Sorun sorun sorun....

lalem12

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2010
126
5
118
Ankara
Arkadaşlar merhaba.Benim derdim maddi sıkıntılar ve babamın sorumsuzluğu...Çok iyi bir hayatımız varken babamın sırf sorumsuzluğu yüzünden şirket kapandı.Şuanda da sürekli kendi işimi yaptım başkasının yanında çalışamam diyor ve 2 yıldır evde...Kendi evimizide sattık kiradayız ve borçlar üstüste bindi tabi ödemek için çabada yok:( Yakında söz düşünüyoruz bu halde insan içine çıkmamız mümkün değil haciz geldi gelecek...Ne yapıcam ben:( çalışıp eve katkıda bulunuyorum evlenirsem dahada sıkıntıya düşcekler.
(Bu arada ilişkim 6 yıllık) Paylaşmak istedim düşüncelerinizi bekliyorum.

varlıgı da veren allah yoklugu da veren allah keske baban pes etmeseydı de calışıp yıne cabalamaya calıssaydı senın verecek oldugun destek te nereye kadar ınsallah düzelirsiniz ne dıyeyım allah yardımcınız olsun

sen olmasan ne yapacaklardı bu kadar sorumluluk almanı doğru bulmuyorum bu babanı iyice tembelliğe iter..nasıll olsa siz düşünüyorsunuz ona ne gerek varki bahanesi de iyiymiş...

sen olmasan ne yapacaklardı bu kadar sorumluluk almanı doğru bulmuyorum bu babanı iyice tembelliğe iter..nasıll olsa siz düşünüyorsunuz ona ne gerek varki bahanesi de iyiymiş...

haklısın ama işte annemide düşünüyorum ev hanımı küçük kardeşimde var 7 yaşında:(

Yaşın küçük değil ne zamana kadar sen bakabilirsin ki eve, burada en büyük görev annene düşüyor babanla konuşup işe girmesi için ikna etmeli gerekirse annende bi işe girmeli, kimsenin sorumsuzlugunu sen çekemezsin yapmadıgın yanlışlardan dolayı isteklerini ertelemen bana göre doğru değil evlenmek istiyorsan evlenmelisin babanda bi çaresini bulur işbaşa düşünce

Yasin cok gencmis. Bir iki yil daha erteleyebilirsin bence evliligi. Hem bu arada sende olgunlasmis olursun.

Annendir, babandir seni bir su damlasindan bugune getirenlerdir. İnsan duser kalkar, birlik beraberlik olduktan sonra hersey hallollur. Emek, umut, sabir ister.

Seni bilemem ama ailemin bana ihtiyaci varken evliligi dusunemezdim ben. Evlensemde mutlu olamazdimki. Acaba ne yapiyorlar, nasillar vs. Bu ruh halim esimede yansir sorun olurdu. Esin izin verecekmi bakalim evlenince ailene yardim etmene.

Hadi verdi diyelim hayat kosullari buna izin verecek mi? Ben hic dusunmez bekle derdim sevdicegime. Zaten yasimizda genc. Allah yardimcin olsun.

Amin amin..Dua etmekten başka elimden bişey gelmiyo ne yazık ki:( olmadı erteliycem ama babam ben erteledikçe nasıl olsa ben varım diye bir rahatlıkta olcağını düşünüyorum

Amin amin..Dua etmekten başka elimden bişey gelmiyo ne yazık ki:( olmadı erteliycem ama babam ben erteledikçe nasıl olsa ben varım diye bir rahatlıkta olcağını düşünüyorum

eğer sen erteledikçe babanda evde oturmaya devam edecekse sana güvenecekse bence erteleme canım.baban ve annen işe girip borçları bitirmeye çalışmalılar yoksa onlar otursun sen çalış tek başına nereye kadar dayanacaksın bunun sonu yok ki:50:ayrıca sevgiline kaç sene beni bekle diyebilirsin ki.öncelikle babanı iş için ikna et canım yoksa senin sevgilini bekletmenin bir anlamı olmaz:31:

Ekonomik sıkıntılar çağın vebası haline geldi. Hangi yana baksak bu sıkıntıdan bunalmış, umutsuz insan.
Her geçen gün gider kalemleri artmakta ve bunu durdurabilecek bir güç de yok maalesef.
Bir tarafta tüketim çılgınlığı, diğer tarafta ihtiyaçların karşılanamaması.
Eş adayınla birlikte durum değerlendirmesi yaparak en sağlıklı kararı alın derim.
Hedeflerimiz için çalışıp çabalayacağız, Takdiri Allah' bırakacağız.
Dilerim her şey hayırlı ve gönlünüzce olur.

eger ailene cok düskünsen duygusal bir insansan ertele ama bence kimseyi düsünme bu hayatta yalnizsin unutma...sana yaziyorum senden 10 gömlek daha beter durumdayim evliyim üstelik benim ailemin sorunlari abimin borclari yüzünden ne altinim kaldi ne tarlamiz arsaniz ne de arabam neler cektim.27 yasindayim 3 yillik evliyim bekarligimda öyle bir güvendirmisim kii öyle rahatlarmis ki evlenir evlenmez ilk isleri kendi alin terimle aldigim arabami sat´mak oldu yetmedi 50000 tl lik altinim yetmedi üzerime hak düsen arsa ve halaaaaa yetmiyor kardes yetiremezsin sen tek basina yetemezsin .isin icinde sorumsuz düsüncesiz ve de VIJDANSIZ bir kisilik varsa kendinide yakma.günah gencligine..ne bicim dünya yaaa millet anasini babasini 2 paralik eder kiymetlidir bizlerde adam akilli evlenir barklanir onure ederiz karsiliginda kocaman bir tokat yeriz allah yardimcimiz olsun...allahim sana güzel günler göstersin.

buna benzer bir şeyi bende yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum.ailem ben evlenmeden önce kayınpederimden borç aldı babamı işi için lazımdı.eşimin adına kredi çekti yine işi için.eşimin bi arkadaşından borç aldı işi için.bütün bunları insanlar benim hatrım için yaptılar tabi ve hepsi battı.1 yıl işsiz kaldı babam,ben düğünde takılan altınlarımı bile gizli gizli sattım maaşımı eksik söyledim eşime onlara yardım ettim.1 yıl sonra babam iş buldu iyi de kazandı.borçlarını ödemek yerine sıfır kilometre bir araba çekti altına.1 yıl yediler içtiler gezdiler tatiller yaptılar vs. vs. sonra babam yine işsiz kaldı işi kapandı.şimdi sıfırı tüketmiş durumdalar ve her ay benden para istiyolar.annen baban ve kardeşin nasıl vermiceksin.için elvermiyor herşeyden önce.ama kendi boğazımdan kesmek zorunda kalıyorum.eşime yalan söylemek zorunda kalıyorum bunun altında eziliyorum.Evimin hırsızı oldum bundan utanıyorum ama insan ailesini de yüzüstü bırakamıyor işte.Gerçi yinede kötü olan ben kimse hayırlı evlat demiyor benim için ama Allah biliyor.sözün kısası anan baban işte bişey diyemiyosun kuzu kuzu veriyosun istedikleri zaman

Bu yazıyı az önce başka bir topicte yazdım madem konusu açıldı biraz genişleteyim.babamın süper bi işi ve geliri vardı.ben sözlenicem dedim babam işi bıraktı sıkılmış ordan.ben bekarkenden başladı maddi sıkıntılar borçlar ben evlendim hala devam ediyo.ne param ne altınım ne de eşimin gözünde zerre kadar itibarım kaldı.o bişey demiyor tabi ama yazık benim ve benim ailemin sadece kendilerini düşünmeleri yüzünden 4 yıldır evliyiz iki yakasını bir araya getiremedi.ve sonuç : asla yaranamadık.onlar üçü bir taraf(annem babam ve bekar erkek kardeşim ) ben ve eşim bir taraf.yani dışlanıyoruz ve hatırsız vurdumduymazız.her fırsatta annem şunu söyler biz de seni okuttuk.ben zaten inkar etmiyorum da zoruma giden şey yaptıklarımın kıymete geçmemesi.

Evliliğini ertelesen de ertelemesen de sonuç değişmiyor arkadaşım

benimde benzer bir durumum ardı 3 sene erteledim ama hiç birşey degişmedi .
bende evlendim ki sonrada degişmedi hep destek oldum annem var diye.
ve en sonunda bir de saglık problemi çıktıki o zaman yanıma taşımak zorunda kaldım şimdi hep beraber oturuyoruz en azından emekli oluncaya kadar böyle olmak zorunda ama anladımki sen verdikçe veren taraf oluyorsun çaba görmeyincede artık pes ediyorsun. Ama ilişkinden eminsen hiç düşünüp zaman kaybetme derim.

benimde benzer bir durumum ardı 3 sene erteledim ama hiç birşey degişmedi .
bende evlendim ki sonrada degişmedi hep destek oldum annem var diye.
ve en sonunda bir de saglık problemi çıktıki o zaman yanıma taşımak zorunda kaldım şimdi hep beraber oturuyoruz en azından emekli oluncaya kadar böyle olmak zorunda ama anladımki sen verdikçe veren taraf oluyorsun çaba görmeyincede artık pes ediyorsun. Ama ilişkinden eminsen hiç düşünüp zaman kaybetme derim.

Eminim canım..Ama şuan kendimi yırtsamda evlenemem eve benım dışımda hiç para girmiyo...Gerçi benimkide bi kirayı 2 3 faturayı karşılıyo okadar:)

Back
X