Sosyal medya bağımlılığı

Hungary

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2019
332
676
18
Her defasında kitap okuyacağım, ders çalışacağım, sosyal medyadan uzak duracağım diyorum ama olmuyor. Sabah uyanınca teli elime bir alıyorum face whatshap instagram kadınlar kulübü youtube derken ha şimdi bıraktım ha birazdan bırakacağım bir bakmışım saatler geçmiş akşam olmuş. Sınırlama getirmek istiyorum onuda yapamıyorum. Ha birde bdv konularını okumakta bağımlılık yaptı sürekli kötü mutsuz olayları okumakta ruh halimi olumsuz etkiliyor. Hepsinden nasıl kurtulabilirim?

Valla bende kendime engel olmaya çalışıyorum. Ama boş vaktim de elim gidiyor hep.

ben çözümü kitap okumakta buldum ilk zamanlar kitabın arasına telefonu koyuyordum aklımca kendimi kandıracağım ya... sonra kitap sarmaya başladı noldu, nolcak şimdi kim ölecek derken telefonu unuttuğum hatta telefon çalınca yerimden sıçradığım oluyor. telefonun da sarjı bitmemeye başladı en sonunda :D

Yeteri kadar sosyal olamadığımız icin burada takılıyoruz , iyi bir arkadaş çevremiz olsa kitap okusak ,sürekli bi aktivite yapsak tabiki sosyal medya aklimiza gelmez. Hep can sıkıntısından oluyor bunlar hep

Her defasında kitap okuyacağım, ders çalışacağım, sosyal medyadan uzak duracağım diyorum ama olmuyor. Sabah uyanınca teli elime bir alıyorum face whatshap instagram kadınlar kulübü youtube derken ha şimdi bıraktım ha birazdan bırakacağım bir bakmışım saatler geçmiş akşam olmuş. Sınırlama getirmek istiyorum onuda yapamıyorum. Ha birde bdv konularını okumakta bağımlılık yaptı sürekli kötü mutsuz olayları okumakta ruh halimi olumsuz etkiliyor. Hepsinden nasıl kurtulabilirim?
Akilli telefon kullanmayı bırakın bir süre.

Yani instagram, facebook kapatin en azindan bir süre ne olacak ki. Bende ikiside uzun senelerdir yok. Açıkcası bi eksikligi de yok :)

Sosyal medya hesaplarını dondur. KK için de günlük belli bi süre belirle, 1 saat bakıcam gibi.. KPSS düşünme, uygulamaya koy. Bi kursa yazıl imkanın varsa, derslere yoğunlaşınca önceliklerin değişir. Haftanın belli zamanları sosyalleşmeye vakit ayır. Arkadaşlarınla sinemaya git, kahve içmeye git, yürüyüşe çık... Hatta tek başına da yap bunları. O zaman görüceksin ki hayat daha güzel. Sosyal medyanın vakit aldığı kadar insanları mutsuzlaştırdığını da düşünen biriyim çünkü.

Back
X