• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söze davranışa anlam yükleme

Papağan gibi ne tekrarlıyorsun aynı şeyleri diyin. Takmış bir şeye gidiyor eşiniz sizin söyledikleriniz onun işine gelmediği için. Sizi sindirmeye çalışıyor. Özgüveninizi kırmasına izin vermeyin. İçinizdekileri hiç şüphe etmeden, kaygı duymadan aktarmaya devam edin. O sizi bu şekilde etiketleyip suçladığında sizde ona bir kulp takıp söylenin. İşine gelmiyor senin diyin. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz belli ki eşinizle ilgili zamanında içinize attıklarınız, halı altına süpürdükleriniz var buda böyle çıkıyor...

Duygusal bakımdan denk olmadığımız için anlamıyorlar ..ilk gebeliğim de açıkcası kafama takmadım ne zaman olursa ..ikinci gebelıkte eşim istemem diye tutturdu..ortada elle tutulur sebepte yok.ben taktım kafayı.süre geçti eşim de istedi.
takvim takipi ..o şu bu derken aklımda sadece gebe kalmak var. Ve olmuyor dedım işin ucunu bıraktım. baktım gecikiyorum.hamileyim.
Stres olması normal geçecek inş kardeşim ..sabret ve hayırlısıyla dua et..başta size tüm evlat sahibi olmak isteyenlere Rabbim aratmasın hayırlısı ile versin inş

Çocukluk şemalarınızda değersizlik duygusu var muhtemelen ben de öyleydim değer verdiğim insanların kırıcı tutumlarına cok tepki verirdim böyle boğazım düğümlenir gözlerim dolardı. Yetiskin birinin bu sekilde hissetmesinin temel sebebi cocukken onu oldugu gibi sevemeyen daha cok eleştiren bir ebeveynle büyümüs olması. Eger boyle bir seyse terapi alın mutlaka, iyi geleceğine eminim.

Normalde hiç böyle yapmam dediğim gibi düşünürüm geçer gider üstünde durmam unuturum daha doğrusu. Başka sorunlar da üst üste gelince işte böyle oldu bugün.Yaptığım doğru değil biliyorum sadece üzgünüm. Yaşamak zor olsaydı şimdiye kadar giderdi muhtemelen.

Kusura bakmayın sizi üzmek değildi niyetim. Ama kendi yazdıklarınız bunu düşündürüyor.

Sen busun işte her şeyin altında anlam arıyorsun” diyor.

....

bazen anlamsızca,aklıma onun da bunaldığı geliyor ben mi yanlış anlıyorum diyorum.

Muhakkak psikolojik tedavi almalısınız, yani ilaçtan ziyade terapiye ihtiyacınız var.Kafanızda yaptığınız yorumlar psikoloji literatüründe "zihin okuma, felaketleştirme, duygusal çıkarsama, genelleme,ya hep ya hiç vs" diye var olan kavramlar.Hepimizin hayatında bir nebze vardır ama siz bunu kaçırmış görünüyorsunuz.Şimdi terapi alırsanız doğru düşünme taktikleri ve terapistin vereceği ödevler ile kafanızda kurmamaya alışırsınız ve rahatlarsınız. Ama daha da ilerlerse ilaç tedavisine ihtiyacınız olabilir.Bence yardım almaya çekinmeyin. Yoksa ilerde anne olduğunuzda daha da zor olur düşüncelerinizi yönetmek.

Çok teşekkür ederim ne gerekirse yapacağım. Oturdum düşündüm sabah 8e kadar uyuyamadım. Haklısınız :(
Muhakkak psikolojik tedavi almalısınız, yani ilaçtan ziyade terapiye ihtiyacınız var.Kafanızda yaptığınız yorumlar psikoloji literatüründe "zihin okuma, felaketleştirme, duygusal çıkarsama, genelleme,ya hep ya hiç vs" diye var olan kavramlar.Hepimizin hayatında bir nebze vardır ama siz bunu kaçırmış görünüyorsunuz.Şimdi terapi alırsanız doğru düşünme taktikleri ve terapistin vereceği ödevler ile kafanızda kurmamaya alışırsınız ve rahatlarsınız. Ama daha da ilerlerse ilaç tedavisine ihtiyacınız olabilir.Bence yardım almaya çekinmeyin. Yoksa ilerde anne olduğunuzda daha da zor olur düşüncelerinizi yönetmek.

Bebek sahibi olmak istiyorsun okey ama bu kadar stres ve sinir ters etki yapar.Biraz sal ipin ucunu.Biraz gevşek ol 😂

Acabalari birakin,su akar yolunu bulur ankasiyete deniyor bu dutuma kaygi durum bozuklugu, kontrolu kaybetme korkusu ,acabalarla herseyi onceden bilmemiz imkansiz ,psikolojik destek alin ,bebek icinde bekleyin su corona virus gecsin , emin olun bu sartlarda hamile olmak cok yorucu ,stresi sifirlsyinca daha kolay hamile kaliniyor

Her şeyden anlam çıkarmak yorucudur da her şeyden anlam çıkaran insanla yaşamak daha yorucu. Destek alın bence. Bu ruh haliyle ruhsal olarak sağlıklı bir çocuk yetisecegini sanmiyorum

sağlıklı ve mutlu bir hayat için erkeklerin her dediklerine anlam yüklememek ilk kural. onlar bizim gibi 5 şeritli otobanla değil dar bir patika ile düşünürler.
söylediklerinde de kırıcı aman aman birşey yok. bir an insan alınsa da düşenir düzelir bence.
sizin psikolojiniz ciddi anlamda bozulmuş.
bence terapi almalısınız.

Back
X