Söz konusu para degil

Sonneschein

Hoş geldin mucizem...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2016
566
697
103
Çok yakın bi akrabamla uzun süredir görüşmüyorum.bu aralar maddi durumu iyi degilmis ,borçlarını ödemezse hapis cezası varmis.bana başkaları aracılığıyla haber gönderip benden para istiyor.benim de bu parayı vermek içimden gelmiyor.
Birincisi gerçekliğine inanmıyorum
Ikincisi neden bu parayı kendi benden istemiyor.durum bukadar kötüyse gurur yapmanın anlamı ne
Üçüncüsü, bir kere verince arkası gelmez bas edemem diye korkuyorum.benimle tenezzül edip konusmayanlada muhattap olmak istemiyorum.
Ama bir taraftan da ya gerçekten zorda kaldı da benden imdat umunuyorsa diyorum.icim rahat etmiyor

Ne yapsam bilemedim

Borc ne kadar mis? Benimde bir akrabagim borc üstüne borc toplamis sonra tüm akrabalardan o borclari kapatilmasini bekledi. Borc o kadar cok ki,hicbirimizin maddi gücü yetmezdi. O derecede. Simdi bizimle görüsmüyor güya yardim etmek istemedik diye. Bir süre hapis yatti. Bence neden borc yapildigi da önemli. Kumar felan ise prensip olarak vermem.

Miktar önemli bence. Beni çok zorlamayacak bi miktarsa 1 kereliğine verirdim tabi neden görüşmediğiniz de önemli.

Ah bi bilsem borc ne kadar , ne borcu bu.hic bilgim yok.bana istediği miktarı başkası aracılığla söyletiyor.aslini anlayacağın.kendi telefonundan bana sesli mesaj göndertmis. Baskasi onun telefonundan onun icin benden para istiyor.zaten bu yeterince sınır bozucu.hem bu insanin ben kendimi bildim bileli ucan kusa borcu var.hep başkalarından para isteyerek geçti hayatı.

Borç vermek zorunda değilsiniz. Bu zamanda zaten siz zora girseniz kimse size yardım etmez. “Olsa dükkan senin” derler işin içinden çıkarlar. Bence siz de öyle yapın.

O kadar çok kazık yedim ki asla vermezdim.Geri isteyince bile suçlu ilan ederler seni. Ayrıca 800 tl için hapis cezası mı olurmuş. Muhtemelen sizi deniyor. Bu parayı verirseniz, emin olun devamı gelecek.

Hep başkalarından borç alarak yaşıyorsa sen neden vermek istiyorsun ki? Onun yaşam biçimi bu demek ki. 800 lira zorda kalınacak bi miktarda değil. Part time işe girse çıkarıyo parayı.
Görüşmediğin seninle muhatap olmamak için başkasına aratan biri için 1 sn bile düşünmezdim.
Olsa dükkan senin herkes zor geçiniyor, malesef veremiyorum derim bi dahaki telefona

valla benim bildiğim
gerçekten borç harç içinde olan kimseler
asla gerçek borç miktarlarını söylemezler
hep günü kurtarma çabası içinde eksik söylerler

eğer yardım etme niyetindeyseniz, parayı kesinlikle elden vermeyin
ya nereye borcu varsa orayı sorup oraya ödeyin (atıyorum vergi vs)
ya da banka aracılığı ile gönderin

Babam herzaman birine borç vereceksen arkasını aramayacaksan ver,verirse verir vermezsede kötü olma der.
Çünkü verirken bal börek,paranızı isterken malesef en kötü siz oluyorsunuz.
Rahmetli annem öyle bir arkadaşına düğünleri var sıkışıklar diye vermiş,kadın vermedi vermedi o kadar hastalık zamanı geçirdik üzerine.
Annem öldükten sonra yarım ağız helal edin ödeyemedim,işte filanca zaman getireceğim dedi.
Borcu bana yapmadın,aldığında gitti orda halledersiniz dedim.
Bu konularda vereceksen başının gözünün sadakası bişey ver,değilse boşver öylede kötü oluyorsun böylede.

Yok zaten o parayı verirsem geri gelmeyeceğini biliyorum
O kadar çok kazık yedim ki asla vermezdim.Geri isteyince bile suçlu ilan ederler seni. Ayrıca 800 tl için hapis cezası mı olurmuş. Muhtemelen sizi deniyor. Bu parayı verirseniz, emin olun devamı gelecek.

Bende bunu anlamış değilim bu kadar az birmevla için hapis cezası varmıdır.
Dediginiz gibi bu sefer bu şekilde istiyor bir dahakine başka bir bahane olacak , elimi verip kolumu kaptırmaktan korkuyorum.ama bu saat olmuş hala uyuamıyorum çok kafama takılıyor.

800₺ borç mu? Bunu anında iş bulup çalışsa kazanır.
Ve neden başkası aracılığı ile gönderiyor bu hepsinin başında yanlış!
Ardından borç alarak yaşayan birisi demişsiniz bu kesinlikle borç vermemenizi gösteriyor.
Tamam vicdan önemli, merhamet önemli, insanlık önemli ama hakedene.
Bu tip insanlara borç verilmez acımayın. Borç alarak yaşayan biriyse hapise girecekse demek ki ödemeyen birisidir. Başkasının borcunu ödememiştir senden alıp ödeyebilir. Madem ödeyemiyor paşa paşa girsin hapise para nasıl kazanılır görmüyor hapishaneyi tatsın bir kere en azından adam olur belki.

Me kadarmış borcu , ve daha önce onunla hiç bu Tür bir olay yaşadınız mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…