• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sorun kız kardeşimm

ironihayat

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2009
1.528
9
116
İstanbul
işten cıkıp eve gıttıgımde huzurlu mutlu bir yuvamız var herkez iyi anlasır tabıkıde kız kardesım harıç.o kadar asi o kadar hırçınkı bazen ne soyledıgını ne yaptıgını bılmıyor.kız kardesım 21 yasında kacarak evlendı ve bız kabul etmedık isteme falanda olmadı ben gıdıyorum evlenıcem dedı evlendı elımız kolumuz baglı kaldık polıse gıdıyorz 18 yasını gectıgı ıcın bırsey yapamayız dedıler.bız konusmadık sonra yufka yureklı babam kıyamadı ve barıstık.evlendı 4 ay sonra mahkemeye dılekce verıp bosandı.bu evlılık bu sekılde bıttı ve arkasından kendınden yasca buyuk bırısıyle beraber oldu kızacagımızı bıldıgı ıcın kımseye soylemedı 50 yasındakı adam kardesıme asık oldu evlılıgı bıle dusundu kardesımle.zar zor ondanda ayrıldı ama adam hala pesımızde.

gel gelelım daha 1 hafta once olan seye kardesım halk egıtımde kuafor kursunu gıtmıstı kurs hocası halk egıtımde semıner duzenlemıs ankaraya 3 gunluk gezı varmıs benıde cagırıyor dıye tabı bız buna ınanmadık ve gıttım hocanın yanına hocam gezı varmı dedım hoca yok oyle bısey dedı.babama soyledım gıdecegı zamana kadar bısey soylemıcez kızım dedı altından bısey cıkar nasıl olsa sabır dedı.dunde babama hoca toplantı yapacak pazartesı gunu gezı ıcın dedı babam yıne sustu.dün aksam önüne gelene bagırıyor canım anneme senı gormek bıle ıstemıyorum gozume gorunme dıyor erkek kardesıme gerızekalı bı soruyu cozemıyorsun dıye bagırıyor.benım kredı kartım bundaydı ver dedım kaybettım dedı.en sonra babama bagırıyor bu kızın sorunu ne bızmı ustune gıdıyorum bunca seye ragmen hala susuyoruz bunca acıya ragmen.nerde hata babamdamı bendemı annemdemi...

babam o kadar borcun ıcınde kardesımı unıversıtede okutuyor ayrıca dersaneyede gondercek.doktora gıt dıyoruz sız gıdın benım sorunum yok dıyor.bıktık artık aılecek bıktık.ne yapalım nasıl davranalım kızcan olmuyor ıyı davransak tepemıze cıkıyor kucukte degıl 21 yasında...

Gercekten zor bi durum öncelikle allah kolaylik versin.Bi süre hissettirmeden takibe alsaniz kimlerle görüsür ne yer ne icer yanlis anlama ama biseyler kullaniyo olmasin bu kadar agrasif asi:44:dediginiz gibi ergenligi gecmis 21 yasinda evlenmis ayrilmis aslinda kendi secimlerinin pek dogru olmadigini görüp akillanmasi gerekirdi.Sizin icinde cok zor bi durum simdi babaniz biraz sert ciksin desem belli olmaz evi terkeder bu sefer daha kötü olur ama sessiz kaldikcada size karsi iyice saygisizlasiyo sanirim :50:anne babaniz degilde siz biraz arkadas gibi davranip ic dunyasini cözmeye calissaniz

canım konusmuyor kımseyle arkadaslrıyla gayet ıyı uysal bır kız eve geldıgınde hırçın.konusmayı cok denedım sanane sen ne karısıyorsun dıyor bu seferde benım sınırlerım hopluyor.benim babamla annemle aram cok ıyıdır bu seferde kıskanıyor sız ablamı cok sevıyorsunuz benı sevmıyorsunuz sen boyle davranırsan anlamazsınkı dıyorum senı sevıp sevmedıklerını ben ne yapıyorumkı dıyor.para ıster para verırım ben harcamam yerı gelıyor ona verıyorum ceyız alırız onada alırım.doktora gıt konus dıyoruz onuda kabul etmıyor sız gıdın dıyor ne yapacagımızı bılmıyoruz.

Cok zor bir durum yaa aynisi olmasada biraz benzer halini bende yasiyorum maalesef. Benimde kucuk kardesim 21 yasinda anneme erkek kardesime bana cok kotu davraniyor... Ben evliyim esimin yaninda beni kucuk dusuruyor ne yapacagimizi bizde sasirdik!

Cok sukur oyle paa harcamalari yok disariya basi buyrukda cikmiyor, disariya karsi cok iyi ama evin icinde bizlere kok sokturuyor!!

Ben onunla arkadas gibi olmayi deniyorum birsey yapacagim zaman mesela magzaya filan gidecegim zaman onuda mutlaka yanimda goturuyorum bazen ona kucuk jestler yapiyorum mesela hediyeler gibi aramiz azda olsa duzeldi ama annemle filan cok kotu yani bir anneye saygi gostermemek kadar buyuk aci verebilecek birsey yoktur

Zamana biraktim ben zamanla ustesinden geliriz insaALLAH yavas yavas ona onuda sevdigimizi butun bunlara ragmen ondan vazgecmedigimizi gosteriyoruz hic pes etmeden ama...

Seni cok iyi anliyorum cok kotu bir durum ama cok kotu hic yoktan insanin huzurunun bozulmasi cok yipratici!!!

ALLAH sabir versin :59:

Ona direk sorular sormak yerine mesela basbasa kaldiginizda onla dertlesseniz ne bileyim isten okuldan sevgilinizden yada kafaniza takilan biseyden konusun yani ona guvendiginizi gösterip biseyler paylasmayi deneyin belki bu sefer karsisinda onu sorgulayan bi abla degilde derdini paylasan bi arkadas olarak görüp sizi daha yakin hissedebilir.Arkadaslariyla gayet iyi ve uysal diyosunuz yani anladigim kadariyla bütün hircinligi ailesine yanlis anlamayin ama belki gercekten biyerlerde yanlis yapmis olabilirmisainiz.Mesela anne babanizi sizi biseylerle suclarmi en cok ne yaptiginizda kizar?Yani dr ye git diyerek biraz sen yanlissin git tedavi ol demek istiyosunuz ve bu onu dahadahircinlastirir.Biraz daha konusmayi uzlasmayi deneseniz.Yada bi tartisma sonrasi gidip özürdilerim seni kirmak uzmek istemedim elimde olmadan sinirlendim falan deyin böylece onuda bu tür seylere meyletmis olursunuz

Zor bir durum olsa gerek:26:
Ama yanlis anlamazsaniz bisey sormak istiyorum kardesinizin bu hatalarindan dolayi cok uzaklasmissiniz gibi geldi bana yanlismiyim?:37:
Mesela erkek kardesime diyosunuz canim anneme diyosunuz hani siz bir ailesinizde kiz kardesiniz ortalik bozan fazlalik gibi:45:
yani cok fazla hata ya[mis olabilir yanlis tercihler yapmis olabilir sizi cok cok uzmus olabilir:44:
Ama onu her hatasiyla kabul etmek zorundasiniz ki etmissinizde ama ona buna sekilde yardimci olabileceginize inanmiyorum:50:
kesinlikle kotu niyetle yazmadigimi belirtmek isterim..:34:

Yani evlenmeden once iliskiniz nasildi?:31:
psikolojisinin iyi olmadigi anlattiklarinizdan anladigim ama ona karsi cok cok sabirli olarak arkadaslik iletisimi kurabilirsiniz ancak bence:13:
hani birinde tersler ikisinde tersler ucuncusunde bi derdi olunca ablam dinler der cok mu iyi niyetliyim:26:

tatlım Allah oncelıkle sabır versın .ama ben de okudugum kadarıyla kızkardesınız hatalarından dolayı aılece kardesınıze karsı sucluluk duygusunu hıssettırmıssınız gıbı .sucluluk duygusuda kardesınızı hırcınlastırır.o nu koruyup kollamak adına hatalarına engel olmak ıcın aılece hepınız suclamıssınız bıraz dıslanmıs gıbı .ve bellı kı bu durumu farkedıyor o da .tabıkı koruyup kolayacaksıız ama o nu suclamadan ne olursa olsun yanında oldugunuzu hıssettırerek..mesela gezı ıcın yalan soyledıgını ogrenır ogrenmez hemen babanızla paylasmıssınız .bu da cok yanlıs .sız onu her hatasında babasına sıkayet edersenız eger,o sızın onun yanında oldugunuzu hıssetmeyecek ve sıze dusman kesılecektır .keske bunu babanıza soylemek yerıne kardesınızle paylassaydınız ,o na yaptıgının yanlıs oldugunu anlatsaydınız .kardesınız bellıkı yasadıklarından dolayı sorunlu bır genc kız .aılece bıraz daha hassas davranabılırsınız .ve psikiyatriste gorunmesı sart.o na psıkıyatrıste tavsıyesını sadece kavga ettgınız zamanlarda bulunmayın .o zaman kabul etmez aksıne onu asaglamak ıcın soyledıgınızı dusunur.aranızın normal oldugu bır gun de guzelce konusup,zor gunler yasadın tek basına atlatman kolay degıl ,bır doktora gorunelım bırlıkte gıdelım gerekırse seanslara ben de katılırım.seklınde konusabılırsınız yanında oldugunuzu hıssettırmenız cok onemlı .

kardeşin özel hayatını düzene koyayamamış ve hatalı kararlar veriyor olabilir.ama ben senide hatalı buldum.kardeşin ne plan yapsa hemen anne ve babana söyleyip onu zor durumda bırakıyorsun.Abla kardeş olarak aranızda anne babadan bağımsız birbirinizin konuşabileceği sırlarınız olmalı.Bu ilişkinizi güçlendirir ve sana ve ailene bu kadar düşman kesilmez.Hatalı yoldaysa bile bunu annenle babana iletmeden kendi abla portrende alıp karşına güzelce konuşarak onun gönlünü kazanabilirsin.Sana güvenmeli ve gerekirse sırlarını bile sana anlatmalı.Bence abla kardeşlik bunu gerektirir.

önce kredi kartını geri al. alamıyorsan da eskisini iptal ettir yenisini çıkar. limiti ne kadar bilmem ama son limitine kadar harcar sen ödemek zorunda kalırsın.

Davranış bozukluğu var onu ancak doktor düzeltir yoksa ömür boyu çekersiniz

yok ne davranış bozukluğu. böylesi işine geliyor bence
alımış işlerini bu yolla halletmeye
Allah yardımcınız olsun

yok ne davranış bozukluğu. böylesi işine geliyor bence
alımış işlerini bu yolla halletmeye
Allah yardımcınız olsun

aynen canım biz ona gereklı ılgıyı gosterıyoruz oğlen uyanır ne anneme yardım eder ne bısey yapar dırek bılgısayarın basına sonrada kahvaltı aksama kadar ya tv yada bılgısyar.annem bıle ısyanlarda yanı.

Ona direk sorular sormak yerine mesela basbasa kaldiginizda onla dertlesseniz ne bileyim isten okuldan sevgilinizden yada kafaniza takilan biseyden konusun yani ona guvendiginizi gösterip biseyler paylasmayi deneyin belki bu sefer karsisinda onu sorgulayan bi abla degilde derdini paylasan bi arkadas olarak görüp sizi daha yakin hissedebilir.Arkadaslariyla gayet iyi ve uysal diyosunuz yani anladigim kadariyla bütün hircinligi ailesine yanlis anlamayin ama belki gercekten biyerlerde yanlis yapmis olabilirmisainiz.Mesela anne babanizi sizi biseylerle suclarmi en cok ne yaptiginizda kizar?Yani dr ye git diyerek biraz sen yanlissin git tedavi ol demek istiyosunuz ve bu onu dahadahircinlastirir.Biraz daha konusmayi uzlasmayi deneseniz.Yada bi tartisma sonrasi gidip özürdilerim seni kirmak uzmek istemedim elimde olmadan sinirlendim falan deyin böylece onuda bu tür seylere meyletmis olursunuz

canım denemedımmı zannedıyorsunuz hatta gel yanımda calıs para kazanırsın kafan dagılır oğlen gel yemek ısmarlıyım gezelım begendıgın bısey varsa alıyım dedım ben boyle yaptıkca hatasını gormuyor ve daha cok tepemıze cıkıyor.

Tabi benim yazdiklarim hafif problemli yinede normal insanlar icin sanirim kardesinizin ciddi problemleri var yasida 21 kücükte degil ki tutup kulagindan dr ye götüresin.Üstüne pek düsmeyin kendi haline birakin birakin kendi basinin caresine baksin bide eline kredi kartinizi vermissiniz bu manevi problerin ynainda bide maddi sikintilara girmeyin karti elinden alin sizden biseyde isterse sen herseyi bizden daha iyi biliyosun ya gir bi ise paranin nasil kazanildiginida bil deyin:4:

Back
X