• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal ilişkilerde berbatım

miymiy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2017
10
12
1
29
Merhabalar, bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Çekingen birisi değilim, sorunum ondan kaynaklı değil. Normalde insanlarla rahat tanışırım ama iş muhabbeti ilerletmeye veya yakın ilişki kurmaya geldiği zaman beceremiyorum. Ne diyeceğimi, ne yapacağımı, nasıl davranacağımı şaşırıyorum. İki kelimeyi bir araya getiremiyorum. Mesela dün ne yaptığımı anlatırken bile zorlanıyorum. Kitap okumayan birisi de değilim halbuki. Birisiyle bir yerle başbaşa kalıp muhabbet etmek benim için işkence, yanımdaki insanlarda sürekli bir oflama hali, artık kimseyle buluşmak istemiyorum.

Geçenlerde kuaföre gittim, herkes deli gibi muhabbet ediyor, gülüşüyor eğleniyor tabi ben kaldım bir kenarda öyle, işim sırasında da kuaför anlattı ben dinledim zaten. Bazen saçma cevaplar verdim, zorlama oluyor yani. E tabi çoğu insan benim kuaför abi kadar konuşkan değil, o zamanlar çok kötü oluyorum işte. Bir insan en temel özelliği olan konuşmayı bile nasıl beceremez anlamıyorum ki. Tıkanıyorum. Muhabbetler edebilen siz sıradan insanların bana önerebileceği çözüm önerileri varsa açığım. İnsanlarla görüşmeyi kesmek üzeredeyim neredeyse.

İçinizden geldiği gibi konuşun ve düşünceniz neyse onu söyleyin, muhabbet kurmak için -miş,-mış gibi yapmayın. Kendi zevk aldığınız konulara bağlayın. Muhabbet dediğiniz şey hep bir düzende olmuyor, bazen A dan girip Zden çıkabiliyosunuz.

bende böyleyim. özelliklede kalabalık ortamda kenarda kalmak çok sinir bozucu. sanki insanın kendi kendini dışlaması gibi :kızgın:herkez konuşkan olamıyo bizde böyleyiz demek :işsiz:
Kalabalık gruplarda sıkıntım yok ama benim. Sadece karşılıklı sohbetlerde ve bir şeyler anlatma kısmında dertliyim.

Son düzenleme:
İçinizden geldiği gibi konuşun ve düşünceniz neyse onu söyleyin, muhabbet kurmak için -miş,-mış gibi yapmayın. Kendi zevk aldığınız konulara bağlayın. Muhabbet dediğiniz şey hep bir düzende olmuyor, bazen A dan girip Zden çıkabiliyosunuz.
İşte a dan girip z den çıkamıyorum ben karşımdaki muhabbet ederken, illa tıkanıyor, her zaman üçüncü kişi gerekli. Zaten zevk aldığım konulara bağlayınca bu sefer de muhabbet benim üzerimden devam ediyor, sanki sürekli benden konuşuyormuşuz gibi rahatsız oluyorum

bende böyleyim. özelliklede kalabalık ortamda kenarda kalmak çok sinir bozucu. sanki insanın kendi kendini dışlaması gibi :kızgın:herkez konuşkan olamıyo bizde böyleyiz demek :işsiz:
Ya bu arada kusura bakmayın söylemeden geçemeyeceğim. “Bende” değil “ben de” ve “herkez” değil “herkes”. Ay çok gözüme battı cidden kusura bakmayın.

Bu kadar kendinizi kasmanıza gerek yok.
Karşınızdaki kişinin de sizden ne bir üstün ne de eksik yanı var, o şekilde düşünün.
Olduğunuz gibi olun, konuşmak istediğiniz şekilde konuşun.
Her kişinin kendine özgü bir yapısı var neticede.

İşte a dan girip z den çıkamıyorum ben karşımdaki muhabbet ederken, illa tıkanıyor, her zaman üçüncü kişi gerekli. Zaten zevk aldığım konulara bağlayınca bu sefer de muhabbet benim üzerimden devam ediyor, sanki sürekli benden konuşuyormuşuz gibi rahatsız oluyorum
Zevk aldığın derken mesela sadece kendinden bahsetmek değil, atıyorum ben film severim. Şu filme gittim haberin var mı işte çok iyi film. Yoksa sen ne tarz izlersin? İşte ben aksiyon sevmiyorum, bilim kurgu+korku benim türüm ama farklı önerilere açığım gibi. Bu dini konu olur, felsefi konu olur. Geyik bile olur yani. Kıyafet olur, makyaj olur. Kafa dengiyseniz tıkanmaz, değilseniz tıkanır.Sürekli tıkanıyosa kafa denginiz insanları seçemiyosunuz demektir.

Bende öyleyim, dışardan bakılınca çok ruhsuz ve soğuk görünürüm. Az güler az konuşurum. Ama kafama denk benim gibi ruhsuz birini bulunca muhabbetin sonu gelmez. 25 yıllık hayatım da toplasan 4-5 kişiyle samimi olmuşumdur. Enteresan şekilde böyle çok mutluyum.

Kastığın için oluyor.
Ben de konuşkan biri değilim. Eğer konuşmam gerekiyor dersem zor muhabbet açarım. Kitleniyorum resmen beynim başka şeyler düşünmeye çalışıyor o anda boşver der gibi :KK70:

Bazı kişilerle ilk anda codur codur konuşuyorum laf lafı açıyor. Bazılarıyla yok anacım ne kadar ortak yanımız olursa olsun olmuyor. Önceden daha çoktu bu huyum da biraz rahat davranmaya çalışarak azalttım.
Çok konu bulan insanlara biraz imreniyorum ama onlar da abartıyor yani. Sonra arkalarından "ay çok geveze o" deniyor. :KK70:

Senin söylediklerinle dalga geçileceğini, basit görüleceğini düşünme.. Rahat ol..

Aklıma bir öneri geldi. Aynanın karşısına geçin ve sürekli gözlerinizin içine bakarak konuşun yani anlatın kendinize. Bu kulağa garip gelebilir ama egzersiz gibi düşünün. Önce geçmişte komik anılarınızı anlatın kendisnize sonra günlük olarak anlatın o gün ne yaptığınızı. Kendinizle aynada göz teması kurun ve jest ve mimiklerinize de bi göz atın örtüşüyo mu vs diye. Kendinize anlattıkça sorun kalkabilir belki ortadan

Ya bu arada kusura bakmayın söylemeden geçemeyeceğim. “Bende” değil “ben de” ve “herkez” değil “herkes”. Ay çok gözüme battı cidden kusura bakmayın.

İşte bunu pek yapmamaya çalışın :)
Muhabbetlerinizde de eleştirel giriyorsanız, insanlar bir adım geri dururlar.

Keyifli şeyleri ele alın, ikili ilişkilerde sohbet "Senden-benden" kattıkça koyulaşır. Birinin samimi bir fikrine ya da atıyorum konuyla ilgili komikli bir anısına aynı şekilde yanıt verirseniz, ilerler. İlaveten; hepimiz bilindik tipleriz, normal kişileriz. Biri ile konuşmaya başladığınızda "Bak yine ısınamayacağım-ısınamayacak" gerilimini atın. Herkes herkesle süper anlaşmak zorunda değil. Bunun rahatlığı olsun.

atıyorum ben film severim. Şu filme gittim haberin var mı işte çok iyi film. Yoksa sen ne tarz izlersin? İşte ben aksiyon sevmiyorum, bilim kurgu+korku benim türüm ama farklı önerilere açığım gibi.
Hah işte çok güzel bir konuya değindiniz. Benim muhabbet şu şekilde bitiyor işte. Karşıdaki film söyler, sonra ben tekrar başka bir film de güzeldi derim, böyle böyle tıkanır işte, daha derinlere inemiyorum. Atıyorum o filmin konusu neydi derse birisi anlatamıyorum ya da dün izlediğimiz dizi hakkında konuşurken muhabbet şu şekilde olur genelde, dün falanca diziyi izledin mi? Aa evet efsaneydi. Sen? İzledim, şu kısmı çok güzel değil mi? Evet aynen, şurası da güzeldi. Evet güzeldi. Sonra aklıma başka söylecek şey gelmiyor ve muhabbet tıkanıyor her seferinde burada. Sanki koskoca 2 saatlik şey aklımdan uçuyor.

Konuşacak konu bulmakta mı zorlanıyorsunuz yoksa konuşmak istediklerinişu toparlamakta mı?
Ben orta ikiye kadar çok silik, sessiz biriydim. Şimdi tanımadığım insanlarla bile muhabbet ederken buluyorum bazen kendimi.. Bazen bu samimiyetle iyi niyetim ya da yakınlığım suistimal edilmeye başlanıyor ama konumuz bu değil tabii ki..
Konuşacak bir şey bulamiyorsanız güncel, gundelik konulardan, ortak yönleriniz varsa onlarla ilgili şeylerden konu açarak başlayabilirsiniz.
Yok sıkıntınız konuşma zorluğuysa bence bunu sıkıntı yaptığınız, strese girdiğiniz için oluyordur belki. Rahat olmayı deneyin, başarısız olacağınız korkusunu atmayı deneyin. Zordur biliyorum ama Bir kaç deneme sizi pes ettirmesin, en yakinlarinizdan başlayın..

İşte bunu pek yapmamaya çalışın :)
Muhabbetlerinizde de eleştirel giriyorsanız, insanlar bir adım geri dururlar.

Keyifli şeyleri ele alın, ikili ilişkilerde sohbet "Senden-benden" kattıkça koyulaşır. Birinin samimi bir fikrine ya da atıyorum konuyla ilgili komikli bir anısına aynı şekilde yanıt verirseniz, ilerler.
İnsanlar geri durmuyor aslında tam tersi brni konuşturmak için kendilerini yırtıyorlar. Silik birisi değilim, çevrem çoktur sadece ikili ilişkilerde muhabbeti devam ettiremiyorum, ne diyeceğimi şaşırıyorum

Hah işte çok güzel bir konuya değindiniz. Benim muhabbet şu şekilde bitiyor işte. Karşıdaki film söyler, sonra ben tekrar başka bir film de güzeldi derim, böyle böyle tıkanır işte, daha derinlere inemiyorum. Atıyorum o filmin konusu neydi derse birisi anlatamıyorum ya da dün izlediğimiz dizi hakkında konuşurken muhabbet şu şekilde olur genelde, dün falanca diziyi izledin mi? Aa evet efsaneydi. Sen? İzledim, şu kısmı çok güzel değil mi? Evet aynen, şurası da güzeldi. Evet güzeldi. Sonra aklıma başka söylecek şey gelmiyor ve muhabbet tıkanıyor her seferinde burada. Sanki koskoca 2 saatlik şey aklımdan uçuyor.
Ayrıntılar.. ayrıntılar kurtaricıdir böyle durumlarda.. konunun ayrıntısına girin, kendi fikirlerinizi, tahminlerinizi kat in hatta kurtarıcı olarak karşınızdakine o konuyla ilgili sorular sorun. Böylelikle konuşmaya yön vermiş olur hem de verilen cevaplar üzerinden devam etmeniz kolaylaşır..

İşte öyle tıkandığın yerlerde direk sosyal konulara bağla, mesela "aşk-ı memnu"dan bahsettiniz, konu kapanacakken, aslında ne kadar acı böyle aldatmalar filan, ilişkiler ne kadar olumsuz etkileniyor filan diye yürüceksin, tanıdıkça muhabbet uzar. Zaten uzamıyosa kimyanız tutmamıştır.

Back
X