sorun değil akil almak istiyorum

seyda_66

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
1.245
44
683
selam kizlar akil akildan üstündür bazen büyüklerinda akla ihdiyaci oluyor
ben yurt disina gelin geldim 25 yil oldu 4 cocuklu mutlu bir aileyiz
25 yildir kredi ödedik niye derseniz kayinbaban türkiyeden arsa ev aldi üstüne 3kat ciktik hepsi esimin üstüne cekilen krediyle
kredi esimin tapu kayin babamin bizden haric 2 oglu var esim babam dedi sustu bende bunu böyle kabulendim ömür boyu kredi ödedik
neyse kredi bitti ohhh rahatladik cocuklarim okuyor kimi okulunu bitirdi meslek sahini oldu
ben kendi üstümüze bir seyler almayi planlarken esim geldi kaynim türkiyeye gidiyor biraz para verelimmi dedi bende tabiki verelim dedim arsa almislar türkiyeden
gidecekleri gün hadi parayi aldinmi verelim dedim meger bana sormadan önce vermis tabiki bunu ögrenince ben dellendim bagirdim cagirim ben bu evde neciyim dedim
3haftadir sanki yalan söyleyen benim gibi esim benle küs olmasada evde huzursuzluk cikariyor
esim eline avcuna sahip deyil iyi niyetli erkekya para pul onun üstüne sahip ol diyince hopluyor
bende sasirdim ben erkekgim yaparim ederim sizde susun diyor akila ihdiyacim var aslinda dertlenmeye
fikirlerinizi bekliyorum

eskilerde durum farklı mı oluyor ablacığım? ben yapılan herşeyin baştan sona yanlış oldugunu, sizin de kanatsız bir melek oldugunuzu düşünüyorum. ben ve kocam bir ömür çalışacağım 4 çocugumun nafakasıyla 3 katlı ev yapılacak.. hem de benim üstüme değil. siz hiç bir hak idda edemezsiniz o evlerde.. bunları bırakın bir de ihtiyacı olmayıp sürekli istif yapan tiplere para verilsin size danışılmadan, üstüne eşiniz haklı çıksın. anlam veremedim eşinizin tavrına.... bana göre çok ters..

Güzel ablam eşini değiştirmek için artık biraz geç değil mi?

25 yıl geç kalmışsın sen..

Eşinin ve senin ödediğiniz kredilerle aldığınız evin 3/1'ini afiyetle harcarsınız..

Eşin de 25 yıl sonra bu huyundan vazgeçmez..

Hayır asıl hayret ettiğim eşinizin gizliden para vermesi değil sizin bunlara hiç ses çıkarmamanız..

Pardon da sebil misiniz,hayrat mısınız siz?

okuduklarıma inanamadım ya. insan 25 yıl boyunca üzerinde hiç hak iddia edemeyeceği bir yer için kredi öder mi? bence çok fazla iyi niyetlisiniz ve eşiniz bu iiyi niyetinizden şımarmış durumda. beraber kazanıp biriktirdiğiniz parayla ne yapacağına kendi nasıl karar verebilir ki? yetmezmiş gibi üstüne bir de huzursuzluk çıkartıyor. bence ortak hesap açtırın. size sormadan yüklü para çekmesini engelleyebilirsiniz belki. başka da birşey aklıma gelmiyor açıkçası, 25 yıllık alışkanlığından döndürmek çok zor olacak eşinizi. Allah size sabır, eşinize de biraz merhamet versin diyebiliyorum ancak.

biz size akıl vermek için daha çok genç çok toyuz. size sadece allah sabır versin diyebiliyorum. 25 yıl kolay değil.

kizlar cok tesekürler benim derdimle dertlestiginiz icin
ben yurt disina gelin geldigimde 15 yasinda gelin geldim kaynanm
evde terör estirirdi korkudan yerimizden kimildiyamazdik
aklim basima gelene kadar esimin üstünde dünya bir kredi vardi
esim iyi insan allah var ama is ailesi olunca yoktan var eden insan
ben gözümü actim esimi gördüm dünyada ondan baskasi yok gibiiiii
ben eskileri kabulendim ama artik yeter diyince böyle oluyorrrr

Herhalde siz çalışmıyorsunuz ve hiç çalışmadınız.
Yani "para benim, istediğime dağıtırım, neyinizi eksik bıraktım" diyor eşiniz.
Birçok erkeğin mantığı bu zaten, malesef..

Size sormadan vermiş olmasına şaşırmadım ama, nasıl olsa ses çıkartmayacağınızı düşünmüştür.
3 katlı ev yaptırıyor k.peder, borcu ödemek sadece size düşüyor. O zaman ses çıkartmayan, senelerce kendisine ait olmayan evin kredisini ödeyen, herhalde şimdi de ses çıkartmaz demiştir. O etiket yapışmış üstünüze, artık çıkmaz.

Çok çok sabırlısınız ama eşiniz sabrınızı zorluyor
Siz kayınpederin keyfine mi yaptırdınız o evi hemde onun üstüne..
Bi de üstüne kaynınıza para vermiş size sormadan
Tepkinizde de hemen savunmaya geçiyor bu evin erkeği benim diye
Valla evlat olmayı beceriyorlar da koca olmayı pek beceremiyorlar nedendir bilinmez
ilk fırsatta başa kalkıyorlar yedirdikleri ekmeği

valla sabrınıza hayran kaldım benim olmayan evin kredisini ödeyip sessiz kalmak hemde çocuklarımın hakkı olacak ve ben susacam allah yardımcınız olsun aynı sabrı ve iradeyi ben gösteremezdim

Back
X