Sosyal medyada para kazanma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Maalesef kolay değil annem için de biz düşünüyoruz aynısını yapmayı. İşin kötü yanı annemin herhangi bir geliri de yok ve yaşı da geçkin, şu yaştan sonra hiç tecrübesi olmadığı için kimse de doğru dürüst iş de vermez. Bir sürü üniversite mezunu bile saçma sapan yerlerde çalışırken.

Maalesef kolay değil annem için de biz düşünüyoruz aynısını yapmayı. İşin kötü yanı annemin herhangi bir geliri de yok ve yaşı da geçkin, şu yaştan sonra hiç tecrübesi olmadığı için kimse de doğru dürüst iş de vermez. Bir sürü üniversite mezunu bile saçma sapan yerlerde çalışırken.
Ha bu arada biz de yurt dışından ürün alıp ufak tefek satmaya karar verdik ancak son gelen gümrük vergileriyle hesapladığımız kar 50 - 60 lira o kadar kazanmak için de 300 - 500 lira para riske etmeye değmez.

Merhaba arkadaşlar. İnstagramda sürekli fotograf paylaşanların baya para kazandığını duydum. Ciddi ciddi düşünmüyor değilim. Ek atamada öğretmenim atanıyorum. Eşim diş hekimi maddi problemim yok. Ek gelir olarak oturduğun yerden para kazanmak güzel bir şey üstelik reklam felan verip baya ürün kazanıyorsun. Bir yandanda bu kadar insanların hayatımı bilmesi hoş gelmiyor. Bu konuyla ilgili fikriniz ne? Hiç bulaşmasam mı? Yoksa ek gelir olarak olabilir mi?

öncelikle instagram üzerinden reklam vererek para kazanmak 1-2 ayda olmuyor. ortalama 2-3 yıl emek verip ciddi bir takipçi kitlesi yaratmanız lazım.
yarattığınız sayfada bir mesajınızın olması lazım ve bu mesaj hayatınıza adapte ettiğiniz bir hobinizle ilgili olmalı.
mesela sağlıklı beslenme mi, spor mu, mindfulness mi ? her ne ise bu sizin ilgi alanınız olmalı. gerçekten araştırmalı, okumalı, gerekli eğitimlere katılmalı ve bunları yaratıcı görsel ve yazılar ile paylaşmalısınız.

ve orada yansıttığınız elbette hayatınızın içinde de olmalı ki gerçekten samimi bulsun insanlar sizi.
yani sağlıklı beslenme ile ilgili bir sayfa açıp yaptığınız fit smoothie'yi içmek yerine arkada hamburger yiyip cola içen biri olursanız emin olun bunu takipçiler şıp diye anlar.

ayrıca belli bir takipçi sayısına gelmeden zaten swipe up özelliği aktif olmaz, haliyle reklam/iş birliği yapamazsınız. diğer türlü ancak postlarınızda tag lersiniz ki, size iyi gelir sağlayacak hiçbir firma 10bin altında takipçi sayısı kabul etmez.

sosyal medyadan ek geliri daha kısa yoldan, iyi ihtimalle el emeği birşeyler satarak sağlayabilirsiniz ki bu da bir reklam gibi olmaz kolay kolay.

kısacası, o dışarıdan gördüğünüz reklamla para kazanan hesapların hepsinin arkasında sağlam emek ve "yıllar" var.

Yemek paylaşmak diyorsunuz onun için bile eeeenn basitinden güzel sunum tabaklarına ihtiyacınız var ki bu dahi cüzi bile olsa yatırım ister. Sonra zevk ister ki ben yemek sayfalarını takip ederim ama anamın önüme yemek koyduğu gibi koyarsa niye takip edeyim yani... bana katacağı hiçbirşey yoksa, yemek olarak kurufasulye paylaşacaksa, browni yapacaksa fln özetle değişik bi yani yoksa çok zor takipçi kazanmak.

Zaten sessiz sakin bir hayatiniz varsa cok zor. Biz esimle yilda 15 20 kere yurtdisina cikariz. Bi o kadar da yurtici gezeriz. Hemen hemen her haftasonu ya seyahatteyiz veya bir aktivitedeyiz.

Ikimiz de asciyiz.

Esimin ailesinin ciftligi, zeytin bahcesi, zeytinyagi uretim tesisi var. Dogala donus hareketleri dogrultusunda icerik uretmeye cok uygun.

Ben rusum.

Bunlar ilgi cekiyor ve takipci sayisi artiyor. Bunlar olmadan da olur ama surekli icerik uretmek icin kendinizi yorarsiniz. Diger bloggerlarla bulusmalara katilmak gerekiyor. Cevre yapmak icin. Senin reklami yapmalari için, sen de onlarinkini yapiyorsun.

Yani tam zamanli bir isten cok daha uzun vaktinizi aliyor.

Amaaa cok spesifik bir alanda basarilariniz ürünleriniz çalışmalariniz varsa bunu cok daha kolay da yapabilirsiniz.
Rus deyince derya jerdev mi acep dedim bi an:)
Kendisinin hayraniyim her yerden takip ediyorum tariflerini deniyorum da yazmadan duramadim ya:)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X