soyunma krizi

Hayalperest5

Hayalperestim , bulutlardayım , uçuyorum
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
2.357
1.428
63
37
arkadaslar iki bucuk yasinda ki cocugum yeni huy cikardi kiyaferlerini cikaetiyor bezle durmak istiyor. korkuyorum otizim belirtisimi acaba . Normalmi bu durum .usuyunce elbiselrini getiriyo giydirmemi istiyor . bide malesef konusamiyo tek tuk kelimeler. otizm olmasindan korkuyorum

Bir dra götürseniz keşke tek başına bu iki belirti otizm demeye yetmez.

goturcem ins . disarda soyunmuyo evde sonra kendi getiriyor kiyafetlrrini giydiriyorum .takinti halleri yok oyle . konusamiyo iste . tek tek kelimeler soyluyo sadece cumle kuramiyo henuz . oyun guzel oynuyo tek basina veya benle de oynar .

canim otizmin klasik belirtileri;

goz temasi kurmama
adini soyleyince donup bakmama
rutini bozulunce cok agresiflesme
tekrarlayan hareketlerinin olmasi
bir oyuncaga saatlerce takili kalip oynamasi

gibi seyler olabilir.

yukaridaki seylerin olmasi otizmli oldugunu gostermez tek basina.
suphen varsa doktora git.
2 yasinda hic kelime kullanmiyorsa incelenmeli,
isitme testi vs de yapilabilir

ama ustunu cikarmayi duymadim hic

2 yaşında ki çocuk 25 kelime konuşmalı en az.
Siz Amerika da mı yaşıyorsunuz? Kreşe falan gidiyorsa 2 dil öğrenen çocuklarda geç konuşuyorlar. 2 yaş (well child visit physical exam) kontrolünde rutin M-CHAT testi yapar zaten doktorunuz. Eğer 2 yaş kontrolüne gittiyseniz doktorunuz şüpheli bir durum olsa söylerdi.
Belki de şu meşhur 2 yaş sendromudur.

simdi de cocuga mi sardiniz?
allah askina gidin tedavi olun , bir annesiniz ve o cocugun saglikli bir anneye ihtiyaci var
sacmalama ya yeter artik . Ben uzuldugum bir durum icin fikir almak icin yazdi m . cik git konumdan. yardimci olacak olanlari bekliyorum . alakasiz bir durum hemen tedavi ol Sen ol TEDAVI zira senin gibiler egosunu ancak Boyle tatmin ediyo. yardimci olmayacaksan kapi su tarafta. sakiz gibi tedavi ol. noldu sinifmi atladin bunu diyerek .

simdi de cocuga mi sardiniz?
allah askina gidin tedavi olun , bir annesiniz ve o cocugun saglikli bir anneye ihtiyaci var
Ben ne diyorum bu ne diyor. sikintili oldugum biseyi paylastim alakasiz sekilde cevap veriyosun ya gece gece sinirlendim .yazma cevap verme okuma anladin mi ..

Benim de 20 aylik kizim ustunu cikardigim zaman giyinmek istemiyor.Ciplak durucakmis hanfendi , ciglik cigliga zorla giydiriyorum.Konusmasi da ayni cumle kurmuyor , bildigi kelimeleri soyluyor ama tam cok fazla degil .Kiyafet giymek istememesinin, otizm belirtisi oldugunu bilmiyordum.

Bezle durmak isteyince nasıl otizm oluyor acaba?
Azıcık araştırın öğrenin çok düşünüyorsanız.
Biz burda yetkin kişi değiliz, kızınızı görüp test vs yapıp otizm teşhisi koyacak halimiz yok.
Bir sağlık kurumuna gidin, endişelerinizi anlatın.

Benim oglum da 2.5 yasinda ustunu soyunup çiplak gezmek istiyor soyunup geziyor sonra baska kiyafet getiriyor giydiriyorum. Otizm hic aklima gelmedi ne alaka?

Otizmli cocuk kelime soyleyebilir mi?
En keskin belirti zaten hic konusamamasidir otizmin.
Ustunu cikarinca giyinmek istemez cunku vucudunu merak ediyordur.

Benim oğlumda o yaşlarda severdi bezle dolaşmayı dolaşırdı biraz sonra giydirirdim şimdi büyüdü otizmin o su bile Yok çocukda, lütfen herşeyi otizme bağlamayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…