• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sotos sendromu şüphesi

bircan1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2023
2
0
1
31
Merhaba 20 aylık bebeğim için genetik test yapıldı hem hipotoni hem gelişimsel gerilik nedeniyle ve normale göre büyük bir bebek olduğu için sotos sendromundan şüpheniliyor 1 yaşımdan beri fizyoterapi görüyoruz sotos tanısı alanlar belirtileri neydi süreç iniz nasıl ilerliyor bilgi verebilir misiniz sonucum uzun çıkmasına 2 ay var çok endişeleniyorum

Merhabalar
26 aylik oglumdada Sotos teshisi konuldu, ve fizik tedavisine baslanildi... biz yurtdisinda yasiyoruz ve türkiyedeki tedavi cesitlerini merak ediyorum... ve tabikide dil olarakta türkce olursa oglumuz icin daha iyi olucagini düsünüyorum. ve mutlaka istanbuldada bi doktora göstermek istiyoruz oglumuzu, bizi tavsiye edebilceginiz bi doktro/klinik varmi?

tesekkür ederim.

Merhaba bizde sotostan şüphelenildi fakat 14. Kromozom delesyonu sonucu aldık bizim dr çocuk genetik acıbadem maslak hastanesi prof dr yasemin alanay en ayrıntılı şekilde bilgi veriyor çok iyi bir dr, genetik hastalıkların tedavisi yok biliyorsunuz bizde fizyoterapi ve etkileşim temelli oyunlarla floortime devam ediyoruz etkileşimli oyunlarla öğrenmesini sizin ne gibi belirtilerininz vardı şuan nasıl oğluşunuz

Back
X