaaa daha okumuyomuuu?? Bizimki şöyle , dakikada şunu okuyor.
Bizene arkadaşş , bananeeeğ diye bağırasım geliyor benimde çoğu zaman :KK43:

Benimkiler 14,5 aylıik yürüdüler. Yeğenim 12 aylık 2 dişi var. Dr en az bir dişi varsa sorun yok demiş. Kimseyi takmayın derim. İçinizz rahat olsun. Bi kontrole gittiğinizde sorarsınız yine de...

Bence o kıyas yapan arkadaşınızla olan ilişkinizi bir daha gözden geçirin en sinir olduğum şey kıyas he bebeğin gelişimi kendine özel nasıl ki bi elin 5 parmağı birbirine benzemiyorsa bu bebekler içinde geçerli siz ona bakmayın muhakkak yürür merak etmeyin
Benim oğlum 9 aylık yürüdü görümceminki 18 aylık hiç kıyasını da yapmadım yapmamda hoş onlar benim oğlumun kilosuna çok takılıp kendi oğluyla kıyasladı ama neyse:olamaz:

Back
X