Sorunlu insanlarla çalışmak..

Ablam kamuda, oradan biliyorum ortamı. Bütün gün dedikodu, laf kalabalığı gırla gidiyor. İşini düzgün yapan, kendi halinde olan insanları dışlıyorlar bizimle kafadar değil diye. İnsanlar çok tuhaf. Özel sektör daha kötü ama onu söyleyeyim, ben 1,5 yıldır özeldeyim çok yoğunuz adı altında işten kaytarmalar, az iş yapıp çokmuş gibi göstermeler, patrona üstüne yağcılık, alttakini ezme, iş arkadaşlarını rakip görüp ayağını kaydırmaya çalışma ve iş öğretmeme ne ararsanız var. Dilerim rahatsız olduğunuz insanlardan kurtulursunuz birim falan değiştirip, veya umarım onlar birim değiştirirler. Zor biliyorum ama takmamaya çalışın güçlü durun ve asla ama asla sözünüzü sakınmayın. Böyleleri nezaketten asla anlamazlar aksine saflık zannederler.

Ay amann ne takıyon sen de onlar gibi davran kim ne dese alın lafı baska yere cek.ben özel sektorde calısıyordum herkes birbirinin arkasından konusur yuzyuze gelnce o onu gömer o onu over derken iyi de olsan sopanın ucu illa sana da degyor.artık ben de onlar gibi yapmaya basladım biri gelip su xde işe nerdeyse oglen gelecek diyor mesela ben de ay he ya biz esekmiyiz sabahın korunde geliyoz falan bne de katılmaya başladım oyle olunca artık bana bulasmaz oldular😅 varsa bir dedıkodu ilk bna anltmaya basladılar noluyor falan dedm😅 ne kadr yaman olursan okadr kıymetli olursun valla ne kadar mahsun durrusan okadar ezip baskı yapıyolar.sonra evlendimde ayrıldım gecen aradı bir abi vala senden sonra gelenler çbir ise yaramıyor valla seni arıyoruz diyorlar🤣
Mizacımda yok yapabilsem eminim benide severlerdi

Enerjinizi tüketir, doğrudur; heee heee öyle diyip geçmek, cevap bile vermemek gerek. Memuriyetinizi bunlar için yakacak değilsiniz, siz de işinize geldiği gibi davranın. Yumuşak olmayın umursamaz olun, ezmesinler.
Artık gerçekten soğudum ister istemez soğuk duruyorum içimden konuşmak gelmiyor hiçbiriyle

Ablam kamuda, oradan biliyorum ortamı. Bütün gün dedikodu, laf kalabalığı gırla gidiyor. İşini düzgün yapan, kendi halinde olan insanları dışlıyorlar bizimle kafadar değil diye. İnsanlar çok tuhaf. Özel sektör daha kötü ama onu söyleyeyim, ben 1,5 yıldır özeldeyim çok yoğunuz adı altında işten kaytarmalar, az iş yapıp çokmuş gibi göstermeler, patrona üstüne yağcılık, alttakini ezme, iş arkadaşlarını rakip görüp ayağını kaydırmaya çalışma ve iş öğretmeme ne ararsanız var. Dilerim rahatsız olduğunuz insanlardan kurtulursunuz birim falan değiştirip, veya umarım onlar birim değiştirirler. Zor biliyorum ama takmamaya çalışın güçlü durun ve asla ama asla sözünüzü sakınmayın. Böyleleri nezaketten asla anlamazlar aksine saflık zannederler.
Tam olarak benim işte o dışlanan. Maalesef onlarında benimde birim değişme şansımız yok. Bana bunu yapanlar hem sorumlu hemde onun müttefikleri. İşim zor. İçimden hiç gitmek gelmiyor eskiden ne güzeldi can atardım işe gitmeye iyice soğuttular bıktırdılar. Yüzlerce iş yap bir teşekkür takdir yok tek bir yanlış anlaşılmada düşmana söylenmeyecek kelimer ediliyor

İşimi çok seviyorum çalışmaktan zerre gocunmayan bir insanım boş durmaktan nefret ederim o yüzden gün içinde boş kaldığım zaman aralığı kısıtlıdır o derece severek çalışıyorum. Sorun ne derseniz sorun iş arkadaşlarım

Fazla alıngan ve sorunları çok büyüten insanlar. Aslında genel olarak uyumlu çalışıyoruz ama özel kısımda herkes bir tuhaf. En ufak şeylere alınıp onu niye öyle dedin bunu niye böyle demedin bir dünya tantana çıkıyor. Hepsi birbirinin arkasından konuşuyor ama yanyana can ciğerler. Sabah sabah canım öyle sıkıldı ki ağla ağla rahatlayamadım. Artık çok yoruldum kendimi buraya ait hissetmemeye başladım. Mutsuzum. Bu arada memurum tayin hakkım yok henüz sözleşmeliyim kadroma 1 sene var. Kadrodan sonrada 2 sene çalışma zorunluluğu. Ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım acaba sorun bende mi? Gerçekten aptal mıyım bilmiyorum kendime de acımasız davranmaktan yoruldum
Neden ağladın olay ne

Halinize sukredin. Ozel sektorde bunun bin beteri var. Insanlarin ozel sektorde islerinin garanti olmamasi durumundan ne tur game of thrones oyunlari cevirdiklerine sasirirsiniz. Her an cikarilabilirim korkusuyla binbir turlu yagciliklar, stres, kumpas, ayak kaydirma, iftira vs.
Basima geleni kisaca anlatayim. Hamileydim gnl Mudurum takim calismani begenmiyorum diyerek ayrilmami ima etti. 6 aylik hamileydim. Bu arada ben izne ciktim ve ayni birimde calistigim kiz siyo ile konusarak stajyeri benim pozisyonuma aldirdi. Bu arada ben 7 aylikken dogurdum.
Yasadiklarimi hazmedemedim kelimeler kifayetsiz kalir hissettiklerimi yazmaya.
Takim calismasina yatkindim ama yaninda calistigim kiz beni rakip gordugu icin 2.5 senedir ne cektigimi allah bilir. Oyle oyunlar donuyorki mesela muhasebeye bir evrak gidecek diyorki bunu ayir gonderme ben bakacagim. Ertesi gun neden gondermedin diye avazi ciktigi kadar bagiriyor. Demedigi şeyi sanki daha onceden demişte yapmamissin gibi yapiyor. Bir ust amirine arkadas cok yavas agir kanli diyor. Yani diyorda diyor hic acimiyor ekmeginle oynuyor. Işte ozel sektorde bunlar oluyor. Daha milyon tane yazarim da kisa kesmek istedim. Kamuda oldugunuz icin cok sanslisiniz cebiniz para goruyor herkes yerinizde olmak ister. Ben 2.5 senede 40 tl zam aldim. Sirf yanimdaki amirin beni kotulemesi yuzunden.bu arada beyaz yakaydim.
Her allahin gunu mobingden gercekten psikolojim bitti. Calismak zorundaydim katlandim. Evlenecektim cocugum olunca ekstra paraya ihtiyacim oldu vs. Ben destek almanizi oneriyorum. Ilaclar bana iyi geldi. Ama ne zaman bu tur konulara denk gelsem cok uzuluyorum.

İşimi çok seviyorum çalışmaktan zerre gocunmayan bir insanım boş durmaktan nefret ederim o yüzden gün içinde boş kaldığım zaman aralığı kısıtlıdır o derece severek çalışıyorum. Sorun ne derseniz sorun iş arkadaşlarım

Fazla alıngan ve sorunları çok büyüten insanlar. Aslında genel olarak uyumlu çalışıyoruz ama özel kısımda herkes bir tuhaf. En ufak şeylere alınıp onu niye öyle dedin bunu niye böyle demedin bir dünya tantana çıkıyor. Hepsi birbirinin arkasından konuşuyor ama yanyana can ciğerler. Sabah sabah canım öyle sıkıldı ki ağla ağla rahatlayamadım. Artık çok yoruldum kendimi buraya ait hissetmemeye başladım. Mutsuzum. Bu arada memurum tayin hakkım yok henüz sözleşmeliyim kadroma 1 sene var. Kadrodan sonrada 2 sene çalışma zorunluluğu. Ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım acaba sorun bende mi? Gerçekten aptal mıyım bilmiyorum kendime de acımasız davranmaktan yoruldum
Slm ; adaylıkta neler neler yaşadım, istifa edeyim tekrar kpss ye bile gireyim diyordum.(sorunlar büyüktü). Kuyruğu hep dik tuttum ama. Geçermi zaman dedim! Vallahi geçti😅 gel zaman git zaman eskidik 15 yıl oldu(tayin oldum tabi) başka kurum başka insanlar başka sorunlar; sorunlar şekil değiştirdi. Diceğim oki hep karşılaşcaksın böyle insanlarla. Çözümü sen bulcaksın. Ben çözümü; A.Ö den bi bölüm seçtim okudum keyfi, ingilizce çalıştım, kitap okudum,kulaklık taktım müzik dinledim..yani iletişimi minimuma indirirerek buldum çözümü. Fazla muhabbet gereksiz beklentileride doğuruyor. Beni koronada neden aramadın demeleri gibi. insanlara fazla maarruz kalma yani..

Back
X