• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorunum erkekler değil, işsizlik!

ben bu ülkese ileri seviyede ingilizce aranan pozisyona iki kelimeyi bir araya getirip cümle kuramayan tiplerin alındığını gördüm ya hiç şaşırmıyorum, iş bulmak şans ve çevre işi, birinden biri mutlaka olacak, yoksa olmuyor :olamaz:

Ben de iş arayan kitleye dahilim, 1 sene öncesine kadar İngilizcem gayet iyiydi, tabi pratikler vs olmayınca unutuluyor ve şu an sanki bilmiyor gibi hissediyorum kendimi ama yine de iyi seviyede İngilizce isteyen ilanlara başvuruyorum, biliyorum çünkü kimleri kimleri aldıklarını. Gerçi benim alt yapım olduğu için iş sadece anımsamaya kaldı o da yapılmayacak iş değil, hallederim. Kaygısız takılmak en güzeli ya, amaan en fazla almazlar deyip geçiyorum.

Mesela ben daha yeni ehliyet aldım, bi ilana başvurdum dediklerine göre maaş, yemek, SGK vs var, beni kalbimden vuran şey ise araba verecekler, iş arabayla çünkü :KK70: yeni ehliyet almış biri için güzel bence. Pratik yaparım :) biraz da deli cesareti yani ehliyeti daha yeni alıp trafiğe çıkmak falan ama ne yapayım? Başlamak lazım. Sakin sakin sürerim ben bişey olmaz. Maaşı falan ne kadar bilmiyorum, ararlar belki.

Ben de iş arayan kitleye dahilim, 1 sene öncesine kadar İngilizcem gayet iyiydi, tabi pratikler vs olmayınca unutuluyor ve şu an sanki bilmiyor gibi hissediyorum kendimi ama yine de iyi seviyede İngilizce isteyen ilanlara başvuruyorum, biliyorum çünkü kimleri kimleri aldıklarını. Gerçi benim alt yapım olduğu için iş sadece anımsamaya kaldı o da yapılmayacak iş değil, hallederim. Kaygısız takılmak en güzeli ya, amaan en fazla almazlar deyip geçiyorum.

Mesela ben daha yeni ehliyet aldım, bi ilana başvurdum dediklerine göre maaş, yemek, SGK vs var, beni kalbimden vuran şey ise araba verecekler, iş arabayla çünkü :KK70: yeni ehliyet almış biri için güzel bence. Pratik yaparım :) biraz da deli cesareti yani ehliyeti daha yeni alıp trafiğe çıkmak falan ama ne yapayım? Başlamak lazım. Sakin sakin sürerim ben bişey olmaz. Maaşı falan ne kadar bilmiyorum, ararlar belki.

ay ararlar umarım bak ben bile heyecanlandım,
zaten araba sürmek ancak böyle trafikte öğreniliyor :KK53:
dile gelince, bu ülkede ikcıların çoğu senin ne kadar ingilizce bildiğini anlayacak kadar hakim değiller dile, ondan ötürü rahat ol :KK70:

Bizde yaklasik 1 yil issizlik cektik.
Babam is bulamiyor diye neler yapmadi ki?
Sabredin, elbet hakkiniz olan iste calisacaksiniz.

Ben de öyle geçici işler buluyorum, aynen her şeyi sorguluyorum. Mesela bir arkadaşım bir yerle goruştu, bilgisayar kullanmayı bilmiyor, kıza word, excel testi yaptılar ve kız olumlu yanıt aldı. Aklım almıyor!
Word excel kelimelerini yazıyla yazdırıp işe almışlardır, :D
Ben de işsizim,nefretim,uyuzum ve gıcığım,

Sosyal hayatınızda ne yapıyorsunuz? Birçok arkadaşım düğünlerine gidemdiğim için küstü benle.

ay ararlar umarım bak ben bile heyecanlandım,
zaten araba sürmek ancak böyle trafikte öğreniliyor :KK53:
dile gelince, bu ülkede ikcıların çoğu senin ne kadar ingilizce bildiğini anlayacak kadar hakim değiller dile, ondan ötürü rahat ol :KK70:
inşallah, gerçi sadece aramaları yetmez, işi alabilmek önemli olan. yalnız haftanın 6 günü çalışıyorlarmış, yani olursa sadece 1 gün o da pazar tatilim olacak. beni cezbeden şey araba oldu zaten, kendi arabam yok, ailede arabası olan yok, ee ben nasıl tecrübe kazanıcam? eğer böyle bir işim olursa en azından mecburen tecrübe kazanmam gerekecek. olursa bayağı gezmeli bir iş olacak ama, bana da iyi olur. buna benzer başka işlere de başvurdum bakalım. ingilizce konusunda gerçekten büyük ve kurumsal firmalar dışında hiçbirinin gerçekleri yansıttığını düşünmüyorum.

ben anladım ki genelde "yaparım, hallederim, üstesinden gelirim" kafasında olmak lazım. bi hallederiz kadir vardı zamanında, aynı onun gibi :D her şeye hallederiz derdi tabi halledemediği çok şey vardı :)

Ben de bende mi sorun var diyordum:)
Şu an kendimi fazlasıyla temizliğe verdim. Perdeleri de yıkarsam evin baştan aşağı tüm temizliği bitecek.
2 aydır çalışmıyorum ben de. Gelecek kaygısı olmasa güzel şeymiş aslında evimle aşk yaşıyorum şu an ama nereye kadar işte...

bir seferinde 2 kilo yaprak alıp sarma sarıp buzluğa koydum sabah bir oturdum akşam eşim gelene kadar sardım

ellerim büzüş büzüş olmuştu :KK48:

4 poşet yapıp buzluğa atmıştım iyiydi aslında :D

yds başvuruları da bugün başlamış. sınav ücreti 90 lira, maşallllaaaaah yani. yuh!
ales de sonbaharda, ekimdeymiş. o da 90 lira olur muhtemelen.
2018'de kpss var ayrıca, b grubu.

şimdi sorum şu: özel sektörde iş arıyorsunuz, kafanıza göre iş bulunca çalışacaksınız. bu üç sınavdan birine girmek isteseniz ama gerçekten çalışarak, emek harcayarak yani öylesine değil. hangisine girmeyi tercih ederdiniz?

bana üçü arasından en mantıklısı kpss gibi geldi çünkü ales tek başına yetmiyor, yds de lazım. yds'ye kalmış 1,5 ay, nasıl çalışalım... 2018 kpss mayısta falan olur muhtemelen yine. ona daha bayağı zaman var yani.

İşsdizlik yaşadım çok sıkıntılı bir süreç ..
Bulursun iş mutlaka moralini bozma.
Ben sinir olurdum gelen giden sorardı bulamadın mı vs diye off çok kötü günlerdi .kendi derdime mi yanayım millete hesap mı vereyim valla kimseyle konuşamaz olmuştum ..

Ben de sizin gibiyim. 2 yıllik okul okudum Okuldan mezun oldugumdan beri yüzüm gülmedi. İyi pozisyonlar tecrube, yabancı dil torpil vs istiyor. Yoksa yok.E napalım ölelim mi? Bulduğum işler de kısa süreli işler oluyor veya bir anda biz seni beğenmedik diyip işten çıkarıyorlar( 2 ay deneme süresinde oluyor).
Nerede hata yaptığımı anlamıyorum. Artık en basit işlere bile başvuruyorum. Bu işsiz zamanda ne yaptın diye sorarlarsa derneklere üye oldum gittim geldim. Kendini değerli hissetmeye ihtiyacım vardı. Böyle işte.

Seçil23, kovulmalara alışmak iyi şok olmamak lazım öyle durumlarda. Benim de başıma geldi çok. Laf goturup getirmedikçe senden alt pozisyonda olanlar sana kafa tutabiliyor. İş buldum diye seviniyorsun, güvenlik görevlisi seni aşağılıyor " o kadar okul okumuşsun burada çalışıyorsun, senin idealin yok mu" diyor. ben bunları bile işittim. En son bir yerle görüştüm 8 kişi arasından ikinci oldunuz, birinciyi deneme suresince kullanıcaz,yapamazsa sizi arıyca dediler. Her deneme suresi bittiğinde birini alsa tazminata gerek kalmayacak.

Back
X