Sorunun ta kendisiyim

kalbindESakli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2012
234
0
0
Diğer
Merhaba arkadaslar
Sorunun ta kendisiyim, sorunum fesatligim ve kiskancligim, belkide bencilligim ve kotu niyetli olusum.
Sevgilimin abisi ve abisinin sevgilisini kiskaniyorum, hemde simdiden- sevgililik donemindeyiz dordumuzde ama ailelerle gorusme yakinlasma oldu hepimizde.. neyse sevgilimin annesi bana birsey alsa onada alir (zaten boyle olmali hak gecmemeli ama ben cekemiyorum iste fesatim) ne eksik ne fazla herkese ortak alir vs 1 liralik sey bile fazladan gecirmez ne ona ne bana.. kayinvalide adayimla bir araya geldigimizde Canan(elti adayi) Cananda soyle boyle onu ovmesini falan hic cekemiyorum kiskaniyorum, hep onlara daha iyiymis sanki onlari daha cok seviyormus gibi hissediyorum halbuki kadin diyorumya ne eksik ne fazla ama icim fesat iste arkadaslar
birde ilerde ayni evde yasayacagiz altli ustlu dusunun
bana bir oneride bulunacak yardim edecek kimseler yok mu, ben bu fesatligi kotulugu nasil atayim icimden, ben boyle biri olmak istemiyorum

Ooo hemde aynı yerde yaşayacaksınız!Sizin aranızda çok fırtınalar kopar,iş bu durumlara gelmeden bir psikiyatr ya da psikologla görüşün bence..

Bence sen çok durustsun bunları kendine soyleyebiliyorsan kötü biri değilsin. Zamanla gecicek bu duyguların hafiflicek emin ol.altli üstlu oturunca iyi arkadaş olursaniz güzel olur.kayinvalidenizde iyimis sevinmelisiniz.eltiniz size karşı nasıl

ben ce asıl sorun bu kayınvalidenin size eşit davranması sen belki de tek olmak istiyorsun ayrıcalık görmek istiyorsun böyle şeyleri aileden beklemesen sadece sevgilinden bi beklenti içinde olsan sana daha iyi gelir diye düşünüyorum ...liderlik ruhumuzda var tahtımızı paylaşmak yoktur belkide içimizde etrafındakileri yardımcı oyuncu sevgilin ve kendini başrol oyuncusu olarak görmeyi denesen asıl olana odaklansan teferruatları umursamasan düzelir gibi geliyor bana

eltim sakin sessiz biri, onu tam anlaminda taniyamadigimi soyleyebilirim.. onda beni rahatsiz eden sey hep kendisini kendi iliskisini sorunsuz ve mukemmel gostermesi bana karsi mi herkese karsi mi bilmiyorum ama bende zaten fesatlik oldugu icin ustume aliyorum

cok dogru ama elti adayim kendisini iliskisini ve kaynimi okadar kusursuzmus gibi gosteriyor ki, kaynim onu cook seviyor boyle bir iliski daha yok dunyada hani oyle bir izlenim birakiyor.. kaynim onsuz bir saniye duramaz konusmadan duramaz kaynim mukemmel sevgili.. bizimkisi ask degil yaani onlarin yaninda :)

öyle evlilikler pek uzun sürmüyo malesef cnm hiç heves etme hani kötü bi düşünceyle söylemiyorum yargılamayın lütfen inşallah bir ömür sürer ama böle toz pembe ilişkiler ufacık bi rüzgarda param parca oluyor o anlatınca gülüp geçin

Öyle düşünme benim kaynimla eltimle aram soguktu eltim havaliydi onlar herkesin gözünde mukemmeldi.bizde eşimle 8 sene çıkarak evlenmistik bizi bilmesen de yoktu ama kendi halimizdeydik.onlar o ihtişamlı gorunen hayatlarıyla boşandılar. Biz 16.senemize girdik ama ben çok üzüldüm ezildim hem benim kaynanam eşit de değildi onlar bir numaraydı hep.simdi benim kıymetimi anladilar.bu işler göründüğü gibi değil. Kadını kapatır mutluluğunu yaşarsın herkesin hayatı kendine

Kıskançlığın ilacının ‘sosyalleşme’ olduğunu vurgulayan Uzman Psikolog Sinem Demir, “Aşırıya kaçmamak şartıyla film ve dizi izleyerek ‘imrenme’ duygunuzu bastırabilirsiniz. Ama kıskançlığı dizginlemenin en doğru yolu hobiler edinmek, dans etmek ve resim yapmak gibi sosyal aktivitelere katılmak” diyor.

İşte ‘kıskançlığın esiri’ olmamanız için önerilenler!

* İmrenmek, kendini bir diğeriyle kıyaslamak ve onun yerinde olmak istemektir. Birinin mutluluğuna imreniyorsanız, ‘keşke ben de öyle mutlu olsam’ dersiniz, ama o kişi için kötü hisler beslemezsiniz.

* Kıskançlıkta ise ‘ah keşke’ demenin bir adım ötesine geçer, o kişiyle gerçekten bir sorununuz olmasa bile, varmış gibi davranırsınız. İyi ihtimalle onu görmezden gelirsiniz, kötü ihtimalle o kişiyle ufak tefek hayali sorunlar çıkarırsınız.

* Haset ise bu duyguların en ağırıdır! Yerinde olmak isteğiniz kişinin sahip olduklarını kaybetmesini ister ve bunun için harekete geçersiniz. Kıskançlıktaki ufak tefek sorun çıkarmaların düzeyi artar. Hedef, o kişinin mutluluğunu yıkmaktır. Mutluluk sebebi evlilik ise eşiyle ilişkisini, sosyal hayat ise arkadaşları ile ilişkisini bozmaya çabalar. Bozma araçları; dedikodu, iftira-yalan olabilir. En uç nokta ise fiziksel zarar vermektir.

Herkes imrenebilir, pek çok insan kıskanır, daha az insan haset duyar! İmrenmek olağan bir duygudur ve birçok insan tarafından hissedilebilir. Ancak bir ‘izleyici’ konumunda, sürekli diğerlerinin mutluluklarını gözlemek, bir yaşam tarzı haline gelebilir. Özellikle duygusal yoksunluklar yaşadığına ve diğerleri kadar ‘şanslı’ olmadığına inanan biri bunu yapabilir.

* Duygusal yoksunluklar da herkesin hayatında zaman zaman gözlenir. Bir yoksunluğun (kayıp, ayrılık gibi...) yasını tutmak ya da üzülmek için kendimize bir süre izin vermek sağlıklı olabilir. Ama uzun sürmüş ise bu yoksunluğu ‘yeni var’lara dönüştürmek için harekete geçmekte fayda var!

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

Bu konu 2013 te de açılmış aynı isimle,yoksa ben mi karıştırdım..hatta buraya yazacakken eski konuya yazmışım,ALLAH ALLAH..

Bir saat önce acilmis gözüküyor bende

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

Bakın sayfanın altında sayfadaki konuyla ilgili eski konular çıkıyor,ben de okurum bazen öyle,baktım yine aynı isim yine aynı konu ve anlatım tarzı falan,acaba ben mi karıştırdım diye düşündüm ama yok aynı kişiymiş, peki bunu yazmamda ne kötülük var da çemkiriyo bana anlamadım yani

Onu sorunun ta kendisiyim maalesef diye açmış,bdv ilk sayfada şu an.

Son düzenleme:
Hayır yani doğru düzgün bi açıklama yapacağına kalkmış abuk sabukşeyler yazıyo sanki karşısında çocuk var,fesatmış hakkatende!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…