Sorun kimde?

Eşinin, annesinin birikimini almaya hakki yoktu evet ama anne de zoraki vermemiş, yuvan bozulmasin diye vermiş.. hibe diye vermiş, sonra niye cazgırlık yapiyor.
Beddua olayina gelirsek, e anne anne dediğimiz nice kadinlar var doğurmaktan başka bi faydasi olmamiş evladina.. sorumsuz vicdansiz cani.. e simdi bu adina anne denen kadin sebepsiz yere beddua etti diye bedduasini Allahu teala kabul eder mi??
Yok böyle bi dünya, yok böyle bir ahiret 😅
Cazgırlık yapma sebebi biz 2 maaş alıyormuşuz da o tek maasla geçiniyormuş. 2 maaş dediği biri kredi ye gidiyor tamamen. Ve çocuğumun bakıcı masraflaro da var . Vay efendim evlendiğimiz günden beri o sıkıntılar yasarken biz tatillerde geziyormuşuz

Cazgırlık yapma sebebi biz 2 maaş alıyormuşuz da o tek maasla geçiniyormuş. 2 maaş dediği biri kredi ye gidiyor tamamen. Ve çocuğumun bakıcı masraflaro da var . Vay efendim evlendiğimiz günden beri o sıkıntılar yasarken biz tatillerde geziyormuşuz
Hahahah siz gezerken nasıl catladiysa içinde tutamamis patlamis artik

Esiniz annesinin birikimini zorla almadi ki Hem kendisi vermiş hem beddua ediyor. Birakin ne hali varsa gorsun. Siz de imkan buldukca süründüre süründüre odeyin. Hemen odeyemeceginizin farkinda olmali, yaptigi ayip. Esiniz bi hata yapmis ama ayni hatayi tekrar yapmadigi surece onun bi suçu yok

Dini açıdan düşününce ne olursa olsun anne babaya of demeyin derler ya… her şart altında büyüğü sayın diye. Anne babanın bedduası tutqrmış. Bi de eşimin annesinin birikimini almaya hakkı yoktu bu açıklardan da düşünüyorum.
merak etme canım beddua mekanizması öyle çalışmıyor. anne babalığı bu kadar kutsamayın. oldu her şeyi yapacak ama anne baba. halen daha ülkemizde bireysellik saygısızlık olarak görülüyor. mesafeleri anlayamıyor ebeveynler.

Eşiniz haklı değil bir kere. Bu kısım cepte.

Hani iş kursa da iş batırsa neyse de...

Eşinizin, kendi oğlunun rızkını şans oyunlarında kaybetmesinde sorun yok da annesinin kendisinden, kendi parasını istemesi mi zoruna gitti... Üstelik kadin oğlunun rızkını şans oyunlarında yememiş. Kendi parasını istiyor sadece.

Bu hesaba göre sizin oğlunuz da babasını silmeli. Benim rızkımı şans oyunlarinda nasıl yersin diye.

Iki olayı adil bir şekilde tartınca eşinizin yaptığı çok daha büyük bir facia. Eşiniz oğlunun yüzüne bakılmaz hale getirmiş kendisini. Ona laf yok ama babaanne hunharca gömülmüş .

Adil yaklaşım budur.

Beddua meselesine gelince torununa beddua etmesi elbette hoş değil. Ama eşiniz de anasının oğlu işte. O da kendi oğlunun canını yakıyor. Çocugun küçük olması, aklının ermemesi nedeniyle mi kimse olayın bu yönünü düşünmüyor.

Eşiniz kimsenin canını yakmamayı öğrensin. Öncelikle annesi ve oğlunun...

Anne babalar bizi dünyaya getirdiler diye bu kadar tolerans beklemememiz gerekiyor.

Oglu muhtemelen sözler verip aldi bu parayi. Sonra bir bakti sözler tutulmuyor tutustu kadin tabi

Oglu muhtemelen sözler verip aldi bu parayi. Sonra bir bakti sözler tutulmuyor tutustu kadin tabi
Bence de adam yine bir şeyleri eksik söylüyor gibi hissettim, kısa sürede ödeme sözü vermiştir. Ödemeyince kaynana çıldırmıştır, muhtemelen dibini köşesini vermiş ondan. Yaşlılar para kazanacak durumda olmadığı ve az bir maaşla geçindiği için para konusunda çok telaşlı ve korkak oluyorlar. Kadın yine iyi tek maaşlı olmasına rağmen iki çalışanlı aileye göre bile yüklü olan bir para vermiş, çoğu kişi vermez bile. Torununa kadar beddua kısmı ve gelinine yazma kısmında çok hatalı. Onun dışında oğlu da haklı falan değil.

Bence de adam yine bir şeyleri eksik söylüyor gibi hissettim, kısa sürede ödeme sözü vermiştir. Ödemeyince kaynana çıldırmıştır, muhtemelen dibini köşesini vermiş ondan. Yaşlılar para kazanacak durumda olmadığı ve az bir maaşla geçindiği için para konusunda çok telaşlı ve korkak oluyorlar. Kadın yine iyi tek maaşlı olmasına rağmen iki çalışanlı aileye göre bile yüklü olan bir para vermiş, çoğu kişi vermez bile. Torununa kadar beddua kısmı ve gelinine yazma kısmında çok hatalı. Onun dışında oğlu da haklı falan değil.

Aynen öyle. Böyle paralari kaybedenler cok yalan söylüyor. Konu sahibinin sucu yok. Ama esinin son vukuati olmayacak bu. Allah sabir versin

Merhaba arkadaşlar. Ben size daha önce eşimin borsa oynayıp benden habersiz bize göre yüklü bir miktar para kaybettiğinden bahsetmiştim. Şimdi olayom devamını anlatmak istiyorum.

Bu olayı tesadüfen öğrenmiştim eşim telefonda konuşurken. Kaynanamdan para alıp kapatmiştı bu kredi kartından çekip kaybettiği paraları.

Kaynanamla daha önce aramızda yaşanan bazı şeyler sebebiyle bi süre küstük. Sonra barıştık onların ısrarı üzerine ve yinede mesafemi koruyordum. Çünkü kendisi bana ağzına geleni sayıp hakaret etmişti. Yani küfretse ancak bu kadar zoruma gidebilirdi. Lafını seviyesini bilen biri değil.
Bu borsa işinde eşime yardımcı olduğu için kendisine olan kırgınlıklarım düzelmişti birqz biraz.
Neyse bu parayı eşime karşılıksız vermişti. Yqni git yuvan dağılmasım sıkıntı olmasın oğlum demiş sözde. Fakat aradan 1 ay geçmeden hergün eşimi arayıp parayı istemiş . Eşimde 1-2 ay beklerse qzqr azar ödeyeceğini söylemiş. Fakat kaynanam durmamış günde 10-15 kere arayıp para istiyormuş. Eşim bu durumu babasınq anlatmiş. Parayı 1-2 aya ödemeye başlayacağını söylemiş ve annesinin telefonlarını engellemiş daha fazla başının etini yemesin diye.

Sonra özel olarak konuşmamamızq rağmen kaynanam bana mesaj attı. Ne selam ne sabah direk X bana yardım etsin eve şu alınacak beyqz eştalar yenilenecek boya badana vs bi sürü şey saymiş. Tüm evi baştan yaptıracakmiş. Ev eskimiş.
Bende ev borcumuz olduğunu vs şu an için hemen ödeyemeyeceğimizi ayrıca bu paranın benimle alakası olmadığını oğluyla kendisi arasında bi mesele olduğunu söyledim. Sonra mesajlar ses kayıtları ağlamalar beddualar eşime ve çocuğumuza ardı arkası gelmedi.
5 dk da bir aradı açmadım. Sürekli aradı bıkmadan usanmadan. Paramı verin diye her lafı söyledi.
En son eşim annesini susturamayınca bir miktar kredi çekti ve annesine gönderdi. Kalanımda kredi birince yine çekip yine göndereceğini söyledi. Ama annesini sildi. Bir daha evine gelmeyecem dedi.

Ben kaynanamdan belki kurtuldum ama eşim beddua aldı oğlum beddua aldı. Bu kadın ne kadar çirkef de olsa oğluma beddua etmesi çok zoruma gitti. Kim haklı sizce? Eşimin yaptığı yanlış evet ama bir anne para için evladına bunları yapar mı
Ay ıns borc bıtınce anam anam dıye geri donmez esınız.

eşiniz katien haklı değil... baştan sona eşiniz yanlış...
ayrıca belkide eşiniz karşılıksız aldığını söylüyordur ama annesiyle konuşması öyle değildir
ikincisi kv zaten yanlış.. karşılıklı yada karşılıksız..
herşeyi geçtim torundan sanane yani...
bence hiç takamyın
bırakın anne oğul ne ediolarsa etsinler
siz uzak kalın mesafenizi koruyun

Esiniz annesinin birikimini zorla almadi ki Hem kendisi vermiş hem beddua ediyor. Birakin ne hali varsa gorsun. Siz de imkan buldukca süründüre süründüre odeyin. Hemen odeyemeceginizin farkinda olmali, yaptigi ayip. Esiniz bi hata yapmis ama ayni hatayi tekrar yapmadigi surece onun bi suçu yok
Teşekkür ederiim yorumunuz için

Siz beddua olayina cok takilmayin,
Kocaniza dikkat edin, boyle buyuk kaybedenler, kaybetmenin ezikligi ve yaşattıgi sorunlari telafi edececegi düşüncesiyle tekrar ayni hataya düşebilir.
Çok doğru zaten büyük kaybetmesinin medeni de telafi çabasıymiş. Ama ben istemiyorum gerek yok . Kazandığımızı değerlendirelim daha sağlam yerlerde bu bana yeter diyorum

Ben bu olayı zaten eşim evde olmadığımı düşündüğü bir an telefonda konuşurken duymuştum. Bu parayıneşim borç olarak istedi. Ama kayınvalidem borç değil zaten yardımcınılmak için veriyorum dedi. Bunu sonradan kayınbabamdan da duymuştum. Fakat yinede eşim biz az az elimize geçtikçe yollarız dedi. Sözlerin tutulmaması kısmıniçinde şunu diyebilirm. Yani verdikten 1 ay sonra başlamış dakka başı herşey için para istemeye. Vermeyeceğimizi düşünmesi için daha çok vakit geçmesi gerekmezmi:(

Ay ıns borc bıtınce anam anam dıye geri donmez esınız.
Benimde çok büyük korkum bu, bir diğeri torun sevdası. Şimdi kendini acındırıp ağlqyıp zırlqyıp torunumu görecem derse bu da biZim aramızda bir gerginlik ve büyük sorun olacak. Ne kadar kötü de olsa gitmem sildim dese de annesi mecbur bi gün gidecek

merak etme canım beddua mekanizması öyle çalışmıyor. anne babalığı bu kadar kutsamayın. oldu her şeyi yapacak ama anne baba. halen daha ülkemizde bireysellik saygısızlık olarak görülüyor. mesafeleri anlayamıyor ebeveynler.
Benim kaynanam mesafeme saygı duydaydı daha önceki benle ilgili olan sıkıntıdan sonra barışmamıza rağmen yine de gül gibi geçinip giderdik. Ama en büyük takıntısı benle sürekli konuşup mesajlaşmak istemesi. Günde 2-3 kere mesaj atması. Bunların önüne geçtim küslükten sonra ama bu seferde ben onu özel olarak aramıyorum diye sürekli kocama ve kayınbabama söylenip onların bana ara diye ısrar etmesini sağlamaya çalışıyordu.illah onu arayacakmişim

eşiniz katien haklı değil... baştan sona eşiniz yanlış...
ayrıca belkide eşiniz karşılıksız aldığını söylüyordur ama annesiyle konuşması öyle değildir
ikincisi kv zaten yanlış.. karşılıklı yada karşılıksız..
herşeyi geçtim torundan sanane yani...
bence hiç takamyın
bırakın anne oğul ne ediolarsa etsinler
siz uzak kalın mesafenizi koruyun
Yok kaynanam ve kayınbabamla bu konuyla ilgili görüştüğümde karşılıksız verdiklerini öğrenmiştim o doğruydu. Eşim yine de geri verceğini söylüyordu

Aynen öyle. Böyle paralari kaybedenler cok yalan söylüyor. Konu sahibinin sucu yok. Ama esinin son vukuati olmayacak bu. Allah sabir versin
Gerçekten çok üzülüyorum . Son vukuatı olsun inşalalh. Artık para konusunda güvenemiyorum. Hesaplara bakıyorum ama başka bankadan hesap açıp yine kredi çekip bi yerlere yatırsa ben nerden öğrenebilirim kii ne yapabilirim kii

Kızlar merhaba, yaşanan bu olayları düşündükçe eşime de çok kızıyorum. Ondan da soğuyorum sanki. Bazen eskisi gibiyim bazen de düşündükçe gıcık oluyorum. O da bu tavırlarımın nedensiz gerginlikler yarattığımı düşünüyordur belkide ama beni kandırıp borsada bi sürü para kaybetmesini ve bedelini benimle çocuğumun ödeyeceği bu sıkıntıları benim paylaşmam gerektiğini düşündükçe kızıyorum ona. Bu durumu nasıl aşacağım bilmiyorum

Eşiniz haklı değil bir kere. Bu kısım cepte.

Hani iş kursa da iş batırsa neyse de...

Eşinizin, kendi oğlunun rızkını şans oyunlarında kaybetmesinde sorun yok da annesinin kendisinden, kendi parasını istemesi mi zoruna gitti... Üstelik kadin oğlunun rızkını şans oyunlarında yememiş. Kendi parasını istiyor sadece.

Bu hesaba göre sizin oğlunuz da babasını silmeli. Benim rızkımı şans oyunlarinda nasıl yersin diye.

Iki olayı adil bir şekilde tartınca eşinizin yaptığı çok daha büyük bir facia. Eşiniz oğlunun yüzüne bakılmaz hale getirmiş kendisini. Ona laf yok ama babaanne hunharca gömülmüş .

Adil yaklaşım budur.

Beddua meselesine gelince torununa beddua etmesi elbette hoş değil. Ama eşiniz de anasının oğlu işte. O da kendi oğlunun canını yakıyor. Çocugun küçük olması, aklının ermemesi nedeniyle mi kimse olayın bu yönünü düşünmüyor.

Eşiniz kimsenin canını yakmamayı öğrensin. Öncelikle annesi ve oğlunun...

Anne babalar bizi dünyaya getirdiler diye bu kadar tolerans beklemememiz gerekiyor.
👏👏 aynen boyle.

Kızlar merhaba, yaşanan bu olayları düşündükçe eşime de çok kızıyorum. Ondan da soğuyorum sanki. Bazen eskisi gibiyim bazen de düşündükçe gıcık oluyorum. O da bu tavırlarımın nedensiz gerginlikler yarattığımı düşünüyordur belkide ama beni kandırıp borsada bi sürü para kaybetmesini ve bedelini benimle çocuğumun ödeyeceği bu sıkıntıları benim paylaşmam gerektiğini düşündükçe kızıyorum ona. Bu durumu nasıl aşacağım bilmiyorum
Farkina varmissin. Tek suclu senin esin

Back
X