Doğuma Hazırlık Sorunlar ve Sorular.

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Bebegimle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
1.269
121
113
Merhaba Canlar,

Benim Sorularim olucakti sizlere..

Dogumu gercekten kolaylastiran yürüyüs mü yoksa yürüyüs yapilmadanda dogum yapiliyor mu?
Benim Sicakta doktor disari cikmamami söyledi evimizde cok sicak Tansiyonum sicaktan dolayi sürekli 17-18-19 oluyor.

Albüm hastaligi olusmamasi icin ne yapılması gerekiyor?

Tsk Ederim Arkadaslar simdiden..
Cevaplarinizi bekliyorum..

merhaba.benimde seninle aynı haftam 28 deyim ama ikinci gebeliğim.senin tahmimimce ilki.öncelikle merak ediyorum.tansiyonun için ilaç almıyormusun?çünkü korkutucu yükseklikte görünüyor.benimde ilk gebeliğimde bu sorun vardı şimdi yok elhamdülillah.zaten genelde ilk gebelikte olur.ama ona rağmen en fazla gördüğüm sayı 16/11 olmuştu ve ilaç kullanıyordum alfamet.ve sadece günde iki defa alıyordum.doktorum hiç korkma günde sekiz tane içen var demişti. sen bişey kullanmıyormusun bu tansiyon mutlaka indirilmeli yoksa bebeğede gelişim geriliği yapıyo düşük kilolu doğmasına sebep oluyo.korkman gereken şeye albumin demiyelimde preeklemsi hastalığı.çok dikkat et kendine.muhtemelen ayaklarında şişer senin yakın zamanda başlar yeterki başlamasın inşallah ama senin durumunda genelde oluyo.sen eğer elin yüzünde şişerse tehlikeyi sezip doktora koşucan işte o preeklempsi habercisi yani her tansiyon preeklempsiyi getirmiyo.bende elhamdülillah getirmemişti.birde idrarda düzenli protein atılımına bakılıyo.normal idrarda protein yoktur.preeklemside görülür çünkü.

egzersize gelince.senle aynı haftada olduğumuza göre son ayın ekime geliyo.yani havalar şimdiki gibi olmaz.serinler.yürüyüşünü biraz daha erteleyebilirsin.ama mutlaka yürümeni tavsiye ederim.tabiki doğuma faydası oluyo.hareket çok önemli gebede.ve ben her iki gebeliğimide çok yüksek kilolarda gerçekleştirdiğim halde(100 üstü)hareketten asla kaçmıyorum.ay yapamıyom edemiyomları abartı görüyom şu filmlerdeki halleri.ben doğum temizliğimi bile kendim yapmıştım.bu sağlıkla gidersem yine kendim yaparım.halen camlarımı bile kendim silerim.özellikle çömelerek yapılan hareketlerin faydası oluyor.yer silme gibi.ilkinde böyle şeyler önemli ama ikincide zaten inşallah doğum daha kolay olur genelde.bu kadar kasmazsın.

Allah yardımcın olsun.tansiyonunada şifa versin.ihmale getirme...

Öncelikle cvp icin cok tsk ederim cnm.. evet benim ilk gebeligim :)
Evet bende tansiyon hapi kullaniyorum günde benimki 3 kere Sabah Öglen Aksam ama herzaman etkili olmuyor sicak basinca anliyorum hemen tansiyonuma bakiyorum cok yüksek cikiyor cok korkuyorum birsey olucak diye bu tansiyonum yüzünden kac kere serun taktilar ama banamisin demiyor cok seyler denedik ama simdi 17-18 oluyor cok sükür 19a cikmiyor artik insALLAH dahada iyi olur bebegime birsey olucak diye cok korkuyorum..

Cok tsk ederim cnm rahatlamaya ihtiyacim vardi ve tansiyonumdan dolayi yürüyüs yapamicagim sandim ve dogumum cok zor olucak diye korkuyordum son aylarimda bol bol yürüyüp insALLAHda dogumlarimiz kolay olur cok tskler tekrardan ALLAH anneli babali büyütsün cnm.. ALLAH bagislasin miniklerimizi bize..

Back
X