Sosyal güvence ve hamilelik

sazanus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2011
19
0
36
Antalya
Merhaba,

Aranıza bugün katıldım...

Eşimle bebek sahibi olmaya karar verdik ve çalışmalara başladık, umarım kısa zamanda iyi haberi paylaşırım.

Ben bir ay önce işten ayrıldım, öncesinde 120 günüm dolduğu için 90 gün boyunca doktora gidebilecek ve ilaç yazdırabileceğim.

Benim aklıma takılan, bu süreden sonra hamile kalırsam, devlet ne kadar destek veriyor? Örneğin ikili-üçlü test ne kadar ve ne kadarını karşılıyor. Hiç bir sosyal güvencemin olmaması ne kadar riskli?

Bi de şu aşamada folik asit kullanmak dışında öneriniz olur mu? :)

Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Kimsenin fikri yok mu?

Yeni üye oldum buraya, sorular böyle yanıtsız mı kalıyor?

Öncelikle hoşgeldin hakkında hayırlısı olsun inşallah, en kısa zamanda güzel haberleri bekliyoruz arkadaşım. Gebelik öncesi folbiol adında bir folik asit kullanmak yeterliydi. tabi beslenmeye dikkat etmek ve stresten uzak durmak da.. Üniversite hastanelerinde sanırım bazı testler bedava yapılıyor özel hastanelerde bayağı pahalı sayılır, iyi araştırma yapılmalı.. SGKnın doğum yardımı yapması için doğumdan önce 120 gün prim ödemenin olması gerekiyor sanırım doğumdan sonra gidip geçici iş göremezlik ödeneğini alabilmek için(maaşın 2/3si kadar) + sadece yardım olarak 80 tl emzirme yardımı var diye biliyorum.

Bazen böyle sorular cevapsız kalabiliyor canını sıkma sakın.. O zaman googledan sormak istediğin cümleyi yazıp arat aynı soruları soran birçok arkadaşın cevabına böylelikle daha kolay ulaşabiliyorsun, sevgiler..

Son düzenleme:
Cevabın için çok teşekkür ederim, denk gelirsem bi sosyal güvenlik uzmanına da danışacağım. En kötü ihtimal, bi yerde sigortalı görünmek fikrindeyim.

İyi pazarların olsun, tekrar teşekkür ederim.

Rica ederim canım, ne demek.. Her şey gönlüne göre olsun. Mutlu pazarlar:)

Eşinin de mi sigortası yok? Ben de hamilelik sebebiyle işten ayrıldım, şimdi eşimin sigortasına geçeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…