Sosyal Sorumluluk Projesi ( Üniversite Öğrencileri Kapsamı )

Rapella

Sonsuz Aşk İloveS..
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2012
1.001
3
88
Konya
Merhaba arkadaşlar ben size bu projeyi tanıtmak istiyorum,
Ve hepinizden destek bekliyorum,
Ülkemizdeki tüm üniversitelerin katkı sağladığı bir proje..
1 Ekimde proje tamamlanmış olacak..

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Proğramları Başkanlığı ile görüşmeden sonra projemizden bahsedildi ve olumlu yanıt verdiler..
Finansal olarak projenin %70'ini karşılayabileceklerini belirttiler (yaklaşık 4.200 Euro'ya kadar),
Sizlere neler yapabileceğimiz konusunda kısa bir bilgi verdikten sonra desteklerinizi önerileriniz bekliyoruz..
Köy okullarındaki çocukların eğitim ve sağlık koşulları göz önüne alındığında projenin bu bağlamda gelişmesini öngörüyoruz ve çalışmalarımızı buna göre yapacağız.

1- 1-4 sınıflardaki çocukların diş fırçalama alışkanlıkları kazanmaları ve bu alışkanlıklarını pekiştirmeleri için onlara diş macunu ve fırçası hediye edip diş fırçalamanın önemi anlatılmalı.
2-Tuvalet alışkanlığının ve hijyenin önemi anlatılıp çocuklara sabun hediye edilmeli.Ayrıca kişisel temizlik kapsamında el ayak tırnak bakımı saç temizliği gibi konularda da çocuklara gerekli açıklamalar yapılıp tırnak makası, tarak vs setler hediye edilmeli.
3-Çocukların etkinliğe katılımlarını arttırmak ve kendilerini gerçek bir çocuk olarak hissetmeleri amaçlanarak yüz boyama,fotoğraf çekme ve çeşitli oyun etkinlikleri düzenlenmeli.
4-Çocuklara müziğin önemi anlatılmalı ve her çocuğun 1 enstürüman öğrenmesi için gerekli çalışmalar yapılmalı onlara Blok fülütler hediye edilmeli.
5-Son olarak müzisyen topluluğumuz tarafından şarkılar söylenerek proje tamamlanmalı.

Maddelerimiz bunlar sizlerde önerilerinizi yazabilirsiniz en iyi projeyi oluşturmak adına desteklerinizi bekliyoruz..

tatlım TEGV'de eğlen öğren hijyen semineri veriyoruz biz okul okul gezip...
onlarla irtibata geçebilirsiniz,fikrinizi geliştirmenize yardımcı olurlar...
bak mesela mikropları anlatıyoruz animasyonlar oluyo,onların ağzından konuşuyoruz :)
oyun olarak da mesela ben hapşuuu diyorum,arkadaşım su içinde mavi sim olan spreyi pıskırtıyo,sanki benim ağzımdan çıkmış gibi...
Çocuklara gösteriyoruz selpaktaki mavi şeyleri "bakııın,bunlar hapşurunca ağzımızdan çıkan miktroplar,biz göremiyoruz ama onlar her yere dağılıyorlaaar...Bu yüzden hapşururken ne yapmalıyız??? Eveeeeeet selpak kullanmalıyız" şeklinde
Bence böyle,oyunlarla öğretin,yoksa diş fırçası macunu vermekle çocuklara fırçalama alışkanlığı verilmez,sonuçta şehirde her çocuğun evinde diş fırçası macunu var ama çoğu kullanmıyo^^
Bu arada oyun konusunda sıkıntı çekersen yardımcı olabilirim,çocuk oyunu bulma konusunda epey deneyimim var ^^
sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…