- Konu Sahibi kelebek1238
arkadaslar soya sosu nasıl kullanılıyor ve nasıl bır tat katıyor...:1no2:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
arkadaşlar biz çakma soya sosları alıyoruz.orjinal soya sosları çok pahalı.tadı çok yoğun ve tuzlu. soya sosu tavuk sote ve makarnalarda güzel oluyor.zaten kırmızı et tadına benzediği için kırmızı etlerde pek kullanılmıyor.
birçok çeşidini yapıyorum:yani tavugu soya sosu ile harmanliyosun kizartiyosun,o kadar,,,,,
birçok çeşidini yapıyorum:
tavuk göğsünü küçük küp küp doğrar soya sosu 2 diş sarımsak biraz tuzda 1-2 saat marine ederim sonra tavada sotelerim içine iri doğranmış biber ve domates eklerim. yine pişerken soya sos eklerim
panelik hazırlarım gene tavuğu sarımsak soya sosu ve tuz eklediğim sosta 1-2 saat bekletir sonra pane harcına bulayıp (galeta unuda olabilir) kızartırım.
mantarlı domates biber biraz soğanla sote yapar ğişerken içine bolca soya soyu ilave ederim.
ızgara yapçaksamda aynı sosta tavuğu bekletirim. fırında patetesli tavuk yaparım servis ederken tavuğa ve dekor olarak tabağa soya sos dökerim.cokacimcoook
ama püf noktası sarımsak dene bak görceksin.tavukta sarımsak sarımsaklığını yitiriyor bambaşka bir tat veriyor. bak canımı istettin şincik![]()
bacım ukalılık etçem ama mutfakta çok başarılıyım çokta meraklı tariflerimi paylaşmaya açığım benim için zevk..ne zaman istersen buralardayım
![]()
pilavdan dönenin kaşığı kırılsın ))) herzaman bacımcımm kaydirigubbakcemile5ayıpsınbu dediklerine pisman olmazsin iyisallah,cok rahatsiz ederim de seni artik....
arkadaslar soya sosu nasıl kullanılıyor ve nasıl bır tat katıyor...:1no2:
bak bu guzel soru iste....bende hic cesaret edemiyorum ama kulllananlar nefiz oldugunu soyluyo....denemek lazim...tabi ilk esime yedircem.....10 dakka icinde bise olmazsa bende yerimkötükedihüso