sorun ezberleyememekkk !

Ya arkasaşlar allah razı oldun üniverste 3. Sınıftayım bende ve bu özet işi aklama gelmemişti yazarıak çalışırım ama bakarak yazarım demek ki özet çıkarmakta gerekli vallahi sağlun salı günü bütünlemem var deneyeceğim:)

bölümün ve zorlandığın derslerin içerikleri ne?
ona göre cevap vereceğim. detaylı yazarsan daha iyi olur.

Ben İstatistik okuyorum 3.sınıftayım . Sayfa sayfa ispat hesapladığım oluyo yeri geliyor . Bende hiç sevmem ezber olayını ama mecbur işte:) . Bende renkli kağıtlara yazarak çalışıyorum küçük küçük kağıtlara onları defalarca okuya okuya ezberliyorum . Bir de bir an önce bitsin diye kafamı vererek çalışınca aklıma giriyo :)
Sen hangi bölümdesin canım o şekilde yardımcı olmaya çalışalım

alıyorum önüme notu sallana sallana, bazen de odada volta atarak sesli bir şekilde okuyorum, aynı cümleyi tekrarlıyorum vs ezberliyorum öyle

ama asıl ezberimi/tekrarımı okula giderken metroda metrobüste yapıyorum :1:
metrobüste elinde not okuyan bir kız görürseniz o benim :1:

sen de kasma kendini iyice oku tekrar et, sonra okula 1 2 saat erken gidip boş bi alanda yine tekrar et. okulda sınava 1 2 saat kala yapılan ezber müthiş oluyor, yumurta kapıya dayanınca olayı :1:

sayısalcıların korkulu rüyası ezber :37:
bölümün ne bilmiyorum ama ben mühendislik okuduğum için sayılarla uğraşmayı çok severken ezberden nefret ederdim.fakat tuğla kalınlığında gerek türkçe gerek ingilizce kitaplarım vardı.özet çıkarmak bana göre çok zaman alacağı için,benim olayım konuların altını çizerek ve sanki birine anlatıyormuş gibi yaparak ezber yapmaya çalışmaktı.bir öğretmen edasında yani :52: gerek kağıda yazarak anlatırım gerek konuşur gibi.yoksa 20 kere okusam da kalmıyor aklımda.
özellikle ingilizce derslerde yazarak ezberlemek daha iyi oluyor :34:

arkadaşlarr merhaba ;

üniversite okuyorum. 3. Sınıf öğrencisiyim.. öyle böyle buralara geldik..

şöyle bir sorunum var.. özellikle ezber derslerde şu kafam bir türlü almıyor..

Artık ağlaya ağlaya çalışıyorum. Arkadaşlarm son gün çalışıyor.. Sınavda takır takır yapıyor..

Ki ben önceden başlayan biri olarakk ancakk onların aldıkları puana yaklaşabiliyorum..

Tekniğiniz varmıdır acaba..

Bazen öyle kötü oluyorum kii çok mu aptalım.. Arkadaşlarımda bilir çalıştığımı yaparsın edersn diyorlar yok yokk olmuyor..

Diğer dersler tamam da ezber berbatt :5::5::5::5:

ezberleri yaparken genelde :) hikaye şeklinde çalış önemli yerleri not al ve bunları hikaye şekline getirerek çalış :) ve tek değil bir arkdasınla çalış .. Mesela biz arkdasımla çlştımız için... Sınvda soru gelirdi a) ali b) ayse vs..... Ali yi işaretlerdim hemen arkdasım sesinii kalınaştrp bunun taklidini yapmştı diyede aklımdan geçer gülerdim :)

eğer böyle bir şansın yoksa soru çıkararak soru cevap çalış

B12 eksıklıgı olabılır mı ?Bır tahlıl yaptırsan?
Benimde çok ders çalışmasına ragmen bır turlu konuları kelımelerı ezberleyemeyen bır ogrencım vardı.
Hep derdim kızım git bır doktora tahlıllerını yaptır b12 eksıklıgı olabılır.Bu kadar calısmana ezberleyememe durumu varsa dıyordum.
Bunu 3 sene once demıstım.Yenı gıtmıs doktora.B12 eksıklıgı cıkmıs ıgne vuruluyomus belirli aralıklarla.
Sende doktora bır gorun ıstersen.
Sorun ders calısma yontemınden kaynaklanmıyor olabılır.

Kitabı kelimesi kelimesine ezberleme. Not al düzenlice renkli kalemlerle yaz . Şifrelemeler yap kendince. Cümleler arasındaki baglantıları yakalamaya calıs ne ifade ettiklerini iyice anla vs.
Birde bi seminerde izlemistim adam cümlelerin icindeki kelimeleri sacma bi hikaye kurarak ezberliyordu hikayeyi gözünün önüne getirip kelimeleri cıkarıyordu. Adı da fotografik hafıza teknikleri.

Back
X