Sorun hala devam ediyor..

nil64

Yarım asırlık dünkü çocuk..
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2015
56
73
88
61
Merhabalar bundan bir sure once kızımın nişanlısi ve nerde yaşayacakları ile ilgili bir konu acmistim.Kizimin mesleki kariyeri dolayısiyla bulundugu yeri terk edemeyesinden , nışanlisınin da küçuk bir anadolu ilinde ozel sektörde çaliştığindan ve yasayacaklari yer konusunda sorunlari oldugundan bahsetmistim.Anneler hep içine mi atmali ? gibi bir basligi vardi sanirim ..
Durum yine aynı kızim bulundugu yerden ayrılmamaya kararlı çunku burayi iyi bir puanla kazandi, eski konumda bahsetmemistim kızim doktor ve çocuk hastaliklari asistani 1 yıllik calistigi hastane ne kadar yogun olsa da ulkemizde ilk 5 te olan bir hastane uzman olunca ozelde de ,kendi muayehane acsa da avantajli olcak ins..damadiniz psikolog ve yuksek lisansa yapiyir ayrica ve özel sektörde..kızımin gelmesini istedigi universitenin asistanlik egitimi hocalr vs hep olumsuz arastirmalrimizin sonunda haliyle kucuk bir sehir..ve tus puani cok dusuk kizimin hak kazandigi hastaneyle kiyaslarsak . O sinav surecinde cektigimiz stresi ailecek unutmadik ki orya gitmekle bu cekilenler boşa olacak..
Neyse kızım kararıni bulundugu yerde kalmakla karar verdi şimdilik diyorum erkek tarafi sürekli ogullarinin yanina gitmesini orada nisanlisinin calisma sartlarinin iyiliginden bahsediyorlar..cozumu iki ayri ilde de ev acmaktan yana buldular bunu nisanlilar istemiyor ve kizim nisanlilik suresini uzatmaktan yana cunku nisanlisinin calistigi yerde biraz tecrube kazanip bulundugu ile gecis yapmasuni umuyor.
Benim gonlumden gecen kızimdan ayrilmamak ki şu kısacik hayatta ve onlara her zaman destek olacagimizi dusunuyoruz ins..
Biz buyukler olarak konusmali kesin kararimizi verdik diye diretmeli miyiz ki bu hic bizim uslubumuz degildir ..Yoksa kizimin dedigi gibi zamana mi birakmaliyiz? Ama bu da mümkün olmaycak gibi dunurlerimiz hayirli islerde acele edilir bu yaz gununu kararlastiralim diyorlar ..arada sevgi ve aileler arasinda uyum var ve kızımin hatırına ıçimden gecenleri ,kizginliklarimi dile getiremiyorum :(

Bence de karışmayın, kocaman insanlar. Hata yapacaklarsa da bundan ders alacaklar. Kızınız mantıklı konuşmuş, zamana bırakın, en fazla 2-3 sene zorluk çekerler, sonra zamanla oturur her şey yerine...

Bence de karışmayın, kocaman insanlar. Hata yapacaklarsa da bundan ders alacaklar. Kızınız mantıklı konuşmuş, zamana bırakın, en fazla 2-3 sene zorluk çekerler, sonra zamanla oturur her şey yerine...
Bu zamana birakma işini bir de karşı tarafa kabul ettirebilsek..

Şu anda işyerinde olmama rağmen girip yazmak istedim. Bizde eşimle nişanlı iken eşimin böyle bir durumu vardı. Yani çok iyi bir üniversitede (Türkiye dışında) çalışma imkanı doğmuştu. Onun için çoooook iyi olacaktı. Çok çalıştı bunun için çok emek verdi. Uyku ve yemek haricinde sürekli ders çalışırdı. Ama ailesi -özellikle annesi- o kadar çok baskı kurdu ki üzerinde gitmemeye karar verdi. Eşim şimdi pişman. Keşke gitseydim diyor.
Demem o ki bazen aileler çocukları için iyi olanı değil kendileri için (duygusal olarak) iyi olanı isteyebiliyor

Kızınız için ne iyiyse ne faydalıysa onu tercih etsin. Ben gençlerin bu konularda önce kendilerini düşümeleri gerektiğini düşünüyorum. Hem ne öyle iki ayrı ev.. Hemde yeni evliyken mantıklı mı?:KK12: nasıl böyle bi karar vermişler anlamış değilim. :KK20:Damat beyin ailesi bencil geldi bana. Bence kızınız netse gitmeme konusunda konuşmaya gerek yok. Eğer net değilse durumu böylece anlatıp konuşabilirsiniz.

Back
X