• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sözde tuzlu kahveeee :)

hayce

aşkımı özlüyorum...
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
483
2
46
İstanbul
sözde tuzlu kahve yapanlarınız var mı ? ben de yapsam mı acaba.....:44:

ben yaptım süperdi:) :1:
o zamnki sevgilim şimdi 5 aylık eşimciğim canm benim:)
istemeye gelmişlerdi ama verilecektim çünkü tanışmaya da gelmişlerdi olumluyduk. kahve yapmak için kalktım, bizde herkesi kahvesi verilir ama damadınki ayrıca getirilir. ve damada su konmaz.
aşkımın kahvesine 1 tatlı kaşığı tuz koydum, malum eşim orta sever kahveyi:) :1: sonra getirdim, herkes eşime bakıyo içecek mi diye tabi sıkıyosa içmesin :4: vermezdiler:) :10:
içti aşkım sonra üzerine de çikolata yedi 1 tane ama akşama kadar midesi yanmış kocacımın:) canını yerim ben aşkımın :1: tavsiye ederim herkes içirsin!! acayip zevkli anılarınız oluyo:)
kayınpederimin bana bakıp gülüşünü hiç unutmam :8:

Yasanması gereken bır an bence (:
Bız o gun esımle cok kosturmustuk, butun aılede telas ıcınde oldugu ıcın kahveye zaman kalmamıstı.
Neredeyse gıdeceklerdı kı, ablam 'adet yerını bulsun,kahveler ıcılsın, hadı elefera mutfaga' dedı.
Ama ben kahve yapmayı bılmıyordum ):
Esım geldı mutfaga, beraber yaptık. Ablam ve abımın esı de yanımızdaydı.
Fıncanları tepsıye koyduk ama bır tanesıne yer kalmadı.
Dedım 'senınkını sonra getırelım' ( o vakte kadar aklımda tuz koymak fılan yok)
Once esım gectı ıcerı, ben kahvelerı ıkram ettım.
Icerı gectım, abımın esı 'hadı tuz koyalım' dedı ve tam bır yemek kasıgı tuzu doktu.
Goturdum, beraber pısırdık ya kahveyı, bızımkı oldukca emın bır sekılde keyıfle bır yudum cektı.
Kardesım de o anda onu kameraya cekıyor.
Bır rengı degıstı kı sormayın, bız oldugumuz yerden onu gordugumuz ıcın kıkır kıkır gulduk.
Ablam kıyamadı, kardesıme 'hadı gıt al fıncanı' dedı.
Garıbımde hıc ıtıraz etmeden, hemencık verdı (:

Son düzenleme:
Ben kocişime kıyamadım ama daha beterini yaptım...:60::60::60:

Kahveleri yaptım mutfakta herkes tuz koy diye ısrar etti hatta deterjan at dahada köpürür dediler:60::60:amaaaaa ben naptım kıyamadım aşkıma:69::69:herkesin kahvelerini ikram ettim kalabalıktı biraz en son annesi ve kocişime sıra geldi kocamın kahveside herkesinki gibi normal kahveydi ama yanına bir tane nazar boncuğu koydum...Önce eşime ikram ettim iki fincandan birini almak zorundaydı o nazar boncuğu olanı almak istemedi(çünkü ben ona tuzlu yapcam dedim)öbürüne uzandı vermedim annesi yanında güldü:60::60:sonra oğlum diğeri sana onu al dedi kayınvalidem:66::66:eşim boncukluyu aldı ama kıpkırmızı oldu...ter döktü midem rahatsız nasıl içerim bunu diyee:44::44:Bende hemen geçtim karşısına ilk yudumu aldı ağzına tuz yok ikinciyide aldı yine tuz tadı alamadı bu arada hemde yüzüme bakıyo:60::60:son yuduma kadar hem içti hem tuz tadını almaya çalışıyo ama ben kudurdum gülmekten:60::60::60:Sonra çıkınca eğlenceye gidecektik evden cıkınca kulağıma sen çıkışta görürsün diye fısıldadı ama harika bi geceydiiii:60::60::60:Onun o kahve içerkenki hali gözümden hiç gitmezzzz sen çok yaşa kocişimm:65:

Son düzenleme:
Yasanması gereken bır an bence (:
Bız o gun esımle cok kosturmustuk, butun aılede telas ıcınde oldugu ıcın kahveye zaman kalmamıstı.
Neredeyse gıdeceklerdı kı, ablam 'adet yerını bulsun,kahveler ıcılsın, hadı elefera mutfaga' dedı.
Ama ben kahve yapmayı bılmıyordum ):
Esım geldı mutfaga, beraber yaptık. Ablam ve abımın esı de yanımızdaydı.
Fıncanları tepsıye koyduk ama bır tanesıne yer kalmadı.
Dedım 'senınkını sonra getırelım' ( o vakte kadar aklımda tuz koymak fılan yok)
Once esım gectı ıcerı, ben kahvelerı ıkram ettım.
Icerı gectım, abımın esı 'hadı tuz koyalım' dedı ve tam bır yemek kasıgı tuzu doktu.
Goturdum, beraber pısırdık ya kahveyı, bızımkı oldukca emın bır sekılde keyıfle bır yudum cektı.
Kardesım de o anda onu kameraya cekıyor.
Bır rengı degıstı kı sormayın, bız oldugumuz yerden onu gordugumuz ıcın kıkır kıkır gulduk.
Ablam kıyamadı, kardesıme 'hadı gıt al fıncanı' dedı.
Garıbımde hıc ıtıraz etmeden, hemencık verdı (:

tam zamanında el koymuşsunuz :1:

Ben kocişime kıyamadım ama daha beterini yaptım...:60::60::60:

Kahveleri yaptım mutfakta herkes tuz koy diye ısrar etti hatta deterjan at dahada köpürür dediler:60::60:amaaaaa ben naptım kıyamadım aşkıma:69::69:herkesin kahvelerini ikram ettim kalabalıktı biraz en son annesi ve kocişime sıra geldi kocamın kahveside herkesinki gibi normal kahveydi ama yanına bir tane nazar boncuğu koydum...Önce eşime ikram ettim iki fincandan birini almak zorundaydı o nazar boncuğu olanı almak istemedi(çünkü ben ona tuzlu yapcam dedim)öbürüne uzandı vermedim annesi yanında güldü:60::60:sonra oğlum diğeri sana onu al dedi kayınvalidem:66::66:eşim boncukluyu aldı ama kıpkırmızı oldu...ter döktü midem rahatsız nasıl içerim bunu diyee:44::44:Bende hemen geçtim karşısına ilk yudumu aldı ağzına tuz yok ikinciyide aldı yine tuz tadı alamadı bu arada hemde yüzüme bakıyo:60::60:son yuduma kadar hem içti hem tuz tadını almaya çalışıyo ama ben kudurdum gülmekten:60::60::60:Sonra çıkınca eğlenceye gidecektik evden cıkınca kulağıma sen çıkışta görürsün diye fısıldadı ama harika bi geceydiiii:60::60::60:Onun o kahve içerkenki hali gözümden hiç gitmezzzz sen çok yaşa kocişimm:65:

bu çok güzelmiş yaaa :1: bende böyle yapabilirim aslında :61: damat tarafından bakınca korkutucu. ama çok eğlenceli :1::1:

Yapmadım, çok saçma ve gereksiz buluyorum böyle şeyleri. Hoş bir durum olarak da görmüyorum bence yapma. Birşeyi herkes yapıyor diye yapman gerekmez ki, nişanlına saygın varsa yapma bence. Bana yapılsa saygısızlık olarak görürdüm çünkü.

yazık ya ben kıyamadım aşkıma zaten çok heyecanlıydı kıpkırmızıydı bi de onu içirseydim nolurdu hali bilmem artık:89:

bende yağptım kuzucuğuma 1 hafta hastayım bak yapma dedi ama kim dinler bide biz üstüne eniştem ablamı kaçırmıştı yani oda içememişti onada yaptık tuzlu kahve iki bacanak beraber içtiler sesleri çıkmadan ve eniştemle ablam 8 senelik evli 7 yaşında bi oğulları var ama sesini bile çıkarmadılar kayınpederim kıs kıs gülüyo bide daha önceden tembihlemişti bak karıştırıpta yanımızda gelen m,safire verme kahveyi ben sana gösteririm kim olduğunu diye ama güzeldi eniştemde kuzucuğumda sonra yanımıza gelip sizin için içtik demişlerdi ::64:

Ben maalesef söz faslında kahve yapmadım..Ama ewlendikten yaklaşık bi ay sonra k.walidemlerde erkekler çay içiyorlardı..amcası k.pederm eşim falan..

Birden aklıma onun çayına tuz koymak geldi..Odanın karşısından izliorum ama o beni görmüyo..

Bi yudum aldı ama resmen yüzünün ifadesi değişti..Ben yerlerde yatıorum gülmekten..Sonra çayı sehpaya koydu eliylede birazcık itti..

Ben tabii gittim aldım o da gülümsedi sadece .Babasının yanında bişey diyemedi..

Sadece tuz DEgil KArabiber Pul biber koydum ..
en son onunkini göturdum öyle istahli bi yudum cektikiiii kipkirmizi oldu yavrucagim :)
sorna caktirmadan su su demeye calisiyor mutfaga geldi pesimden tansiyonum cikti naptin sen yaaa falan dedi ama dedi gidip sana inat icecem butun fincani dedi gidip icti vallaha askim benimmmmmmmmmmmm

Bende yaptım yapma içmem dedi istersen içme dedim o gün tuz koydum baktım 1 yudum aldı benimki hazır cevaptır bunun içine tuzmu koydunuz diye pat diye ortalığa söyledi...:27:

eşim 1 hafta öncesinden beni uyarmaya başladıı sakın tuz koyma diye
eee bende tabi tabi koymam dedim ama :52::52::52::52::52:
herkes geldiii tabi ben çok heyecanlıyım ama nasıl varyaa ellerim titriyooo
makinada yaptım kahveyii dagıtıyorum herkese verdim
heyecandan küçücük fincana tam 4 kasık tuz attım:60::60::60::60::60:
uzattım eşime kıyamam aldı bende masum bir ifade takındım
masum yüzüme inanıp dik kafaya gözleri yerinden çıkıyoduu
ama nasıl varya herkes gülmeye başladı kıyamam kız almak o kadar kolaymııı
:60::60::60::60::60::60::60::60::60: ama biraz abartmışım

Back
X